Ο Γιώργος Τσιλιμιδός για τον Θαλασσόμυλο: «Υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια καταδικαστέα αδιαφορία. Αφέθηκε, εγκαταλείφθηκε και έγινε... ρημαδιό»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 12:46

Ο Γιώργος Τσιλιμιδός για τον Θαλασσόμυλο: «Υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια καταδικαστέα αδιαφορία. Αφέθηκε, εγκαταλείφθηκε και έγινε... ρημαδιό»

 

Η συζήτηση για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στα Δαυγάτα και την επαναλειτουργία αυτού, έφερε και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα του Θαλασσόμυλου και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε το εμβληματικό σημείο του Αργοστολίου να επανέλθει σε καλή κατάσταση.

Όπως ακούστηκε κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων, και όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικός Έργων Διονύσης Μινέτος: «Ο Θαλασσόμυλος πλέον θέλει εκτεταμένες ενισχύσεις για να έρθει σε μία σωστή κατάσταση το κτίριο. Εχουμε ασχοληθεί και έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το κτήριο. Μη περιμένετε να γίνει κάτι με τον θαλασσόμυλο μεσοπρόθεσμα… θα γίνει κάτι μακροπρόθεσμα».

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, τόνισε από την πλευρά του ότι: «πρέπει να δούμε το κτήριο τι προβλήματα έχει και να το βάλει ως περιουσιακό στοιχείο ο Δήμος Αργοστολίου».

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς για αμέλεια και αδιαφορία σχετικά με τον Θαλασσόμυλο: «Υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια αμέλεια στον Θαλασσόμυλο… αφέθηκε, εγκαταλείφθηκε και έγινε ρημαδιό. Ήταν αδιαφορία καταδικαστέα».

Σήμερα ο θαλασσόμυλος χρειάζεται πολύ μεγάλη επέμβαση για να αξιοποιηθεί».

Όσον αφορά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα Δαυγάτα και τον Θαλασσόμυλο ο κ. Τσιλιμιδός στην τοποθέτησή του τόνισε: «Θα πρέπει να μας πει το ΔΣ από το νομικό πρόσωπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τι θέλει να κάνει το μουσείο. Να μεταφερθεί στον θαλασσόμυλο ή να μείνει στα Δαυγάτα. Θα μπορούσε να πάει ένα τμήμα ενός μουσείο στον Θαλασσόμυλο όταν αυτός αποκατασταθεί και το υπόλοιπό κομμάτι να γίνει ένα γεωπάρκο. Ο χώρος του Θαλασσόμυλου έτσι όπως είναι σήμερα η κατάστασή του θα είναι έτοιμος σε βάθος τριετίας».

Η πρόταση του εισηγητή του θέματος κ. Μάκη Φόρτε ήταν η εξής: «Να ανακληθεί η απόφαση και να κινηθούν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας του. Προτείνω το Μουσείο να παραμείνει στα Δαυγάτα».

Η πρόταση που πέρασε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτή του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσιλιμιδού η οποία έλεγε: «Να εισηγηθεί το νέο ΔΣ του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας και μεταφοράς τμήματός του ή όχι στο Αργοστόλι».

Γιώργο Χαλαβαζής

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250