Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Υγείας για το Ιατρείο Ερίσου και το Μαντζαβινάτειο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 09:29

Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Υγείας για το Ιατρείο Ερίσου και το Μαντζαβινάτειο

Στην Αθήνα σήμερα 24-12-2012 ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο για ζητήματα που αφορούν τον τομέα υγείας στο Δήμο Κεφαλλονιάς. Για τη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος ανακοινώνει τα εξής:

1ον. ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΑΔΩΝ ΕΡΙΣΟΥ


Ένα έργο ξεκίνησε στην βουλευτική θητεία του Αλέξανδρου Παρίση, σήμερα παίρνει σάρκα και οστά.
Με απόφασή του ο Υπουργός Υγείας ενέταξε το έργο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων, με προϋπολογισμό 1.200.000,00 € για τα οικοδομικά, τα ηλεκτρομηχανολογικά καθώς και τον εξοπλισμό του ιατρείου.

Η κατασκευή του έργου με την ίδια υπουργική απόφαση ανατίθεται στην ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.
Ωστόσο, παρά την απόφαση αυτή ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς και ο Α/Δήμαρχος Ερίσου κ. Δημήτριος Πυλαρινός, μετά από νέο αίτημα ζητούν από τον Υπουργό, φορέας υλοποίησης του έργου να είναι ο Δήμος Κεφαλλονιάς και όχι η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. κάτι που θα κριθεί τις επόμενες μέρες.
Έτσι, ένα ακόμα ουσιαστικό έργο για το νησί μας και ιδιαίτερα για την περιοχή της Ερίσου γίνεται πραγματικότητα.

2ον ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο μαζί με τον Υπουργό και το Δήμαρχο συμμετείχε και ο Ληξουριώτης Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Μαντζαβινάτειου» Γεώργιος Γερουλάνος.

Ο Υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε της διοικητικής συγχώνευσης των νοσοκομείων του νησιού μας υποσχόμενος της νοσοκομειακής του λειτουργίας ως έχει ενώ απλά θα διευθύνεται από κοινό διοικητικό συμβούλιο.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Γερουλάνος αντέδρασαν σε αυτή την εξέλιξη χωρίς αποτέλεσμα, κάτι που ανάγκασε τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς να ανακοινώσει στον Υπουργό σύσκεψη στην Κεφαλλονιά με όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού οι τρόποι αντίδρασης και ανατροπής της ανωτέρω απόφασης.

Εκ του Γραφείου Τύπου