Λαϊκή Συσπείρωση: «Απαξιωτική στάση της Περιφερειακής Αρχής στις αποφάσεις του λαού της Ιθάκης»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 12:37

Λαϊκή Συσπείρωση: «Απαξιωτική στάση της Περιφερειακής Αρχής στις αποφάσεις του λαού της Ιθάκης»

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την Π.Αρχή για την απαξιωτική στάση που επέδειξε απέναντι στις αποφάσεις της πάνδημης λαϊκής συνέλευσης και κινητοποίησης του λαού της Ιθάκης ενάντια σε όλες εκείνες τις αντιλαϊκές επιπτώσεις που προξένησε και προξενεί η πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ με τα όργανά τους, τις συγκυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ). Η Π.Αρχή προεξάρχοντος του κ, Περιφερειάρχη αλλά και του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προέδρου του Π.Σ. κ.Άνθη έκαναν τα πάντα προκειμένου να περικοπεί από το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης στην Ιθάκη, η καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και να παρουσιάσουν διαπιστωτικά ότι τα προβλήματα που συσσώρευσε ήρθαν από το πουθενά!!!

Αφού χλεύασαν για αρκετή ώρα το λαό της Ιθάκης με διάφορα φληναφήματα περί ...«σεβασμού της θέλησής του ».... αλλά... «εμείς έχουμε την δική μας άποψη για τα προβλήματα της Ιθάκης», άρχισαν το «κόψε – ράψε» στο ψήφισμα της Λ.Συνέλευσης, αφαιρούσαν κομμάτια, προκειμένου βασικά να εξαφανίσουν τις κυβερνητικές αλλά και τις δικές τους ευθύνες ως τοπική διοίκηση, για το τέλμα που έχει επιφέρει η πολιτική τους στο νησί. Σε αυτό το άθλιο παιχνίδι όμως συμμετείχε και η κ. Αντιπεριφερειάρχης κ.Σαρδελή που υποτίθεται ότι με γραπτή εισήγηση- (ντοκουμέντο που επισυνάπτουμε) έφερε το θέμα στο Π.Σ. και ζητούσε να ψηφιστεί από αυτό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε την αιτία των προβλημάτων που πρόβαλλε η λαϊκή συνέλευση της Ιθάκης, που δεν είναι άλλη από την πολιτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης που προωθεί η ΕΕ και υλοποιούν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ. Επισήμανε παράλληλα και τις ευθύνες των κόμματων που στηρίζουν και εξωραΐζουν το όραμά της ΕΕ και ζήτησε να εγκριθεί το ψήφισμα της Συνέλευσης από το Π.Σ. (αφαιρώντας μόνο τις ευχαριστίες της Λ.Συνέλευσης, σε πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς που αυτό δεν αποτελεί το πολιτικό ζητούμενο του ψηφίσματος).

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Ιθάκης

• Να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα για την πολιτική και την συμπεριφορά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καθώς και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που εκτός από τον χυδαίο αντικομουνισμό, ως όμορη δύναμη του συστήματος χρησιμοποιούν την τακτική του «καρότου» στην Λ.Συνέλευση στην Ιθάκη και «μαστιγίου» στο Π.Σ. στην Κέρκυρα για να στηρίξουν την πολιτική της ΕΕ.

• Να καταδικάσει την Περιφερειακή πλειοψηφία ΝΔ- Ανεξ.ελληνες, ως προέκτασή της συγκυβέρνησης, που δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά να διαχειρίζεται και να συγκαλύπτει την βάρβαρη-αντιλαϊκή πολιτική της.

• Να απορρίψει ως αδιέξοδη και την εναλλακτική σοσιαλδημοκρατική-αριστερή διαχείριση του καπιταλισμού που πλασάρεται με την αυταπάτη της «επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και της δανειακής σύμβασης» στα πλαίσια της βάρβαρης καπιταλιστικής ΕΕ. Αυτή η πολιτική δεν θα κάνει τίποτε άλλο παρά να επαναδιαπραγματευθεί και να ανακυκλώσει αντιλαϊκά τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η πολιτική της και που περιγράφονται στα αιτήματα της Λαϊκής συνέλευσης.

• Να βάλει με τον αγώνα του την δική του σφραγίδα στις εξελίξεις να διεκδικήσουν το πλαίσιο αιτημάτων της λαϊκής συνέλευσης, χωρίς να υποτιμούν ότι η ριζική λύση που βρίσκεται στην ανάπτυξη σκληρών ταξικών αγώνων για να οικοδομήσουν με όλο το λαό την δική του λαϊκή εξουσία, για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων.
Κέρκυρα 2/12/2012
Λαϊκή Συσπείρωση