ΑΝΑΣΑ προς Κράτσα: «Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον, ή ες το μέσον φέρειν»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 09:15

ΑΝΑΣΑ προς Κράτσα: «Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον, ή ες το μέσον φέρειν»

«Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον, ή ες το μέσον φέρειν»

(καλύτερα να κρύβεις την αμάθεια σου παρά να την φανερώνεις, Ηράκλειτος)

28/01/2020

Η ρήση αυτή ταιριάζει γάντι στην κ. Κράτσα, η οποία εκτίθεται μετά την γενικόλογη και αόριστη απάντηση της στην κριτική της ΑΝΑΣΑ, τόσο για την προγραμματική σύμβαση για τα οδικά έργα όσο και για το πρόγραμμα ΠΕΠ/ΕΣΠΑ.

Τρείς παρατηρήσεις για το μακροσκελές και έμπλεο κομπασμού απαντητικό κείμενο της κ. Κράτσα:

  1. Όταν τον Ιούλιο του 2017 το Περιφερειακό Συμβούλιο, επί θητείας ΑΝΑΣΑ, υπερψήφισε την προγραμματική για την οδική ασφάλεια, ύψους 4 εκατ. ευρώ, υπήρχαν στον αντίστοιχο άξονα του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ της ΠΙΝ περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ διαθέσιμα, ενώ τώρα το… ταμείο είναι μείον λόγω της υπερδέσμευσης που κατέστη αναγκαία για την ένταξη στο πρόγραμμα δυο πολύ σημαντικών οδικών έργων, και συγκεκριμένα το «Τρία γεφύρια - Βρυώνη» και το «Αεροδρόμιο - Κρανιά». Με ακάλυπτη επιταγή προσομοιάζει συνεπώς η προγραμματική αυτή.
  2. Για να καλυφθεί χρηματοδοτικά η επικοινωνιακή «φούσκα» των 30 εκατ. ευρώ της κ. Κράτσα από τον συγκεκριμένο άξονα του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ της ΠΙΝ, απαιτείται υπερδέσμευση όχι 50% που αναφέρεται στο κείμενο, αλλά 250%, περίπτωση που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες ούτε του περιφερειάρχη ούτε της Διαχειριστικής Αρχής.
  3. Είναι προφανές ότι θα αναζητηθούν πόροι είτε από άλλους άξονες του προγράμματος είτε από την ματαίωση ήδη ενταγμένων έργων για να καλυφθεί η επικοινωνιακή «φούσκα» των 30 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το κείμενο της κ. Κράτσα, το πρώτο θύμα θα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις! Έτσι, τα εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται από την Περιφερειακή Αρχή/ΑΝΑΣΑ για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών μας κινδυνεύουν να χαθούν από την αγορά.

Περιμένοντας να απαντήσουν ποια είναι τα έργα που έχει μέχρι στιγμής να παρουσιάσει η περιφερειακή αρχή Κράτσα και τα οποία μας έκαναν τάχα να ζηλέψουμε (ώστε να επικαλούνται το λαϊκό γνωμικό «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»), απαντάμε με το σοφό και επίκαιρο στην μέχρι τώρα θητεία τους «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ