Το πνεύμα των… Χριστουγέννων στο δημοτικό συμβούλιο!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 11:00

Το πνεύμα των… Χριστουγέννων στο δημοτικό συμβούλιο!

Ζηλευτό σε διάρκεια, αλλά και ηρεμία ήταν το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.Κάτι λιγότερο από τρεις ώρες κράτησε (πράγμα σπάνιο), πέρασαν σχεδόν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, χωρίς εντάσεις, χωρίς προστριβές. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Σαν να επηρέασε το... πνεύμα των Χριστουγέννων τους συμβούλους και δεν είχαμε χθες ούτε εντάσεις, ούτε εκρήξεις. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μείναμε εντυπωσιασμένοι από τη συμπεριφορά όλων.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης.
Από την ημερήσια διάταξη ενδιαφέρον είχε η συζήτηση των δυο θεμάτων για την ανέγερση του Δημοτικού Γηροκομείου, ενώ στα εκτός ημερησίας πέρασε και το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση όσον αφορά την καταγγελία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκδωσε η κυβέρνηση. Όπως διαβάστηκε μέσα στην αίθουσα από τους συμβούλους της Συσπείρωσης: «Η επιβεβαίωση της απόφασης του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο να μην υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης των εργαζομένων, σήμερα σημαίνει, ότι ο Δήμος πρέπει να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων με κάθε τρόπο και μέσο.

Ο στόχος είναι να παραμείνουν στη δουλειά τους και να ανακληθεί οριστικά η απόφαση «περί διαθεσιμότητας» που ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τους Δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι οποίοι προπορευμένοι και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προχωρούν στην υλοποίηση της απόφασης της συγκυβέρνησης υπονομεύοντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με Εισαγγελείς και με την μη πληρωμή τους».

Ενδιαφέρον πάντων είχε και το θέμα που έθεσε εκτός ημερησίας Διονύσης Αραβαντινός , ο οποίος έκανε αναφορά για μια πρόταση επενδυτικού χαρακτήρα που έχει δεχθεί ο Δήμαρχος στον τομέα του τουρισμού, για τη δημιουργία παραθεριστικού παραθαλάσσιου χωριού στην περιοχή Μετόχι της Κατωγής στην Παλλική.

Όπως τόνισε ο κ. Αραβαντινός «η επενδυτική πρόταση έγινε από την κατασκευαστική εταιρία "Ακμή" μέσω του συμβούλου της Γεράσιμου Ερτσου, έχει σταλεί στον και στηρίζεται σε κάποια Ελληνοαμερικάνικα Κεφάλαια. Με περισσότερες λεπτομέρειες πρόκειται για ένα project που θα απαιτήσει 150 στρέμματα γης και σε κάθε ένα στρέμμα από αυτά θα χτισθούν κατοικίες 200 τετραγωνικών .Η όλη επένδυση φτάνει στο ύψος των 45 εκατομμυρίων ευρώ" και όπως τόνισε ο κ. Αραβαντινός: «Θα προκύψουν 150 θέσεις εργασίας όχι μόνο από αυτούς που θα δουλέψουν. Είναι σίγουρο πως θα ανακάμψει και η τοπική αγορά».

Στο θέμα της επενδυτικής πρότασης αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Γκισγκίνης, ο οποίος τόνισε ότι «ενώ έχει ενημερωθεί για την πρόταση εδώ και ένα μήνα ο Δήμαρχος, δεν έχει έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί». Παράλληλα τόνισε πως την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ «έγινε ανοικτό τοπικό συμβούλιο στην Κατωγή και οι χωριανοί εκεί απέρριψαν το συγκεκριμένο αίτημα».