Ανανέωσε τη θητεία του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Ανουσάκης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 10:21

Ανανέωσε τη θητεία του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Ανουσάκης

Με 26 έγκυρα ψηφοδέλτια και 14 λευκά σε σύνολο 40 ψηφισάντων ο Νίκος Ανουσάκης ανανέωσε τη θητεία του στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα σήμερα το απόγευμα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Είχε προηγηθεί πρόταση για υποψηφιότητά του Νίκου Ανουσάκη από την πλειοψηφία στην ψηφοφορία της οποίας πήρε 21 ψήφους και ένα άκυρο, σε 22 ψηφίσαντες.

Από την μείζονα αντιπολίτευση είχε προταθεί για αντιπρόεδρος ο Νίκος Σκλάβος (παίρνοντας 8 στους 8 ψήφους), ενώ από την ελάσσονα αντιπολίτευση του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου είχε προταθεί και επικυρωθεί με 3 στους 3 ψήφους για γραμματέας, η Αννα Ζαπάντη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε από νωρίς ξεκαθαρίσει ότι απέχει από τις αρχαιρεσίες, καθώς με δήλωσή του ο Νίκος Γκισγκίνης τόνισε πως: «Δεν συμμετέχουμε σε ένα προεδρείο που δεν έχει καμία αρμοδιότητα».

Στην ψηφοφορία για τον αντιπρόεδρο ο Νίκος Σκλάβος επί συνόλου 40 ψηφισάντων έλαβε 15 έγκυρα, 18 άκυρα και 7 λευκά στην πρώτη ψηφοφορία.

Έγραψαν  "Ρασσιάς" στα ψηφοδέλτια για την αντιπροεδρία

Μάλιστα αρκετά από τα 18 άκυρα ψηφοδέλτια έγραφαν επάνω το όνομα του Παναγή Ρασσιά, για τον προσφάτως ανεξαρτητοποιημένο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Μάρκου Κοτσιλίνη, γεγονός που προκάλεσε άσχημη εντύπωση, καθώς δεν είχε ποτέ στο παρελθόν συμβεί κάτι ανάλογο, να υπάρχει δηλαδή μια προσπάθεια γελιοποίησης των αρχαιρεσιών, με άλλο όνομα πάνω σε ψηφοδέλτιο υποψηφίου για το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολούθησε επαναληπτική ψηφοφορία στην οποία έλαβε 27 έγκυρα, 5 λευκά και 8 άκυρα (σύνολο 40 ψήφους) και επανεξελέγη αντιπρόεδρος .

Για την γραμματεία η κα Αννα Ζαπάντη έλαβε κατά την ψηφοφορία 32 ψήφους με 4 λευκά και 4 άκυρα και επανεκλέγηκε στο προεδρείο.
Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2013 την οποία είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το inkefalonia.gr πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα του θεάτρου «Κέφαλος», μεταξύ των οποίων και ο πρώην υφυπουργός τουρισμού και πολιτισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος.

Στο συμβούλιο της εκλογής νέου προέδρου προήδρευσε ο Βασίλης Ρουχωτάς.

Όσον αφορά τις επιτροπές: Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Γεράσιμος Αποστολάτος ,Αγγελος Γαλάτης, Νίκος Γκισγκίνης, Ανδρέασ Ζαπάντης , Βαγγέλης Θεοφιλάτος, Νίκος Παπαδάτος, Δημήτρης Πυλαρινός, Σπύρος Σαμούρης, Σταυρος Γρηγορόπουλος, με αναπληρωματικοί τους Θεοτόκη Καβαλιεράτο, Μαρία Κουνάδη, Σπύρο Παπαδάτο και Σπυρονικόλα Σολωμός.

Στην Επιτροπή ποιότητας ζωής εκλέχτηκαν οι εξής: Διονύσης Αραβαντινός, Παναγής Βανδώρος, Διονύσης Κοκόσης, Μαρία Κουνάδη, Γιάννης Κουρούκλης, Αγγελος Κωνσταντάκης, Αλέξανδρος Μοσχονάς, Κυριάκος Σταμούλης.

Αναπληρωματικά μέλη οι  Γεράσιμος Βαγιωνίτης, Σταύρος Γρηγορόπουλος, Ελπίδα Κατσαΐτη, Νίκος Παπαδάτος Βίκτορας Ρουχωτάς.

Από τις επιτροπές δεν συμμετείχε ο συνδυασμός του Θεόφιλου Μιχαλάτου, καθώς αποχώρησε μετά την νέα άρνηση της μείζονος αντιπολίτευσης του Μάρκου Κοτσιλίνη να παραχωρήσει θέση στην ελάσσονα αντιπολίτευση.

 {phocagallery view=category|categoryid=378|limitstart=0|limitcount=0}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250