«Επεισοδιακή» η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO) - ενημερωμένο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 20:06

«Επεισοδιακή» η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO) - ενημερωμένο

Του Χρήστου Λαμπράκη

Μόνο σε Χριστουγεννιάτικο πνεύμα δεν ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου για άλλη μια φορά, δυστυχώς, η κατάσταση ξέφυγε εκτός ορίων, με τους Δημοτικούς Συμβούλους ένθεν κακείθεν να ανταλλάσσουν αντεγκλήσεις, μαινόμενοι.

Αρχικά με εισήγηση της κας Νικολαϊδου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων τεσσάρων υπαλλήλων για εξυπηρέτηση των αλλοδαπών από το Δήμο στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Μετά από συζήτηση περίπου μιας ώρας η εισήγηση έγινε δεκτή με 23 ψήφους.

Στη συνέχεια , περνώντας στα θέματα ημερήσιας διάταξης ο κος Μαντζουράτος , προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος εισηγήθηκε στο σώμα το θέμα της αίτησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για επιμήκυνση των χορηγηθέντων δανείων του Δήμου.

Το πνεύμα της εν λόγω εισήγησης, η υπερψήφιση της οποίας απαιτούσε αυξημένη πλειοψηφία 28 συμβούλων, ήταν η παράταση κατά 8 χρόνια της περιόδου αποπληρωμής των δανείων με ταυτόχρονη περίοδο χάριτος 3 χρόνων με σκοπό την ελάφρυνση του Δήμου από τις υπέρογκες δανειακές του υποχρεώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του κου Μαντζουράτου τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Παρίσης υπεραμύνθηκε της υπερψήφισης της επιμήκυνσης των δανείων του δήμου , εκφράζοντας την αγωνία του να μην χάσουν τα ταμεία του δήμου την ρευστότητα τους.

Η τοποθέτηση του κυρίου Παρίση

Οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα όταν το λόγο έλαβε ο κ. Ανουσάκης, ο οποίος χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση κάποιων από την αντιπολίτευση για το συμφέρον του Δήμου και τους κατηγόρησε ότι ενδιαφέρονται μόνο για την μικροκομματική τους επιβίωση.

Ο κύριος Ανουσάκης υποστήριξη με θέρμη την παράταση αποπληρωμής των χρεών του Δήμου.

«Τέλος η πλάκα, τέλος ο χαβαλές, οι μάσκες πέφτουν. Που είναι πρώην Δήμαρχοι.  Γιατί δεν είναι εδώ ο Μιχαλάτος και η Κουταλά » υποστήριζε σε υψηλούς τόνους.

Η τοποθέτηση του κυρίου Ανουσάκη

Κατά την συζήτηση του θέματος ξεχώρισε η διαφοροποίηση του κ. Πυλαρινού, ο οποίος εν τέλει ψήφισε λευκό  αφού προηγουμένως είχε προτείνει να υπάρξει διεξοδική οικονομική εισήγηση του θέματος και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Τη διαφοροποίηση της εξέφρασε σύσσωμη η Αντιπολίτευση , μπλοκάρωντας ουσιασττικά την ψήφιση του θέματος.

Η παράταξη του κ. Κοτσιλίνη διατυπώνοντας τη διαφωνία της υποστήριξε ότι η επιμύκυνση δεν θα είναι σωτήρια για τα οικονομικά του Δήμου, κατέκρινε τους όρους της και υποστήριξε ότι το όφελος για το δήμο θα είναι μικρό.

Όπως διαφαίνονταν, η υπερψήφιση του θέματος από 28 συμβούλους ήταν αδύνατη και τελικά δεν πέρασε.

Η τοποθέτηση του κυρίου Κοτσιλίνη.

Η τοποθέτηση του κυρίου Κουρούκλη

Θεόφιλος  Μιχαλάτος - σήμερα  : Αδιαφορώ για το αμόκ Ανουσάκη

 «Δεν δίνω σημασία στο αμόκ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο απλώς και μόνο δείχνει την ανεπάρκεια του. Βρισκόμουν στην Αθήνα για προσωπική υπόθεση, αν ήμουν όμως εκεί θα ψήφιζα θετικά στην παράταση της αποπληρωμής» δήλωσε στο inkefalonia ο κύριος Μιχαλάτος και συμπλήρωσε : «Συνηθίζεται στις κρίσιμες συνεδριάσεις ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να επικοινωνεί με τους επικεφαλείς των Παρατάξεων για τον καθορισμό ημέρας διεξαγωγής της συνεδρίασης. Δεν δίνω συνέχεια στο θέμα και εύοχομαι καλό ταξίδι και καλές γιορτές στον κ. Ανουσάκη»

updated 19.59 : Απάντηση Νίκου Ανουσάκη στο Θεόφιλο Μιχαλάτο

Όσο αφορά την προκλητική δήλωση του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου ο οποίος είχε το θράσος να απουσιάζει  από την κρίσιμη συνεδρίαση για την επιμήκυνση των δανείων των πρώην Δήμων ανάμεσα στους οποίους περίοπτη θέση κατέχει ο «θρυλικός» πρώην Δήμος Λειβαθούς έχω να τονίσω τα εξής: Kι εγώ θα αδιαφορούσα τελείως για τον κ. Μιχαλάτο και για τα χρέη του πρώην Δήμου Λειβαθούς αν κάθε ημέρα δεν χτυπούσε την πόρτα του Δήμου Κεφαλονιάς  κάποιος δημότης τον οποίο ο κ. Μιχαλάτος είχε αφήσει απλήρωτο επί της θητείας του... Όσο αφορά «το καλό ταξίδι» που μου εύχεται , να είναι σίγουρος ότι  η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές, θα συνεχίσει την  πορεία της με ή χωρίς βαρίδια... Εύχομαι οι άγιες μέρες που έρχονται να τον βοηθήσουν και να του δώσουν φώτιση...  

https://youtu.be/l3qx0MNbZwo

https://youtu.be/a7G-k0gw0EA

1

1

1

1

1

1

1

1

1




00 inkefalonia general ad 300X250