"Ανοιχτοί Ορίζοντες": Οι θέσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 09:09

"Ανοιχτοί Ορίζοντες": Οι θέσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις  9  Δεκεμβρίου 2019, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» προέταξαν προ ημερησίας διάταξης τα παρακάτω θέματα:

  • Ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία για την έμπρακτη συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας από τους σεισμούς.
  • Ενημέρωσε το σώμα για την παρέμβαση που έγινε στην τοποθεσία Φώκι της Ερίσσου, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Την πράξη αυτή τη χαρακτηρίσαμε ανοσιούργημα και πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Χωρίς την έγκριση του Δήμου παρόμοιες ενέργειες δεν είναι επιτρεπτές.
  • Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2020 ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί στην Έρισσο και να ασχοληθεί με τα θέματα της περιοχής.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που απασχόλησαν το σώμα:

  • οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» δώσαμε θετική ψήφο στον προϋπολογισμό.
  • Όσο αφορά το θέμα του χαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτων σχολείων της Πυλάρου και της Ερίσσου, θα φροντίσουμε να απασχολήσει το Κοινοβούλιο.
  • Σχετικά με το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης παρουσιάσαμε με σαφήνεια ολοκληρωμένη άποψη για το παραλιακό μέτωπο της Σάμης. Πρέπει να γίνει λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση από το Λουτρό μέχρι το Φρείδι, που αποτελεί το ενιαίο θαλάσσιο μέτωπο. Περιλαμβάνει τρεις παραλίες, λιμάνι, μαρίνα, καρνάγιο, αλιευτικό καταφύγιο, το ποτάμι με το γεφύρι, το λιμάνι της Κολώνας, γήπεδα και Λίμνη Καραβομύλου. Τμήμα αυτής της ανάπλασης είναι και η ρύθμιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μόνο σε ένα συνολικό σχέδιο μπορούμε να εντάξουμε και τις επιμέρους επαγγελματικές δραστηριότητες και όχι μεμονωμένα. Αυτός ο πλούτος περιμένει από εμάς σεβασμό και αξιοποίηση. Γι’ αυτό προτείναμε τη διαδικασία του Συμμετοχικού Σχεδιασμού ώστε να αποτελέσει τη βάση για την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα αναδείξει τη Σάμη του μέλλοντος.



00 inkefalonia general ad 300X250