Αριστοτέλης Μπατιστάτος: «Αν με ρωτούσαν αν θέλω να είμαι πρωθυπουργός ή αντιπρόεδρος του γηροκομείου, θα διάλεγα το δεύτερο»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 18:12

Αριστοτέλης Μπατιστάτος: «Αν με ρωτούσαν αν θέλω να είμαι πρωθυπουργός ή αντιπρόεδρος του γηροκομείου, θα διάλεγα το δεύτερο»

 Συνέντευξη στον Ρ/Σ COSMOS 96,5

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του γηροκομείου, Αριστοτέλης Μπατιστάτος.

Πριν την έναρξη της πολύ ωραίας συζήτησης, έκανε μια σύντομη αναφορά στην εκκλησία των Χαβδάτων που κάηκε ολοσχερώς, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εκκλησία ήταν ιστορική και αποτελούσε κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το πρώτο σκέλος της συζήτησης αφορούσε την ενασχόλησή του με τα κοινά και τον διορισμό του ως αντιπρόεδρος του γηροκομείου. Ο κος Μπατιστάτος αρχικά ανέφερε πως είναι μεγάλη του τιμή που βρίσκεται στην θέση του αντιπροέδρου και πιο συγκεκριμένα : « Με κάλεσε ο Δήμαρχος και με ρώτησε αν θα ήθελα να είμαι αντιπρόεδρος και δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Αν με ρωτούσε κάποιος αν θέλω να είμαι πρωθυπουργός ή αντιπρόεδρος, θα διάλεγα το δεύτερο και όλοι στο ΔΣ έτσι αισθανόμαστε. Χαρά και τιμή».

Ο καλεσμένος δεν παραγνώριζε το γεγονός ότι η κατάσταση στο γηροκομείο είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ανέφερε ότι όλη την μέρα βρίσκονται είτε στο παλιό γηροκομείο είτε στο νέο. «Έχει μπει ρεύμα και γίνονται δοκιμές» τόνισε ενώ παράλληλα παραδέχτηκε πως πράγματι στο νέο κτίριο υπάρχουν κακοτεχνίες και αρκετή υγρασία. Αποκάλυψε δε, πως ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος έχει επικοινωνήσει με τους αναδόχους του έργου για να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σχετικά με τον εξοπλισμό του ιδρύματος, ο κος Μπατιστάτος ευχαρίστησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τα ειδικά κρεβάτια που έστειλαν, ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα είναι λειτουργικό και έτοιμο να δεχτεί τους τροφίμους χωρίς όμως να θέλει να προσδιορίσει το πότε ακριβώς. Σε ερώτηση σχετικά με την χωρητικότητα του ιδρύματος απάντησε ότι το ίδρυμα θα μπορεί να φιλοξενεί 135 άτομα. Επισήμανε όπως ότι αυτό που έχουν ανάγκη είναι προσωπικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζητήσαμε 31 άτομα προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ διαφόρων ειδικοτήτων». Τέλος, τόνισε πως αυτό που επιχειρείται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να μπει μια τάξη!

Το δεύτερο σκέλος της κουβέντας περιελάμβανε την ενασχόλησή του με την πολιτική η οποία όπως είπε τον έκανε καλύτερο άνθρωπο. «Στον ΣΥΡΙΖΑ μπήκα όταν αποστρατεύθηκα. Πριν, ανήκα στο ΠΑΣΟΚ αλλά μετά την κρίση των Ιμίων έφυγα από αυτό τον χώρο» αποκάλυψε.

Ο κος Μπατιστάτος υπήρξε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και στις αυτοδιοικητικές με την παράταξη «Για την επόμενη μέρα» και είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την αποδοχή του κόσμου αναφέροντας χαρακτηριστικά: « Νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Την περίοδο των εκλογών έκλεινα 5 μήνες μόνιμης παραμονής στην Κεφαλονιά. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν η αποδοχή του κόσμο και όχι οι ψήφοι».

Στο τέλος της πολύ ωραίας κουβέντας, ο καλεσμένος κλήθηκε να σχολιάσει την επιλογή της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας και σχολίασε πως ο Πρόεδρος δεν έχει μόνο γνωμοδοτικό ρόλο αλλά ο λόγος και η παρουσία του μετράνε πολύ. Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, υπενθυμίζοντας ότι ήταν ένα παλιό θέμα που επανήλθε επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με τις διατάξεις θα γίνει σαφής καθορισμός του ποιος θα μπορεί να ψηφίζει από το εξωτερικό.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250