Θόδωρος Γαλιατσάτος: “Αναποτελεσματική, φλύαρη και χωρίς σχέδιο η Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα” (video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 16:54

Θόδωρος Γαλιατσάτος: “Αναποτελεσματική, φλύαρη και χωρίς σχέδιο η Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα” (video)

Έντονη κριτική στην Περιφερειακή Αρχή της κας Ρόδης Κράτσα, έσκισε ο τ. Περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απομεσήμερο της Παρασκευής στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Ο κ. Γαλιατσάτος ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως: “Η Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα δεν έχει σχέδιο. Καταγράφηκε στον Προϋπολογισμό του 2020, η αδυναμία της να υπάρξει κάποιο έργο. Δεν έχει σχέδιο, είναι φλύαρη και αναποτελεσματική” ήταν αρχικά τα λόγια του και εν συνεχεία χαρακτήρισε την κα Κράτσα “μάνατζερ” και όχι Περιφερειάρχη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “καταφεύγει στην δημιουργία Δημοσίων Σχέσεων και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του Αδωνη Γεωργιάδη”.

Τόνισε επίσης πως η κα Κράτσα δείχνει ζήλο: “Για την συγκρότηση παραταξιακού μηχανισμού, είτε από αμειβόμενους συμβούλους, είτε από μετακλητούς δημόσιους υπαλλήλους” και επίσης πως “κάνει συχνά ταξίδια εκτός έδρας Περιφέρειας και 25 μέρες τον μήνα απουσιάζει”. Παράλληλα επεσήμανε πως: “Δεν υπάρχει σχέδιο τουριστικής προβολής, ενώ αναθέτει διαφημίσεις σε αμφιλεγόμενα ΜΜΕ”.

“Είδαμε στις πρώτες 150 ημέρες της νέας Περιφερειακής Αρχής, εκ του αποτελέσματος ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει Σχέδιο…, ενώ εμείς παραδόσαμε την Περιφέρεια στην 4η θέση, ήδη αυτή την στιγμη βρίσκεται στην 5η θέση σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας” .

DSC 0130
Όσον αφορά το ζήτημα του Θολωτού Τάφου των Τζαννάτων τόνισε πως: “ στο θέμα του Μυκηναϊκού τάφου των Τζαννάτων Πόρου, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για τις προθέσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας και του ΥΠΠΟΑ που ουσιαστικά ακύρωναν την μεγάλη του για την ευρύτερη περιοχή και την ιστορία”. 

Όσο για τα έργα οδικής ασφάλειας που προανήγγειλε η κα Κράτσα και τα 30 εκ ευρώ, ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως: "Αυτά είναι… όνειρα, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η χρηματοδότηση και συμβάσεις χωρίς χρήματα σε κωδικό δεν υπογράφονται". 

Στο πάνελ βρέθηκαν επίσης, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και νυν περιφερεικός σύμβουλος Παναγής Δρακουλόγκωνας , καθώς και ο τ. Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και νυν περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος τόνισε πως η Κεφαλονιά στις αναζητήσεις της Google έχει άνοδο +439% και αυτό οφείλεται στην προσπάθεια που είχαμε κάνει τότε εμείς, γιατί η νυν Περιφερειακή Αρχή εφαρμόζει πρακτικές προηγουμένων δεκαετιών προσφέροντας για προβολή του νησιού στυλό που γράφουν “Κεφαλονιά” και αναμνηστικά μαγνητάκια!

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA 

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη 

Ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε ειδικά σε θέματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, και επεσήμανε:

· Καθυστερήσεις τόσο σε έργα συμβασιοποιημένα, όπως η ενίσχυση και αναβάθμιση του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου, όπου ο ανάδοχος με ευθύνη και του αρμόδιου υπουργείου κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα, όσο και σε ενταγμένα στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ, όπως ο δρόμος «Αεροδρόμιο-Κρανιά», όπου μήνες μετά την ένταξη από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ δεν προχωρεί η μελετητική ωρίμανση.

· Η αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημιακού τμήματος στο Ληξούρι, όπως και στην Λευκάδα, έγινε με την σύμφωνη γνώμη τόσο της περιφερειακής αρχής όσο και την ψήφο των τοπικών βουλευτών των δυο νησιών.

· Το πρόγραμμα leader για Κεφαλονιά και Ιθάκη παρουσιάζει αρρυθμίες και καθυστερήσεις που σχετίζονται με την έλλειψη προτεραιότητας από την περιφερειακή αρχή απέναντι στις ιδιωτικές επενδύσεις πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα ως προς την απορρόφηση πόρων, όπως προαναφέρθηκε.

· Η αδυναμία επίλυσης προβλημάτων στην μεταφορά μαθητών, με συνευθύνη της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που καθυστερεί από τον περασμένο Οκτώβρη τη σχετική έγκριση, της κυβέρνησης που ενέταξε και τις μεταφορές μαθητών στην υποχρέωση της έγκρισης αυτής, και της περιφερειακής αρχής που δεν ανάγει το θέμα στην σωστή του βάση. Τις συνέπειες αυτών όλων δέχονται και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου στα Περατάτα, γεγονός ανεπίτρεπτο.

· Η άρνηση τελικά και παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα της χρηματοδότησης αποκλειστικά έργων και δράσεων στην Ιθάκη από την ευτυχή κατάληξη της κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών του πρώτου αναδόχου στο λιμάνι του Πίσω Αετού. Ως ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί δράσαμε και υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα της Ιθάκης με τρόπο αποφασιστικό και αποτελεσματικό. Οφείλει η περιφερειακή αρχή Κράτσα να το σεβαστεί απόλυτα.

· Στο θέμα του Μυκηναϊκού τάφου των Τζαννάτων Πόρου, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για προθέσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας και του ΥΠΠΟΑ που ουσιαστικά ακύρωναν την μεγάλη σημασία του για την ευρύτερη περιοχή και την ιστορία. Είχαμε καταθέσει και σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το πρόβλημα συνεχίζεται, γιατί κάποιοι δεν θέλουν το έργο ολοκληρωμένο, ασφαλές και σε θέση να αποτελέσει τόπο ιστορίας και μεγάλης επισκεψιμότητας. Η πρόταση που έχει κατατεθεί στην ΕΥΔ της ΠΙΝ προτείνει έργο κολοβό ως προς τις βασικές υποδομές (νέο στέγαστρο, parking), ενώ εισάγει… δορυφορικές παρατηρήσεις και διογκωμένες αυτεπιστασίες. Η ΑΝΑΣΑ δεν πρόκειται να αδιαφορήσει, θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και καλεί και την περιφερειακή αρχή να πράξει τα δέοντα, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που έδωσε στους φορείς της περιοχής.

DSC 0139DSC 0143DSC 0145

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250