Οι “Ενεργοί Δημότες” απαντούν στον Διονύση Λυκούδη: “Ζητείται ψυχραιμία και υπομονή...”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 12:31

Οι “Ενεργοί Δημότες” απαντούν στον Διονύση Λυκούδη: “Ζητείται ψυχραιμία και υπομονή...”

Το «Μείνετε σπίτι» δημιουργεί ενίοτε “στρεσαρίσματα”, γι αυτό επειγόντως βόλτα στον καθαρό αέρα!

Εν’ μέσω κορωνοιού όλοι κάνουμε πράξη την προτροπή της πολιτείας «Μένουμε σπίτι». Άλλοι λόγου χάρη εργάζονται εξ’ αποστάσεως διότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, άλλοι λαμβάνουν ειδική άδεια από τον εργοδότη τους, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης και άλλοι γνώστες τελευταία του «επιχειρείν» κλείνονται στην οικία τους και αναπολούν περασμένα μεγαλεία!!.

Δεν είναι λίγο να βλέπεις του «κόπους» «μιας ομάδας της ισχυρής Κεφαλλονιάς»! και όχι όλης… να πηγαίνει στράφι, όχι συμπτωματικά, όπως αναφέρεται στο «διάγγελμα» του ο πρώην Αντιδήμαρχος μεγάλων έργων, αλλά από παλινωδίες, ερασιτεχνισμούς, προχειρότητα αλλά κυρίως πλεονεξία!!.

Και επειδή η κοινωνία του νησιού μας δεν τρώει κουτόχορτο, εμείς μια ομάδα ενεργών δημοτών που παρακολουθούν από κοντά τα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνώστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρα και του «Διαύγεια» (να είναι καλά ο Γιωργάκης Παπανδρέου) σχολιάζουμε τα παρακάτω επί της ανακοίνωσης:

Έργο Παραλιακής Ζώνης Αργοστολίου

Η αφεντιά του πρώην Αντιδημάρχου οικειοποιήθηκε το εν’ λόγω έργο προεκλογικά και δύο-τρεις μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών ανέφερε ότι «πέφτουν» τα τσιμέντα και ολοκληρώνεται. Όταν γνωρίζουν “οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ” ότι είναι έργο του αρμόδιου υπουργείου και κανείς δεν το σχεδίασε μαζί με τον Μ. Χρυσοχοίδη, παρά μόνο ιδιώτες μελετητές με αναθέτων φορέα και πάλι το υπουργείο.

Ουδέ ένας από την νέα Δημοτική Αρχή, χωρίς να θέλουμε να της πάρουμε το μέρος, δεν οικειοποιήθηκε το έργο της κεντρικής κυβέρνησης (κυρίως διαχείρισης Σύριζα και δευτερευόντως της Ν.Δ.) αλλά ως «φορέας λειτουργίας» εξέφρασε γνώμη για την αρχιτεκτονική της «Πίσω αγοράς», όπως διαβάζουμε από τα τοπικά site.

Έργο αναβάθμισης του ΧΥΤΥ, προϋπολογισμού 7.278.381,61 € (ΔΙΑΥΓΕΙΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ-ΑΔΑ: ΨΣ1Ζ46ΜΤΛΡ-3Ω9)
Εδώ τα μαργαριτάρια του «διαγγέλματος» είναι περισσότερα και από τους κόκκους άμμου του πλατύ γιαλού!

Αναφέρει ο πρώην Αντιδήμαρχος την Απόφαση 262/2016 του Δ.Σ., επί δημοτικής αρχής Παρίση (προϋπολογισμού 10.760.372,02 με τον Φ.Π.Α-βλέπε άρθρο kefaloniapress της 19-3-2020) ξεχνώντας εσκεμμένα να αναφερθεί στην πρόσφατη Απόφαση 70/18-2-2020 του Δ.Σ. (ΑΔΑ: ΩΚΔΑ46ΜΓΤΤ-ΔΧΚ), δηλαδή επί Δημαρχίας Μιχαλάτου, πάλι για έγκριση της νέας προμελέτης ΧΥΤΥ, προϋπολογισμού 7.170.819,32 άνευ Φ.Π.Α.

Παρατηρούμε λοιπόν διαφορά στον προϋπολογισμό των δύο προμελετών, περίπου 1.500.000 €. Μήπως μπορεί να μας πει η νέα Δημοτική Αρχή σε τι έγκειται η διαφορά αυτή; Μπέρδεψε η «μια ομάδα της ισχυρής Κεφαλλονιάς» τα νούμερα; έγινε λάθος στις προσθαφαιρέσεις για τις απρόβλεπτες δαπάνες; Τι τέλος πάντων συνέβαινε και δεν εντασσόταν νωρίτερα το έργο;. Ένα είναι σίγουρο από την εισήγηση του θέματος της εκ’ νέου έγκρισης της προμελέτης την 18-2-2020, δηλαδή επί Δημαρχίας Μιχαλάτου, άλλαξε το φυσικό αντικείμενο, προστέθηκε δηλαδή ενδιάμεσο κύτταρο στην «παλλοστή». Αυτά ήταν τα λόγια του αρμόδιου αντιδημάρχου Δ. Μινέτου κατά την συνεδρίαση της 18-2-2020 και ο νοών νοείτω.

Επομένως τα περί δυναμικής συνεργασίας Υπουργείου-Δήμου 4 χρόνια να τα πει ο πρώην Αντιδήμαρχος σε ιθαγενείς και να τους μοιράσει και τα καθρεφτάκια.

Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο Ληξούρι.
Μπράβο στην «μια ομάδα της Ισχυρής Κεφαλλονιάς». Μια μελέτη που ξεκίνησε το 2011, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2019!!.

Excellent (άριστος, έξοχος, θαυμάσιος).

Um, uh, alors, très bien, très bien, très bien (Καλά, εντάξει, Εντάξει, εντάξει).

«Ο πήχης δυστυχώς είχε μπει πολύ ψηλά…», λόγια του πρώην Αντιδημάρχου μεγάλων έργων.
Και επειδή είχε μπει πολύ ψιλά ο πήχης από την «μια ομάδα της Ισχυρής Κεφαλλονιάς» άφησε:

_Ντάνα μελέτες στη νέα δημοτική αρχή Μιχαλάτου. Δεν ξέρουν που να τις πρωτοεντάξουν στο ΕΣΠΑ, στο ΠΔΕ, σε τομεακά προγράμματα των υπουργείων. Θα είναι για χρόνια ευγνώμονες οι τωρινοί στους ψεσινούς!!!

_Μη παραληφθέντα τα έργα του Γηροκομείου (Α’ και Β’ φάση), λόγω σημαντικών εκκρεμοτήτων.

_Μη παραληφθέν το έργο της ύδρευσης Αργοστολίου.

_Καμιά δεκαριά πορίσματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του σώματος ελεγκτών-επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τις υπηρεσίες του Δήμου και τα Νομικά του Πρόσωπα.

Τέλος δεν μπορούμε να μην μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε μια γενική παρατήρηση της ανακοίνωσης του πρώην Αντιδημάρχου έργων, εν’ καιρό κορωνοιού. Ομολογούμε ότι μας συγκίνησε αφάνταστα, καθώς σ’ αυτήν είναι διάχυτη η προβολή ενός αγοραίου συναισθηματισμού, αντάξιο σκηνοθέτη της Βουγιουκλάκη, Μάρθας Βούρτσης και Ξανθόπουλου («απρεπές να παραγράφουμε την ιστορία», «άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα της στην αναγέννηση του Αργοστολίου»).

ΥΓ.: Από σήμερα, ως ενεργοί δημότες, θα παρεμβαίνουμε όταν και όποτε χρειασθεί στα τοπικά δρώμενα. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, πόσο μάλλον και στην σημερινή δημοτική αρχή που έχει αναλάβει διοίκηση από τον Σεπτέμβριο. Πάντα μιλάμε για καλόπιστη κριτική.

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ»

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ