Με μειώσεις μισθών απαντά η κυβέρνηση στους δήμους και τους οργανισμούς που δεν έδωσαν στοιχεία για την διαθεσιμότητα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 12:45

Με μειώσεις μισθών απαντά η κυβέρνηση στους δήμους και τους οργανισμούς που δεν έδωσαν στοιχεία για την διαθεσιμότητα!

Κάποιοι υπάλληλοι, κυρίως των δήμων δεν θα δουν να μπάινουν χρήματα στον λογαριασμό τους τον επόμενο μήνα. Κι αυτό, γιατί όσο οι δήμαρχοι συνεχίζουν να μπλοκάρουν την αποστολή στοιχείων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα απαντά με μειώσεις αποδοχών.

Έτσι, όλοι οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων σε οργανισμούς και δήμους που δεν έχουν αποστείλει στοιχεία για την διαθεσιμότητα, θα υποστούν περικοπή αποδοχών αναδρομικά κατά 25% από τις 12/11.

Επίσης, θα τεθουν σε διαθεσιμότητα και θα απομακρυνθούν από την εργασία τους λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους όσοι υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με διαπιστωτικές πράξεις.

Οι υπάλληλοι που δεν έχουν ενημερωθεί τα στοιχεία τους στην απογραφή για 3 μήνες θα σταματήσουν να πληρώνονται έως ότου ενσωματωθούν οι αλλαγές στην υπηρεσία τους.

Πάνω από 2.500 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου θα δουν μειωμένες τις αποδοχές τους και θα απομακρυνθούν από την εργασία τους.

Μέχρι στιγμής έχουν συλλεγεί περίπου 1.000 διαπιστωτικές πράξεις υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενω αναμένονται στοιχεία για ακόμα 650 υπαλλήλους στους δήμους και 350 στις περιφέρειες.

newsit