Ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου, Διονύση Λυκούδη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 23:47

Ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου, Διονύση Λυκούδη

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ…

                Ειλικρινά δεν θα ήθελα ποτέ, μέσα σε αυτήν την κρίση και τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, να βρεθώ στην δυσάρεστη θέση να γράψω αυτήν την ανακοίνωση.

                Ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη για την χρονική στιγμή, αλλά επειδή η κρίση αυτή, όπως άλλωστε όλες οι κρίσεις, θα περάσει και η ιστορία συνεχίζεται να γράφεται, θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να αφήσουμε να παραγράφεται και να διαστρεβλώνεται από επιτήδειους.

                Αιτία της παρέμβασής μου αποτελούν οι θεατρινισμοί της δημοτικής αρχής Αργοστολίου οι οποίοι λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και αναπαράγονται από τους «δορυφόρους» μέσα ενημέρωσης της νέας δημοτικής διοίκησης.

                Αναφέρομαι στους πανηγυρισμούς της δημοτικής αρχής για τα έργα της αναβάθμισης του ΧΥΤΥ με 7.200.000 ευρώ, του έργου της παραλιακής ζώνης (λαχαναγορά) καθώς και του έργου της ύδρευσης Ληξουρίου, καθώς διαφημίζονται ως έργα που φέρουν την σφραγίδα των νέων δημοτικών αρχόντων.

Για την ιστορία λοιπόν και μόνον…

  1. Εργο αναβάθμισης του ΧΥΤΥ, προυπολογισμού 7.200.000 ευρώ

Η μελέτη του έργου έγινε το 2015, το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλλονιάς με την υπ΄αρ. 262/2016 απόφασή του το ενέκρινε, η δε υποβολή της πρότασης για ένταξη  στο ΕΣΠΑ έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στα 4 χρόνια που πέρασαν ήταν δυναμική η συνεργασία Υπουργείου-Δήμου με μικροαλλαγές στην πρόταση, προκειμένου να τύχει οριστικής ένταξης.

Ετυχε, συμπτωματικά, να ενταχθεί λίγους μήνες αφότου η προηγούμενη δημοτική αρχή που το μελέτησε και το προώθησε, να έχει παραδώσει την σκυτάλη στη νέα αρχή που προέκυψε από τις εκλογές του 2019.

Όχι μόνον λοιπόν το έργο φέρει την ανεξίτηλη σφραγίδα της δημοτικής αρχής Παρίση, αλλά να θυμίσω ότι στην ιστορική απόφαση 262/2016 η παράταξη του σημερινού Δημάρχου το καταψήφισε στο ΔΣ επικαλούμενοι λόγους που αν όλοι μας τότε ενστερνιζόμασταν σήμερα το έργο θα είχε χαθεί.

  1. Εργο παραλιακής ζώνης Αργοστολίου.

Τα έργα που σήμερα ολοκληρώνονται στην παραλιακή ζώνη είναι έργα που σχεδιάσαμε το 2014 με τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ολοκληρώνονται τώρα.

Η ολοκλήρωσή τους με την θητεία της σημερινής αρχής είναι εντελώς συμπτωματική.

  1. Αντικατάσταση αμυαντοσωλήνων στο Ληξούρι προυπολογισμού 3.500.000 ευρώ

 

Ένα έργο που ξεκινήσαμε την μελέτη του το 2011 υπό την εποπτεία του συμπατριώτη μας μηχανικού Παναγή Ζησιμάτου και με μελετητή τον αείμνηστο Νίκο Κυλάφη.

Το έργο αυτό το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, το δημοπρατήσαμε τον Μαιο του 2019 και λίγο καιρό πριν, υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο της δημοπρασίας που διενεργήσαμε τον Ιούνιο του 2019,  από την σημερινή δημοτική αρχή.

Η συμβολή της σημερινής δημοτικής αρχής σε αυτό?

Τα χαρτιά της σύμβασης και τα στυλό….

                Θεωρώ λοιπόν ότι είναι τουλάχιστον απρεπές να παραγράφουμε την ιστορία.

                Θεωρώ ότι ολοι πρέπει να στηρίζουμε την κάθε δημοτική αρχή για τα έργα που προσπαθεί να πραγματοποιήσει  κατά την διάρκεια της θητείας της και προσωπικά αυτό πράττω, σε αντίθεση με τα δεινά που είχα υποστεί στο παρελθόν.

                Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ να οικειοποιούνται αγώνες και προσπάθειες μιας ομάδας της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» που  έδωσε μάχες και μάχες για τον Δήμο μας και άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα της στην αναγέννηση του Αργοστολίου.

Και ως επίλογο

                Περυσι τέτοια μέρα (ακριβέστερα 22/3) εμείς εγκαινιάζαμε το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα λύνοντας ένα πρόβλημα 262 ετών που αντιμετώπιζε η πρωτεύουσά  μας.

                Φέτος η Δημοτική Αρχή διαφημίζει στα φίλια ΜΜΕ ότι μπογιάτισε κάποια κάγκελα στον δρόμο προς τον Φάρο Αργοστολίου.

Ο πήχης δυστυχώς είχε μπει πολύ ψηλά….

Τέλος, αφού ζητήσω ξανά συγνώμη για την χρονική στιγμή που αναφέρομαι σε αυτά να ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους μας μέχρι να βγούμε από το τούνελ της δύσκολης εποχής που διανύουμε.

Είμαι σίγουρος ότι με όποιες πληγές, η κοινωνία μας και ιδιαίτερα η Κεφαλονιά μας «θα νικήσει».

                                                                Διονύσης Λυκούδης

                                                                Δημοτικός Σύμβουλος  Αργοστολίου




00 inkefalonia general ad 300X250