Η Επτανησιακή Πρωτοβουλία για την 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 22:55

Η Επτανησιακή Πρωτοβουλία για την 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

 

Η 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στα γραφεία του ΕΟΤ, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ, καθώς και με συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Εμφανής και σε αυτή την συνάντηση η ανάγκη για διαρκής και ουσιαστική συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, όπως και με τους φορείς και τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα της χώρας μας. Με χαρά δέχτηκαν οι εκπρόσωποι των Περιφερειών, την διαβεβαίωση του υπουργού Τουρισμού για διενέργεια διαπεριφερειακών συναντήσεων στο άμεσο μέλλον.

Ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» και Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρος Αλεξάκης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Περιφέρειας μετά την αδειοδότηση και λειτουργία των υδροπλάνων. Συνέχισε με μια εκτενή αναφορά στα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Προβλήματα δεκαετιών που δυστυχώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν και έκανε ειδική μνεία στις αρνητικές επιπτώσεις της αύξησης του τέλους παρεπιδημούντων που εισηγείται η νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ.

Ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της προκαταρκτικής επεξεργασίας που έχει γίνει από την Περιφέρεια, με σκοπό την ανάδειξη των διαφοροποιητικών χαρακτηριστικών της. Κλείνοντας αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες για ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στα Επτάνησα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσπάθεια σύστασης Φορέα διαχείρισης προορισμού σε κάθε νησί της Περιφέρειας. Ένας φορέας οποίος θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο, στην προσπάθεια διαφοροποίησης και εξέλιξης του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας.

Από το Γραφείο Τύπου