Ο Σωτήρης Κουρής για την "Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινοφελούς Εργασίας"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 12:39

Ο Σωτήρης Κουρής για την "Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινοφελούς Εργασίας"

Ενημέρωση σχετικά με την ενταγμένη πράξη στο Ε.Σ.Π.Α. με τίτλο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας & Ιθάκης». Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Υπουργού Εργασίας κας Λούκας Κατσέλη και του Αντιπεριφερειάχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή, στις 26 Απριλίου 2011 στο Αργοστόλι, εξασφαλίσθηκε η έναρξη της επιδότησης πεντάμηνης εργασίας για 1700 κατοίκους των Επτανήσων.

Ακολούθως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης στο πλαίσιο κατάθεσης πρότασης για «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» συμμετείχε ως συμπράττων φορέας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Κεφαλονιάς στην από 24-5-2011 ανοικτή πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήτανε η ένταξη της εν λόγω πράξης στις 04/05/2012 και η έγκριση πρόσληψης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 177 ατόμων για το νομό Κεφαλληνίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός ένταξης του έργου αυτού ανέρχεται σε 575.337,50€.

Το έργο ήδη υλοποιείται επιτυχώς με την απασχόληση ανέργων σε τομείς που έχουν καθοριστεί από μνημόνια συνεργασίας μεταξύ της Π.Ε. και του Συλλόγου Εθελοντών Κεφαλονιάς, ο οποίος είναι και τελικός δικαιούχος του έργου.

Η διαδικασία διαχειριστικής επάρκειας, η υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την υποβολή και ένταξη του έργου αυτού, η ομαλή λειτουργία της πρόσληψης και τοποθέτησης του προσωπικού και η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε και πραγματοποιείται με την αναγκαία συμβολή και μεταφορά τεχνογνωσίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας & Ιθάκης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χ. Μοσχόπουλο.

Διαβεβαιώνουμε ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την συνεχή επίβλεψη μας και θα υλοποιηθεί με σεβασμό τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους αποδέκτες.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250