Σωτήρης Κουρής: Μεταφορά μηχανημάτων ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, εκτός νησιού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 23:32

Σωτήρης Κουρής: Μεταφορά μηχανημάτων ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, εκτός νησιού

Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία , με μια παγκόσμια πανδημία , και κάθε απόφαση πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά και πάντα σε συνδυασμό με το κοινό συμφέρον στο νομό μας αλλά και στην Ελλάδα .

Η συνεχής απαίτηση μας για την δημιουργία ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ θα μας έδινε την δυνατότητα να έχουμε άμεσο και ουσιαστικό σχεδιασμό για την υγεία στα νησιά μας και προ πάντων να αποφασίζουμε με τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής μας περιφέρειας και για την υγεία μας .

Υπολειπόμαστε σε γιατρούς , σε προσωπικό και σε υλικά και τόσα χρόνια κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με αυτά τα θέματα της υγείας μας , και ζούμε κυριολεκτικά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού ( όσο έχει παραμείνει ) των νοσοκομείων μας , χωρίς να έχουμε ούτε την πολυτέλεια της προσοχής της Διοίκησης της 6ης ΥΠΠΕ στην οποία ανήκουμε , και αυτό με όλες τις κυβερνήσεις , διαχρονικά. . Δικαιολογημένα για αυτούς γιατί ο φόρτος της απασχόλησης και των ευθυνών είναι μεγάλος , αδικαιολόγητα όμως για εμάς , γιατί θέλουμε ιδιαίτερη φροντίδα και μεγαλύτερη προσοχή , γιατί είμαστε νησιά και θελουμε και απαιτούμε να έχουμε άρτια οργανωμένες δομές υγείας .

Τίς δομές υγείας των νησιών μας , διαχρονικά τόσο το κράτος , οι νομαρχίες , οι περιφέρειας μας , οι ομογενείς μας και οι ιδιώτες φροντίζουν διαχρονικά.

Η ΜΕΘ Κεφαλονιάς είναι το αποτέλεσμα της ΔΩΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗ και γιαυτο οι Κεφαλλονίτες εκφράζουν πάντα την ευγνωμοσύνη τους , χωρίς βέβαια ακόμη το κράτος διαχρονικά δεν έχει φροντίσει για την λειτουργία της.

Σε μία τέτοια συγκυρία , της παγκόσμιας πανδημίας , το κράτος ( Υπουγείο Υγείας ) αποφασίζει για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν .

Εμείς όμως απαιτούμε , ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση με έκτακτη απόφαση της προσλαμβάνει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό , να λειτουργήσει η ΜΕΘ Κεφαλονιάς γιατί τα νησιά μας την χρειάζονται και σήμερα και στο μέλλον.
Κάνω έκκληση στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό Υγείας να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους .

Σωτήρης Κουρής 

 




00 inkefalonia general ad 300X250