Τηλέμαχος Καραβίας : O Δήμος Ιθάκης ξέχασε να στείλει την πρόσκληση για τις αρχαιρεσίες στο ΔΣ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 11:59

Τηλέμαχος Καραβίας : O Δήμος Ιθάκης ξέχασε να στείλει την πρόσκληση για τις αρχαιρεσίες στο ΔΣ

Συνέρχονται όπως προβλέπει ο νόμος την Κυριακή 6 Ιανουαρίου τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια προκειμένου να εκλέξουν νέα μέλη στα προεδρεία του καθώς και στις Επιτροπές Οικονομικών Ποιότητας Ζωής. Ο «ανασχηματισμός» στους 325 δήμους της χώρας και στις 13 περιφέρειες δεν περιορίζεται μόνο στα προεδρεία και στις επιτροπές αλλά επεκτείνεται και στις αντιδημαρχίες. Ήδη από τις αρχές του έτους αρκετοί δήμοι έχουν προχωρήσει σε αντικαταστάσεις και αλλαγές στις θέσεις των αντιδημάρχων, ενώ η πλειονότητα αναμένεται  να ανακοινώσει τις σχετικές αλλαγές την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.

Εμείς εδώ στην Ιθάκη πρωτοτυπούμε για να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη «παρανομούμε» και μου πείτε ότι πάντα βλέπω τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ιθάκης από την αυστηρή τους πλευρά. Η Δημοτική Αρχή εξέδωσε μεν πρόσκληση για τη σύγκλιση ΔΣ, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, για τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες, αλλά τη πρόσκληση αυτή δεν τη έστειλε πουθενά ακόμα και στους ίδιους τους Συμβούλους της. Κι αυτό γιατί αρκετοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσιάζουν και έτσι δεν θα είχε την  πλειοψηφία σε ότι αφορά τις εκλογές των νέων μελών στο προεδρείο του ΔΣ, καθώς και στις Επιτροπές Οικονομικών Ποιότητας Ζωής. Έχει δε σκοπό να επικαλεστεί ότι δεν υπήρχε απαρτία λόγω μη συμμετοχής και οι αρχαιρεσίες να γίνουν την άλλη Κυριακή 13 Ιανουαρίου.

Μην μου πείτε λοιπόν πως εδώ δεν έχουμε κι άλλη μία παρανομία της παρούσας Δημοτικής Αρχής και να ρωτήσουμε έτσι απλά, τι πρόκειται να κάνει και σε αυτή την περίπτωση ο Γραμματέας της Περιφερειακής Διοίκησης, διότι όπως πάμε οι παραβάσεις καθήκοντος του Δημάρχου Ιθάκης στα δύο χρόνια της θητείας του έχουν ξεπεράσει τη μια «ντουζίνα». Απλά ας ζητήσει η Περιφερειακή Διοίκηση  τα αποδεικτικά επίδοσης της πρόσκλησης του ΔΣ και θα δει ότι δεν έχουν επιδοθεί σε κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο ακόμη και σε αυτούς της πλειοψηφίας!!! .

Γιατί σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών γίνεται γνωστό ότι στο 282 του προγράμματος Καλλικράτης (Ν.3852/2010) προβλέπεται ότι ειδικά για την περίοδο 2010- 2014, η θητεία συγκεκριμένων οργάνων, όπως το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, λήγει στις31/12/2012.

Η θητεία αυτών των οργάνων, ειδικά για αυτή τη δημοτική περίοδο θα λήξει στις31 Αυγούστου 2014. όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις επικείμενες αρχαιρεσίες εφαρμογή έχουν τα διαλαμβανόμενα στις υπ’ αριθμ. 41/ 71351/14.12.2010 (ΑΔΑ: 1ΙΦΝΚ-ΔΘ), για τους δήμους, και 42/ 71352/14.12.2010(ΑΔΑ: 4ΙΦΝΚ-Υ3), για τις περιφέρειες».

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250