Επίδειξη ανωτερότητας από τον Θεόφιλο – Επέλεξε την αποχώρηση ο Μάρκος Κοτσιλίνης στην κρίσιμη συζήτηση για τον διαχειριστικό έλεγχο στον τ. Δήμο Πυλάρου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 15:30

Επίδειξη ανωτερότητας από τον Θεόφιλο – Επέλεξε την αποχώρηση ο Μάρκος  Κοτσιλίνης στην κρίσιμη συζήτηση για τον διαχειριστικό έλεγχο στον τ. Δήμο Πυλάρου

Η συζήτηση στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο που είχατε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε μέσα από το inkefalonia.gr, πραγματικά «ζεμάταγε», όσον αφορά την λήψη απόφασης για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στον τέως Δήμο Πυλάρου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Μάλιστα, ο τέως Δήμαρχος Πυλάρου Μάρκος Κοτσιλίνης, λίγο πριν το θέμα πέσει στο τραπέζι, αποφάσισε να αποχωρίσει, προκαλώντας με την κίνησή του αυτή περισσότερα ερωτηματικά.

Ακούστε την δήλωση αποχώρησης του Μάρκου Κοτσιλίνη

 

Ωστόσο σε μία επίδειξη πολιτικής ανωτερότητας, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς, Θεόφιλος Μιχαλάτος, και πολιτικός αντίπαλος του κ. Κοτσιλίνη (το «αντίπαλον δέος» όπως τον χαρακτήρισε) υποστήριξε μεν την ανάγκη για να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στον τέως Δήμο Πυλάρου για να φανεί η αλήθεια στα οικονομικά πεπραγμένα (έχει εντοπισθεί ταμειακό έλλειμμα για μη καταβολές εισφορών ΙΚΑ από το ΚΑΠΗ), παράλληλα όμως παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολιτικά απέναντι στον Κοτσιλίνη, ο οποίος όπως τόνισε εκπροσωπεί την «ομάδα Καλαφάτη» που επί σειρά ετών πολεμάει, επεσήμανε ότι δεν τίθεται θέμα εντιμότητας και ήθους για τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης. Κατέθεσε και δική του πρόταση για στήριξη του σώματος στον Μάρκο Κοτσιλίνη.

Μάλιστα, ο κ. Μιχαλάτος που θα μπορούσε χθες άνετα να είχε «στριμώξει στα σχοινιά» τον πολιτικό του αντίπαλο, επέλεξε να τον στηρίξει , κάτι που όπως τόνισε δεν είχε κάνει ο κ. Κοτσιλίνης, ως πρόεδρος της ΤΕΔΚΙ, καθώς δεν τον είχε υποστηρίξει όταν ήταν Δήμαρχος στη Λειβαθώ.

Mixalatos

Ακούστε την τοποθέτηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Τελικά μετά τις σημαντικές τοποθετήσεις από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, μερικές από τις οποίες μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, το δ.σ. ψήφισε με 20 ψήφους την εισήγηση για διεξαγωγή έκτακτου διαχειριστικό έλεγχο στον τέως Δήμο Πυλαρέων.


Την δίκη του πρόταση κατέθεσε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος «ναι» στον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο, συμπαράσταση στον Μάρκο Κοτσιλίνη και πήρε 5 ψήφους και από την πλειοψηφία, ενώ Λαϊκή Συσπείρωση και Βασίλης Καμπίτσης τάχθηκαν υπέρ των ελέγχων σε όλους τους τέως Δήμους της Κεφαλονιάς.

Στο ξεκίνημα πάντως της χθεσινής συζήτησης ο Θεόφιλος Μιχαλάτος προκάλεσε τον Δήμαρχο να πάρει θέση για το θέμα που είχε προκύψει με τον Νίκο Ανουσάκη, ωστόσο κ. Παρίσης επιμελώς το απέφυγε δείχνοντας ότι συνεχίζει να στηρίζει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακούστε τις τοποθετήσεις

Γεράσιμος Βαγιωνίτης

Κατερίνα Κουταλά

Βασίλης Καμπίτσης

Σταύρος Γρηγορόπουλος

Διονύσης Αραβαντινός




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250