Θόδωρος Γαλιατσάτος: «Όχι στην δια συγχωνεύσεως κατάργηση του Μαντζαβινάτειου»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012 09:36

Θόδωρος Γαλιατσάτος: «Όχι στην δια συγχωνεύσεως κατάργηση του Μαντζαβινάτειου»

  Ο ενωτικός αγώνας του λαού της Παλικής θα δώσει την νίκη.ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΔΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΣ" ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥοι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης στον χώρο της υγείας θα ηττηθούν. Η Παλική και οι πολίτες της βρίσκονται σε πραγματικό αναβρασμό. Μετά την Πολεοδομία, την ΔΟΥ, το ΙΚΑ, το Ειρηνοδικείο, ηλθε και η σειρά του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου να δοκιμασθεί απο την εφαρμογή των σκληρών αντικοινωνικών και αντιλαικών πολιτικών των μνημονίων που με θαυμαστή ..συνέπεια υλοποιεί σε βάρος του λαού η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.Η "ερημοποίηση" της Παλικής υλοποιείται βήμα-βήμα και φθάνει στον απόγειο της.

Ειναι μεγάλη η ευθύνη όλων όσοι παρακολουθούσαν αμέτοχοι και αδρανείς τις εξελίξεις αυτές.
Οπως μεγάλη ειναι και η ευθύνη όλων όσοι και σήμερα ,μπροστα στην μεγάλη αυτή απειλή για το Μαντζαβινάτειο,καμώνονονται πως δεν γνωρίζουν και δεν κατονομάζουν τις πολιτικές και τα πρόσωπα που οδήγησαν μεχρις εδώ.

Ο αγώνας του λαού της Παλικής για την σωτηρία του Μαντζαβινάτειου χρειάζεται πρώτα απ΄όλα την συμμετοχή όλων.
Χρειάζεται όμως καθαρό μέτωπο, τι ζητάει, ποιές πολιτικές αντιπαλεύει, ποιοί ειναι οι φίλοι του και ποιοί οι εχθροί του.
Η μεγάλη συγκέντρωση της Λαικής Επιτροπής την Κυριακή το βράδυ στην αίθουσα του δημαρχείου δείχνει τον δρόμο για την επιτυχία του αγώνα.

Ως πολιτικό πλαίσιο του αγώνα των Παλικισιάνων για το Μαντζαβινάτειο (Μ) καθορίστηκε το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στην συνεδρίαση του στις 22/12/2012, που απαιτεί μεταξυ άλλων :
• διατήρηση της αυτοτέλειας του (Μ) και μη συγχώνευση του
• διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας και ενίσχυση της χρηματοδότησης του
• κατάργηση όλων των μνημονιακών νομοθετημάτων που μετατρέπουν την παροχή υγείας σε εμπόρευμα στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Ως αγωνιστικό πλαίσιο καθορίστηκε η ογδόη Ιανουαρίου σαν πρώτη μέρα κινητοποίησης με απεργία, κλείσιμο υπηρεσιών και τραπεζών.
Η συστράτευση όλων των δυνάμεων της Παλικής και της Κεφαλονιάς με οδηγό το παραπάνω πολιτικό και αγωνιστικό πλαίσιο ειναι έλάχιστη προυπόθεση για την ευτυχή έκβαση του αγώνα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Αργοστολι,26/12/2012 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
περιφερειακος συμβουλος
επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α




00 inkefalonia general ad 300X250