Η Δημοτική παράταξη "Κεφαλονιά, νησί για όλους" για την Πανδημία του Κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 10:48

Η Δημοτική παράταξη "Κεφαλονιά, νησί για όλους" για την Πανδημία του Κορονοϊού

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί μια πρόκληση για την ελληνική πολιτεία και είναι μετά βεβαιότητας η σοβαρότερη κρίση υγείας του τελευταίου αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη και αν στον τόπο μας δεν υπάρχουν κρούσματα μέχρι στιγμής, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Αντιθέτως, οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δημόσιες υπηρεσίες και δομές, πολιτική ηγεσία και πολίτες.

Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στην άκρη και όλοι μαζί, ενωμένοι και με ομοψυχία, να συμπράξουμε για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Στη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ψηφίστηκε ομόφωνα πρόταση που έφερε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη λήψη άμεσων μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού και διεκδίκηση της στελέχωσης των δομών υγείας του νησιού μας.

Την 13η Μαρτίου, ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η εισήγηση του Δημάρχου κατά της απομάκρυνσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Κεφαλληνίας – Ιθάκης και υπέρ της στελέχωσης και άμεσης λειτουργίας της. Με δεδομένο το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και τη διαφαινόμενη λειτουργία Μ.Ε.Θ. στη Ζάκυνθο, εκτιμούμε ότι η λειτουργία μιας Μ.Ε.Θ. στο νησί μας είναι ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα.

Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος προχώρησε σε μια σειρά θετικών ενεργειών για την προετοιμασία της τοπικής κοινωνίας έναντι της πανδημίας. Πέρα από τις αυτονόητες απολυμάνσεις δημοτικών χώρων και δημοσίων υπηρεσιών, προχώρησε στη διάθεση μέσω τηλεφώνου κρίσιμων υπηρεσιών του Δήμου σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε χθες ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Τσιλιμιδός με το πρόγραμμα «Μένουμε σπίτι – ερχόμαστε σπίτι».

Από σήμερα και τις επόμενες μέρες, είναι κρίσιμο να θωρακίσουμε το Δήμο μας με όλες εκείνες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα βοηθήσουν να επανέρθει σε κάποιο βαθμό η κανονικότητα στις ζωές μας, πολλές από τις οποίες αποτελούν πάγιες προτάσεις και αιτήματα της παράταξής μας:

· Τηλεδιάσκεψη για τις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου μας.

· Πλατφόρμα αμφίδρομης επικοινωνίας Δήμου - δημότη.

· Ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες.

· Τηλεργασία για την υλοποίηση του έργου των δημοτικών υπαλλήλων χωρίς τη φυσική τους παρουσία στην υπηρεσία.

· Τηλεδιδασκαλία για την επιστροφή των μαθητών και σπουδαστών στην εκπαιδευτική διαδικασία

Επίσης στηρίζουμε τα αιτήματα του Δημάρχου αλλά και της Περιφέρειας προς τα αρμόδια Υπουργεία για τον περιορισμό της επιβατικής κίνησης προς το νησί μας. Με δεδομένο ότι 1,5 εκατομμύριο Έλληνες ζουν σε νησιά, η ελληνική κυβέρνηση δύναται να εκμεταλλευτεί τη φυσική «απομόνωση» των νησιών δημιουργώντας ασφαλείς ζώνες σε όσα εξ αυτών δεν έχουν κρούσματα. Διατηρώντας αυτούς τους πληθυσμούς απρόσβλητους, θα εξοικονομήσει σχεδόν 15% σε ιατρικούς και νοσοκομειακούς πόρους για τη διαχείριση των κρουσμάτων στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αγαπητοί συμπολίτες, δεν είναι πλεονασμός να πούμε ακόμη μια φορά πόσο σημαντική είναι η ατομική ευθύνη στην παρούσα συγκυρία. Οφείλουμε όλοι μας να τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την προστασία μας έναντι της πανδημίας. Το ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα στο νησί μας, δεν μας διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν ασυμπτωματικά κρούσματα, είτε με ελάχιστα συμπτώματα. Ας περιορίσουμε τις εξόδους μας στις απολύτως απαραίτητες για το επόμενο διάστημα και ας αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Και τέλος μια παράκληση προς όσους έρχονται ακόμη προς το νησί αυτές τις ημέρες. Παραμείνετε σε αυστηρή απομόνωση, ακόμη και από τους οικείους σας για το μεγαλύτερο δυνατόν χρονικό διάστημα. Αρκεί ένα λάθος, από έναν άνθρωπο, για να χαθούν ανθρώπινες ζωές και αυτή η ευθύνη βαρύνει όλους μας.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί έχουμε την υποχρέωση να μεριμνήσουμε για την προστασία των πολιτών, όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης του τόπου μας την επόμενη μέρα. Τη μέρα που θα ξημερώσει χωρίς κρούσματα για τη χώρα μας, χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Με αναγεννημένη την ελπίδα για τη ζωή και τη δημιουργία.

Καλή δύναμη σε όλους,

Για τη Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

Αλέξανδρος Παντελειός Διονύσιος Τρωιάνος Δημήτρης Κεκάτος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ