M. Φόρτες: "Μόνο…. « ο γάμος του Καραγκιόζη » δεν έχει χρηματοδοτηθεί ως τουριστική προβολή, από τον Περιφερειάρχη Κέρκυρας και….. λοιπών Ιονίων Νήσων!"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 10:08

M. Φόρτες: "Μόνο…. « ο γάμος του Καραγκιόζη » δεν έχει χρηματοδοτηθεί ως  τουριστική προβολή, από τον Περιφερειάρχη Κέρκυρας και….. λοιπών Ιονίων Νήσων!"

Αρθρο του Μάκη Φόρτε Μια γκρίζα σελίδα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπονομεύει την τουριστική προβολή των νησιών και δυναμιτίζει τη συνοχή του θεσμού διαψεύδοντας κάθε έννοια ισοπολιτείας μεταξύ των νησιών. Οι προκλητικά επιλεκτικές επιχορηγήσεις σε σωματεία και εκδηλώσεις ακόμη και φυσικών προσώπων (!) από δύο μάλιστα νησιά που δίνονται στο όνομα της....τουριστικής προβολής από λεφτά του ΕΣΠΑ, με την υπογραφή του Περιφερειάρχη και τη σύμφωνη γνώμη της διαχειριστικής αρχής, αποτελούν την σκοτεινή πλευρά της περιφερειακής αρχής του κ. Σπύρου.

Ιδού το σκηνικό: Το περιφερειακό συμβούλιο τελεί εν αγνοία, η οικονομική επιτροπή παρακάμπτεται, η επιτροπή τουρισμού – αθλητισμού – πολιτισμού αγνοείται (εκτός μόνο του Ράλλυ Ιονίου που φέρεται ως δική της απόφαση), οι αντιπεριφερειάρχες είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν και την ίδια ώρα κάποιοι λίγοι (ακόμη και φυσικά πρόσωπα) και μάλιστα από ένα κυρίως νησί εμφανίζονται να είναι γνώστες «των μυστικών κονδυλίων» της Περιφέρειας και με μια απλή αίτηση να εγκολπώνονται επιχορηγήσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ στο όνομα της τουριστικής προβολής μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Από την 1/7/2011 που η διαχείριση του ΕΣΠΑ πέρασε στην αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και μέχρι τις 31/12/2012, στο όνομα της τουριστικής προβολής στήθηκε από τον Περιφερειάρχη μια βιομηχανία επιχορηγήσεων σωματείων και κάθε είδους αμφιλεγόμενων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ακόμη και φυσικών προσώπων, συνολικού ύψους 241.515,97 ευρώ, ίσως και παραπάνω!

Μέσα από το υποέργο της τουριστικής προβολής «Διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνέδρια» δόθηκαν 40 συνολικά επιχορηγήσεις (9 το 2011 και 31 το 2012) δια χειρός Περιφερειάρχη (κάποια σωματεία πήραν προνομιακά δύο και τρεις επιχορηγήσεις !) ακόμη και για.... καθαρισμό παραλιών, τραπέζια συλλόγων σε ψησταριές (αυτή η δαπάνη και αν δεν είναι τουριστική προβολή...), τις περιβόητες γκραβούρες των ... 11.880 ευρώ, μέχρι και Χριστουγεννιάτικων γιορτών!

Και όλες με απευθείας ανάθεση, όλες μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ με κατακερματισμό της σχετικής πίστωσης σε κάποιες περιπτώσεις, έτσι για να καλύπτεται η σχετική διάταξη της υπουργικής απόφασης 35130/739/9-8-2010 περί «των χρηματικών ποσών για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων που αφορούν προμήθεια προϊόντων, παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων» !

Ένα πρωτοφανές «πάρτυ» με τα πολυδιαφημισμένα λεφτά του ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την ανάπτυξη.
Μόνο..... «ο γάμος του Καραγκιόζη» δεν έχει επιχορηγηθεί, ως εκδήλωση που προβάλλει το τουριστικό προϊόν των Ιονίων Νήσων !!!
Και η επιλεκτική επιχορήγηση έρχεται να συμπληρωθεί με την διάκριση των νησιών σε προνομιούχα και υστερημένα των κοινοτικών πόρων.

Ο πακτωλός των χρημάτων, δόθηκε με τρόπο που δυναμιτίζει τη συνοχή της περιφέρειας και θέτει μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα αφού 202.634,97 ευρώ (το 84% !!!!!) πήγαν σε σωματεία της Κέρκυρας , σε εκδηλώσεις που έγιναν στο νησί και στην τοπική αγορά !
23.881 ευρώ (το 10%) πήγαν σε σωματεία και εκδηλώσεις της Λευκάδας.
Το υπόλοιπο 6% δηλαδή 15.000 ευρώ, πήγε σε εκδήλωση της ΠΙΝ αγνώστου αποτελέσματος στην έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
Ούτε ένα ευρώ (στην κυριολεξία ένα ευρώ) δεν δόθηκε σε σωματεία και εκδηλώσεις της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και των άλλων μικρών νησιών, από τους πόρους του ΕΣΠΑ που διαχειρίστηκε μόνος του ο κ. Σπύρου !!!!

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Οι συνέπειες αυτής της θλιβερής ιστορίας είναι ανυπολόγιστες.

Τα Ιόνια Νησιά είναι κατεξοχήν τουριστική περιφέρεια, οπότε και χρειάζονται την τουριστική προβολή.
Ειδικά η Κέρκυρα είναι (μαζί με την Κρήτη και τη Ρόδο) η βαριά βιομηχανία του Ελληνικού τουρισμού, οπότε και απαιτείται διεθνής τουριστική προβολή με σύγχρονες μεθόδους ενώ δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται πόρων για αμφιλεγόμενες εκδηλώσεις και επιχορηγήσεις συλλόγων που δήθεν εξυπηρετούν την τουριστική προβολή.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Πολύ περισσότερο αυτή η ψιλικατζίδικη ιστορία δεν μπορεί να κάνει υπερήφανο κανένα Επτανήσιο, κανένα Κερκυραίο, όταν εξαγοράζεται ο πολιτισμός που παράγουν με πολύ κόπο έναντι μιας χούφτας ευρώ.

Τα πολιτιστικά σωματεία της Κέρκυρας (και των άλλων Ιόνιων Νησιών) είναι σε όλους γνωστό ότι παράγουν πολιτισμό υψηλού επιπέδου και εν πολλοίς τιμούν τον Επτανησιακό πολιτισμό.

Γι'αυτό και δεν αρμόζει επιλεκτικά σε μερικά εξ αυτών και στο όνομα της τουριστικής προβολής των Επτανήσων, ρουσφετολογικές επιχορηγήσεις ολίγων ευρώ.
Και φυσικά μια Περιφέρεια της προκλητικής διάκρισης των νησιών, είναι έξω από κάθε λογική.
Το σίγουρο είναι ότι με τέτοιες πολιτικές νομοτελειακά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οδηγείται στην αυτοδιάλυση.

Ο κ. Σπύρου ξεκινώντας με τη δύναμη της λαϊκής ψήφου, αν γυρίσει πίσω το κεφάλι του δύο χρόνια μετά την εκλογή του αμφιβάλλω αν θα δει έστω και ένα πολίτη από τα.....λοιπά νησιά να τον συνοδεύει δίχως «μουρμούρα που σκοτώνει».
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δυστυχώς κατατείνει σε αυτό που όλοι όσοι έχουν μοχθήσει για αυτήν απεύχονται 27 χρόνια τώρα.
Περιφέρεια Κέρκυρας και....λοιπών Ιονίων Νήσων!!!!

 

Υ.Γ.1. Ειλικρινά εκπλήσσομαι που η βιομηχανία των επιχορηγήσεων από το ΕΣΠΑ αποκαλύπτει πως η περιβόητη και άτεγκτη ενδιάμεση διαχειριστική αρχή είναι «ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι».

2. Για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, αυτή την παρέμβαση τη συνοδεύω με αναλυτικό πίνακα των αποφάσεων με τις επιχορηγήσεις του κ. Σπύρου (ημερομηνία, πρωτόκολλο, τίτλος επιχορήγησης, ποσό και φορέας – φυσικό πρόσωπο που την αιτήθηκε), όπως και με κατάλογο των επιχορηγημένων σωματείων και εκδηλώσεων.

3. Η χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων ακόμη και φυσικών προσώπων μέσω του ΕΣΠΑ στο όνομα της τουριστικής προβολής, είναι καθαρά εξωθεσμική με τον τρόπο που γίνεται και ελέγχεται όχι μόνο πολιτικά αλλά και για τη νομική της βάση αφού στηρίζεται στην αμφιλεγόμενη νομοθεσία περί απευθείας αναθέσεων.
Ούτε το περιφερειακό συμβούλιο, ούτε κάποια επιτροπή του δεν ερωτάται και ούτε κάποιος θεσμικός έλεγχος γίνεται για τη νομιμότητα των δαπανών, εκτός της «σύμφωνης γνώμης» της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της οποίας επικεφαλής είναι ....ο ίδιος ο Περιφερειάρχης.

Η θεσμική επιχορήγηση σωματείων και εκδηλώσεων πάντως γίνεται μέσα από τους ΚΑΠ και με απόφαση της επιτροπής τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και με τον έλεγχο των δαπανών από την αρμόδια υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου.
Αν και εκεί συμβαίνουν άλλου είδους περίεργες καταστάσεις, ενώ με πρόσχημα αυτόν ακριβώς τον έλεγχο ακολουθείται κραυγαλέα εφαρμογή των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» στις επιχορηγήσεις των σωματείων.
Για παράδειγμα, την ίδια ώρα που έχουν επιχορηγηθεί αθλητικά σωματεία σε δύο νησιά, για το σωματείο που θα εκπροσωπούσε την Κεφαλονιά, τα Ιόνια και την Ελλάδα για πρώτη φορά στην Ευρώπη (Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου) υπήρξε μια θορυβώδης (και μικρόψυχη) άρνηση, όπως και για τον εκπρόσωπο της Κεφαλονιάς (Α.Ο. Διλινάτων) στο εθνικό πρωτάθλημα.

4. Η πρακτική της διασπάθισης των χρημάτων που προορίζονται για την τουριστική προβολή θα συνεχιστεί και το 2013 αφού 90.000 ευρώ προορίζονται να πάνε και πάλι σε επιχορηγήσεις σωματείων και εκδηλώσεων.
Το τεχνικό δελτίο της τουριστικής προβολής των Ιονίων Νήσων για το 2013 ύψους 800 χιλιάδων ευρώ (!) η περιφερειακή αρχή το πέρασε πρόσφατα από το περιφερειακό συμβούλιο σε κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης και κριτικής ακόμη και από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Και αυτό γιατί είναι ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα καθιερωμένα και εν πολλοίς ξεπερασμένα πρότυπα των διεθνών εκθέσεων και στις κατ' ευφημισμό ενέργειες τουριστικής προβολής όπως οι επιχορηγήσεις σωματείων και εκδηλώσεων – την ίδια ώρα που συντελείται ο διεθνής διασυρμός της Κέρκυρας με τηλεοπτικές προβολές για τις διακοπές των νεαρών Άγγλων στον Κάβο υπό την παθητική παρακολούθηση της περιφερειακής αρχής δίχως να μπορεί να χρηματοδοτηθεί κάποια ενέργεια σε σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα αντίδρασης.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΑΝ

1) Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ιστορικό ντοκιμαντέρ» για εκδήλωση στην Κέρκυρα
2) Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λακώνων Κέρκυρας (δύο φορές)
3) Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για εκδήλωση στην Κέρκυρα
4) Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας (δύο φορές)
5) Κέντρο UNESCO του Ιονίου Κέρκυρας
6) Εικαστικό Κέντρο Κορακιάνας Κέρκυρας
7) Πολιτιστικός Σύλλογος Αφράς Κέρκυρας
8) Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας-Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες»
9) Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας
10) Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας
11) Be there! Corfu Animation Festival
12) Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ για διοργάνωση εκδήλωσης στην Κέρκυρα (δύο φορές)
13) Οργανωτική Επιτροπή του 7ΟΥ Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου που έγινε στην Κέρκυρα
14) Α.Ο. ΣΧΕΡΙΑ Κέρκυρας
15) Σύλλογος των Απανταχού Περουλαδιτών Κέρκυρας
16) Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης «Edward Lear και τα Ιόνια Νησιά» στην Κέρκυρα
17) Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Κέρκυρας
18) Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μπενιτσών Κέρκυρας
19) Φιλαρμονική «Καποδίστριας» Κέρκυρας
20) Χορωδία Κέρκυρας (τρεις φορές)
21) Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκιμμαίων Κέρκυρας
22) Φιλαρμονική Εταιρεία «ΠΑΛΑΙΑ» Κέρκυρας
23) Μουσικός Όμιλος «Η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ»
24) Κερκυραϊκή Λέσχη Ταχυπλοΐας
25) Λύκειο Ελληνίδων Κερκύρας
26) Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας
27) Προμήθεια 1000 σετ γκραβουρών αποτυπωμένες το έτος 1824 από τον Άγγλο ζωγράφο Joseph Cartwright
28) 24η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα (Ράλλυ Ιονίου)
29) Αθλητικός σύλλογος Λευκάδας «ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ»
30) Σύλλογος Επαγγελματιών Νοτίου Λευκάδας και Αθλητικό Σωματείο «ΠΑΣ Δόξα» Βασιλικής
31) Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας
32) Φιλαρμονική Εταιρείας Λευκάδας

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ 2011 – 2012
Υποέργο «Διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνέδρια»

Β' ΕΞΑΜΗΝΟ 2011

1) 08.07.2011 Αρ. Πρωτ.: οικ. 30930/ 11585
Ανάθεση ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη διοργάνωση σεμιναρίου διεθνούς συμπαραγωγής ντοκιμαντέρ από το «Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ» (Πρόταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ»)
Ποσό 12.000 €

2) 02.08.2011 Αρ. Πρωτ.: 36275/ 13724
Ανάθεση ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκδήλωση ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ 2011 στην Παλαιοκαστρίτσα στις 7 Αυγούστου 2011 (Αίτημα του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λακώνων)
Ποσό 3.850 €

3) 14/09/2011 Αρ. Πρωτ. : 45019/16837
Ανάθεση ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε εκδήλωση παράθεσης γεύματος του «Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών» που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 15/09/2011 (αίτηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για χρηματοδότηση του Θερινού Σχολείου και των τριών Συνεδριών που θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα)
Ποσό 2.000 €

4) 15/09/2011 Αρ. Πρωτ. : 45342/16942
Ανάθεση ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκδήλωση «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών» που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την 1η Οκτωβρίου 2011 (αίτημα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας)
Ποσό 2.829 €

5) 22/09/2011 Αρ. Πρωτ. : 46816/17437
Απόφαση συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις εκδηλώσεις
«Διάλογος με την Ιστορία» που οργανώνονται στην Κέρκυρα στις 27
Σεπτεμβρίου και 02 Οκτωβρίου 2011 (Αίτημα του Κέντρου UNESCO του Ιονίου)
Ποσό 1.499,37 €

6) 06/10/2011 Αρ. Πρωτ. : 49988/18446
Ανάθεση ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας
Ιονίων Νήσων «Φεστιβάλ Υδατογραφίας» που θα πραγματοποιηθεί
στην Κέρκυρα την 7η Οκτωβρίου 2011 (αίτημα του Εικαστικού Κέντρου Κορακιάνας Κέρκυρας)
Ποσό 600 €

7) 11.10.2011 Αρ. Πρωτ. : 51006/18845
Ανάθεση ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Κερκυραϊκά Αρχοντικά και Αγροικίες» στο πολιτιστικό κέντρο της Άφρας την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 (αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφράς)
Ποσό 1.500 €

8) 15.11.2011 Αρ. Πρωτ. οικ. : 57534/ 21436
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις ετήσιες εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Άγιου Σπυρίδωνος στη Θεσσαλονίκη 11 και 12 Δεκεμβρίου 2011 (αίτημα του Συλλόγου Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας-Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες»)
Ποσό 3.000 €

9) 29/11/2011 Αρ. Πρωτ. : 60958/22630
Ανάθεση ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων
Νήσων στη Διοργάνωση Έκθεσης και Ομιλίας για το «Μηχανισμό των
Αντικυθήρων» που διοργανώνεται στην Κέρκυρα (Αίτημα της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας)
Ποσό 959,4 €

ΣΥΝΟΛΟ 2011 : 28.237,77 €

Α' ΕΞΑΜΗΝΟ 2012

1) 30.01.2012 Αρ. Πρωτ.: 5261/ 2187
Ανάθεση ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκδήλωση της συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Κέρκυρα στις 17 Φεβρουαρίου 2012 (Πρόταση του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας)
Ποσό 6250 €

2) 28/03/2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 16434/6441
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δυτικής Ελλάδας». που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 29 Μαρτίου έως την 1 η Απριλίου 2012 (Πρόταση του Be there! Corfu Animation Festival )
Ποσό 1832,7 €

3) 29/03/2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 16884/6620
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Διεθνές Σχολικό Τουρνουά Κρίκετ που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 2 έως τις 8 Απριλίου 2012 (Πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ)
Ποσό 11.316 €

4) 17.04.2012 Αρ. Πρωτ.: 19934/7813
Ανάθεση ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο 7ο Συνέδριο Χημικής Μηχανικής των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου "Chemical Engineering Conference for Collaborative Research in Eastern Mediterranean Countries (EMCC-7), στην Κέρκυρα από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2012 (Αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του 7ΟΥ Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου)
Ποσό 2.988,9 €

5) 17.05.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 26667/10227
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο φιλικό αγώνα των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 19 Μαΐου 2012 (πρόταση του Α.Ο. ΣΧΕΡΙΑ)
Ποσό 2.311,2 €

6) 22.05.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 26372/10130
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην καμπάνια καθαρισμού των Ακτών της Βόρειας Κέρκυρας την 26&27 Μαΐου 2012 εν όψει της Νέας Τουριστικής Περιόδου (Πρόταση του Συλλόγου των Απανταχού Περουλαδιτών)
Ποσό 430,5 €

7) 25.05.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 28087/10817
Απόφαση συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Αναδρομική Έκθεση «Edward Lear και τα Ιόνια Νησιά» (πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης «Edward Lear και τα Ιόνια Νησιά»)
Ποσό 2.496,9 €

8) 25.05.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 28098/10822
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη συναυλία του πολιτιστικού κέντρου ΟΤΕ Κέρκυρας στις 26 Μαΐου 2012 στην Κέρκυρα (πρόταση του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ)
Ποσό 2.460 €

9) 11.06.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 31166/12110
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών στα πλαίσια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκπομπή της ΕΤ- 3 «Κυριακή στο Χωριό» μέσω του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Μπενιτσών, που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Τρικαίων στις 24 Ιουνίου 2012 (πρόταση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Μπενιτσών)
Ποσό 1.500 €

10) 27.06.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 33723/13172
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε εκδήλωση της φιλαρμονικής «Καποδίστριας» που θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά στις 30 Ιουνίου 2012 (πρόταση της φιλαρμονικής «Καποδίστριας»)
Ποσό 11.186 €

11) 27 /6/2012 Αρ. Πρωτ. : 32271/12612
Απόφαση συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Συναυλία της Χορωδίας Κέρκυρας που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία της Κύπρου την 1η Ιουλίου 2012 επ' ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο (πρόταση της Χορωδίας Κέρκυρας)
Ποσό 10.000 €

12) 09/05/2012 Αρ. Πρωτ. : 24721/9515
Απόφαση συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκδήλωση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου 21,1 χιλιομέτρων στη Λευκάδα στις 27 Μαΐου 2012 (Πρόταση του αθλητικού συλλόγου Λευκάδας «ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ»)
Ποσό 3.691 €

13) 21/06/2012 Αρ. Πρωτ. 33307/12966
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων Λευκάδας 2012 που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα από 26/6/2012 έως 1/7/2012 (πρόταση του Συλλόγου Επαγγελματιών Νοτίου Λευκάδας και του Αθλητικού Σωματείου «ΠΑΣ Δόξα» Βασιλικής)
Ποσό 3.190 €

ΣΥΝΟΛΟ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2012: 59.653,2 €

Β' ΕΞΑΜΗΝΟ 2012

1) 31.07.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 41280/16640
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκδήλωση του 3ου Φεστιβάλ εκδηλώσεων 4-15 Αυγούστου 2012, στις Αλυκές Λευκίμμης με θέμα «Θάλασσα... η Ζωή μας» ( Πρόταση της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Λευκιμμαίων).
Ποσό 1968 €

2) 01.08.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 41291/16649
Απόφαση ανάθεσης ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκδήλωση του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λακώνων «Βαρκαρόλα-Οδύσσεια» που πραγματοποιείται στις 5 Αυγούστου 2012 (Πρόταση του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λακώνων)
Ποσό 4700 €

3) 03.08.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 41966/16943
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη για τη διοργάνωση της 24ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας (Ράλλυ Ιονίου): Το ταξίδι του Οδυσσέα, το οποίο πραγματοποιείται από τις 5-13 Αυγούστου 2012 (Απόφαση της Επιτροπής Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΠΙΝ)
Ποσό 41.451€

4) 08/08/2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 43920/17690
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη για προβολή σποτ στο πλαίσιο της 24ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας (Ράλλυ Ιονίου): Το ταξίδι του Οδυσσέα, το οποίο πραγματοποιείται από τις 5-13 Αυγούστου 2012 (Απόφαση της Επιτροπής Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΠΙΝ)
Ποσό 1230 €

5) 24.08.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 44134/17805
Απόφαση ανάθεσης ενεργειών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης της
Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΠΑΛΑΙΑ» στη Ζάκυνθο στις 25 Αυγούστου 2012
Ποσό 19.710€

6) 22/08/2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 45082/18222
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη για διαφημιστική καταχώρηση των τελικών αποτελεσμάτων της 24ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας (Ράλλυ Ιονίου): Το ταξίδι του Οδυσσέα, καθώς και φωτογραφίας από τον τερματισμό (Απόφαση της Επιτροπής Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΠΙΝ).
Ποσό 3.900 €

7) 31.08.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 47315/ 19051
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κρίκετ Ανδρών, που πραγματοποιείται από τις 3-8 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κέρκυρα (Πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ)
Ποσό 6.765 €

8) 19.09.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 50780/20388
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων στο ετήσιο φεστιβάλ χορωδιών Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 30.09.2012 (Πρόταση του Μουσικού Ομίλου «Η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ»)
Ποσό 2.260 €

9) 11 /10/2012 Αρ. Πρωτ. : 49772/20027
Απόφαση συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην 85_ Ετήσια
Παγκόσμια Συνέλευση της UIM (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταχυπλοΐας) , που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα από τις 15-21 Οκτωβρίου 2012 (Πρόταση της Κερκυραϊκής Λέσχης Ταχυπλοΐας)
Ποσό 9.840 €

10) 11.10.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 54743/21812
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13.10.2012 (Πρόταση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας).
Ποσό 1.500 €

11) 16.10.2012 Αρ. Πρωτ. 55436/22067
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Γιαννιτσών, που πραγματοποιούνται από τις 19-21 Οκτωβρίου 2012 στα Γιαννιτσά (Πρόταση του Λυκείου Ελληνίδων Κερκύρας)
Ποσό 1.921 €

12) 30.10.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 55156/ 21981
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για την προμήθεια σετ γκραβουρών- χαρακτικών του Joseph Cartwright (Πρόταση-οικονομική προσφορά του Ιωάννη Σουέρεφ)
Ποσό 11.880 €

13) 15.11.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 62262/24634
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων στο Β΄ Χορωδιακό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από 16 έως 18 Νοεμβρίου 2012 (Πρόταση της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας)
Ποσό 2.000 €

14) 20.11.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 63023/24973
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη συναυλία της παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου 2012 στην Κέρκυρα (Πρόταση της Χορωδίας Κέρκυρας).
Ποσό 5.500 €

15) 13.12.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 66322/26122
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Χορωδίας Κέρκυρας στις 16 Δεκεμβρίου 2012 (Πρόταση της Χορωδίας Κέρκυρας).
Ποσό 7.000 €

16) 24.07.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 40573/16345
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκδήλωση στην εκδήλωση των «Γιορτών Λόγου και Τέχνης» (57η περίοδος) καθώς και του «Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ» 2012 (Πρόταση του Πνευματικού
Κέντρου του Δήμου Λευκάδας).
Ποσό 15.000,00€

17) 14.12.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 65121/25733
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη και παράθεση γεύματος – δείπνου κατά τις διήμερες εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει η ΠΙΝ με την Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας τις 16 και 22 Δεκεμβρίου 2012 στη Λευκάδα στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του Β΄ εξαμήνου 2012 (Πρόταση Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας).
Ποσό 2.000,00€

18) 23.11.2012 Αρ. Πρωτ. οικ.: 63027/24974
Απόφαση Ανάθεσης Ενεργειών για τη διοργάνωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εκδήλωση ενίσχυσης του μαθητικού τουρισμού στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2012», που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 23 έως 24 Νοεμβρίου 2012 (Οικονομική προσφορά της εταιρείας
Fest Events Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.)
Ποσό 15.000 €

ΣΥΝΟΛΟ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2012: 153.625 €

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΙΝ 1/7/2011 – 31/12/2012

ΚΕΡΚΥΡΑ

2011 28.237,77
2012 174.397,2
____________________
202.634,97 (83,90%)

ΛΕΥΚΑΔΑ

2012 23.881 (9,89%)

ΠΙΝ
2012 15.000 (6,21%)

ΣΥΝΟΛΟ 241.515,97