Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Πρέπει αρχές Απριλίου να είμαστε έτοιμοι για τους τουρίστες»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:31

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Πρέπει αρχές Απριλίου να είμαστε έτοιμοι για τους τουρίστες»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, του επιμελητηρίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο στην εκπομπή του στον Ionian Galaxy.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλάτος τόνισε

Για την σύσκεψη τουρισμού:    

«Δώσαμε τη Δευτέρα μια ενημέρωση και εξηγήσεις σχετικά με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. Κάναμε την αυτοκριτική μας στο ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα σαν καταλύματα. Πρέπει να υπάρχει ποιότητα στα καταλύματα. Τα συζητήσαμε όλα αυτά στη σύσκεψη και είπαμε ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε το προϊόν μας».

Για την ΔΕΥΑΚ:

«Η ΔΕΥΑΚ θα συνεχίσει να λειτουργήσει όπως λειτουργεί τώρα. Οι εργαζόμενοι στην Παλική θα παραμένουν και θα δουλεύουν εκεί. Η διοικητική βάση της ΔΕΥΑΚ θα είναι στο Αργοστόλι. Ο πολίτης θα μπορεί να απευθυνθεί στη ΔΕΥΑΚ με τετραψήφιο νούμερο. Σε μία εβδομάδα θα έχουμε και το τετραψήφιο νούμερο και θα το ανακοινώσουμε. Το 2012 θα γίνουν πάρα πολλά έργα από τη ΔΕΥΑΚ που θα αφορούν ύδρευση και αποχέτευση στην Κεφαλονιά. Έχουμε έλλειψη προσωπικού, αλλά με τον κόσμο που θα έρθει στη ΔΕΥΑΚ από το δήμο θα να κινηθούμε. Τους λίγους που χρωστούν τους έχουμε βάλει στο περιθώριο και έχουμε κινήσει διαδικασίες ώστε να πάρουμε τα λεφτά. Έχουμε περιορίσει το κλέψιμο του νερού. Υπήρχαν περιοχές που γυρνούσαν το ρολόι ανάποδα. Πήγαινες και έβλεπες λιγότερη κατανάλωση από την προηγούμενη φορά».

Για το επιμελητήριο:

«Στόχος του Επιμελητήριου είναι να πετύχουμε περισσότερο τουριστικό κόσμο φέτος το καλοκαίρι και να είμαστε καλοί σε παροχές. Το στοίχημα το μεγάλο είναι αν θα καταφέρουμε να έχουμε ξένους στην Κεφαλονιά στις αρχές Απριλίου. Πρέπει φέτος να ετοιμαστούμε νωρίτερα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αρχές Απριλίου για τους τουρίστες. ‘Εχουμε ανοίξει τους δρόμους με τις εταιρίες χαμηλού κόστους. Θα έχουμε 30.000 κόσμο περισσότερο από πέρσι. Στη Ρόδο ο τουρισμός υπάρχει και το χειμώνα. Μπορεί αν είμαστε σοβαροί με αυτές τις εταιρίες, να μπορούμε να έχουμε τουρισμό όλο το χρόνο. Αλλωστε έχουμε πολλές δράσεις το χειμώνα. Και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τον Αίνο μας που τρεις μήνες παραμένει χιονισμένος. Πρέπει πάλι να αρχίσουμε να παράγουμε. Πρέπει να αρχίσουμε οι έλληνες να λειτουργούμε διαφορετικά».

Για την επικείμενη πώληση στην περιοχή Τραπεζάκι:

«Θα αντισταθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην πώληση του Τραπεζάκι. Είναι πάγιο το αίτημα και οι κάτοικοι της περιοχής και οι τοπικοί φορείς της περιοχής, αντιδρούν σε αυτή την πώληση. Θα το φέρω και θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».

Για τον Βιολογικό:

«Ο βιολογικός δουλεύει άψογα. Η προσπάθεια που θα κάνουμε φέτος θα είναι να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα που ξεφορτώνουν τον Βιολογικό να μην έρχονται εκεί και υποβαθμίζουν την περιοχή της Λάσσης. Θα ελαφρύνουμε τη Λάσση από τη διέλευση των βυτιοφόρων».

Για τις επικείμενες βουλευτικές Εκλογές:

«Ενδεχομένως να μην τις χρειάζεται η οικονομία τις εκλογές. Είναι όμως και μία αναγκαιότητα να γίνουν εκλογές, ώστε να ξεκαθαρίσει και να δείξει η κοινωνία ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει και να υπάρχουν και κάποιες άλλες δυνάμεις στη βουλή που θα δώσουν άλλο χρώμα. Ας μην επικρατήσει πάλι ο δικομματισμός και εύχομαι να έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας. Είμαι άλλωστε υπέρ των συνεργασιών και το έχω δείξει και στα δημοτικά. Θεωρώ ότι όλοι μαζί πρέπει να πάμε. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν το ξέρει κανένας και ενδεχομένως να βγουν από την κάλπη πράγματα που ούτε καν τα φανταζόμαστε».


Ετικέτες: