Σ. Κουρής: «Ξεκινούν τα ΚΕΠΑ και στην Κεφαλονιά»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 22:26

Σ. Κουρής: «Ξεκινούν τα ΚΕΠΑ και στην Κεφαλονιά»

Σύντομα θα λειτουργήσει Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και στην Κεφαλονιά, δίνοντας έτσι τέλος στο πρόβλημα εκατοντάδων αναπήρων. Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής:  "Με δεδομένη την δυστοκία και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μη λειτουργίας ΚΕΠΑ στο νησί μας, με σοβαρό αντίχτυπο στους συμπολίτες μας -και ειδικά σε όσους συνιστούν τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μας -προβήκαμε σε αλλεπάλληλα διαβήματα, προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης της κατάστασης και της διαχείρισης του υψηλού κοινωνικού κόστους, δυσχερειών που ενέκυψαν.

Οι προσπάθειές μας ευοδώθηκαν και έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι -όπως ενημερωθήκαμε με σχετική επιστολή (υπ.αριθμ 520/14-12-2012 έγγραφο ΙΚΑ)- η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση σε τακτά χρονικά διαστήματα υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ, στην Κεφαλονιά ώστε να μην απαιτείται η διανυκτέρευση των αιτούντων και των συνοδών τους στην Πάτρα.


Στην βάση αυτή, ήδη η Δ/νση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας έχει λάβει την απαραίτητη ενημέρωση προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για τον προγραμματισμό και την διεξαγωγή των υγειονομικών επιτροπών, προσεχώς στην περιοχή μας.

Θεωρούμε αυτήν την κατάληξη, ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την στήριξη και ενίσχυση όλων των συμπολιτών μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες τις οποίες μεγεθύνει δραματικά η σύγχρονη επώδυνη πραγματικότητα.

Εμείς δεν επαναπαυόμαστε αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, με την ίδια ένταση και με πλείστες διεκδικήσεις, προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτουμε για την βελτίωση της ζωής όλων μας".

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ