Τραυλός στους 103,9: «Σχεδιάζουμε παράκαμψη στον άξονα Αργοστολίου-Πόρου»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 12:05

Τραυλός στους 103,9: «Σχεδιάζουμε παράκαμψη στον άξονα Αργοστολίου-Πόρου»

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο inkefalonia radio 103,9

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο inkefalonia radio 103,9 ο καλεσμένος της εκπομπής «Μέρα μεσημέρι» Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Σταύρος Τραυλός, ξεδίπλωσε τις προθέσεις και σκέψεις του για τα έργα στο Νομό μας.

Ξεκινώντας τη συζήτηση με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, ο Α/Περιφερειάρχης εξέφρασε την άποψή του για το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο θέατρο Κέφαλος σχετικά με τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην αίθουσα ενάντια στις εξορύξεις του Ιονίου.

«Είναι καλό που ο κόσμος δεν κάθεται απαθής στον καναπέ του, αλλά δυστυχώς δεν μας τιμούν τέτοιες εκφράσεις που ακούστηκαν και ορισμένοι μάλιστα ξέφυγαν από τα επιτρεπτά όρια και αισθάνθηκα άβολα», είπε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Ευφημία, τόνισε το κατεπείγον του θέματος του υπόγειου αγωγού που σχεδιάστηκε για την περιοχή και μάλιστα ανέφερε ότι σε 1-2 μήνες το πολύ θα είναι σε θέση να προκηρύξουν το έργο. Το έργο αυτό είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή και θα απαλλάξει τους κατοίκους από τις πλημμύρες, είπε. Σύμφωνα με τον κ. Τραυλό θα έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει χρόνια πριν, διότι και στο παρελθόν η περιοχή έχει δώσει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Ωστόσο, μέχρι να παραδοθεί ο υπόγειος αγωγός, έχουν ήδη προβλέψει το επόμενο βήμα, προτείνοντας ως άμεση λύση την κατασκευή φορητών μεταλλικών φραχτών που θα προφυλάσσουν την πόλη από το ορμητικό νερό, σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο Νύφι, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μας αιφνιδιάσει άλλη φορά, καθότι έχουν κατασκευαστεί και-ακόμη εργάζονται τα συνεργεία στην περιοχή-έξι φορές μεγαλύτερες δεξαμενές ανάσχεσης από τις προηγούμενες, με ύψος που φτάνουν έως και τα έξι μέτρα.

Σχετικά με τις σχέσεις του με τους Δημάρχους του Νομού, τον Βουλευτή και τον Έπαρχο Ιθάκης επισήμανε ότι διατηρεί άψογη συνεργασία και έχουν ήδη αντιμετωπίσει έγκαιρα καταστάσεις που απαιτούσαν άμεσα επίλυση.

Ο κ. Τραυλός αποκάλυψε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Πολιτισμού, κάτι που γνωρίζει από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης κατέλαβε η συζήτηση για την κατασκευή  του οδικού δικτύου Αργοστολίου-Πόρου. Ο Αντιπεριφερειάρχης αποκάλυψε την παράκαμψη που σχεδιάζεται να γίνει από τα Μουσάτα μέχρι τα Σιμωτάτα συνολικού μήκους 4,5 χιλιομέτρων για να μην διέρχονται τα αυτοκίνητα μέσα από τα χωριά. Το ίδιο θα γίνει και σε άλλα σημεία του δρόμου, καθώς υπάρχουν σημεία που αδυνατούν να περάσουν ταυτόχρονα δυο αυτοκίνητα και τίθεται ζήτημα ασφάλειας των οδηγών, ανέφερε. Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί το νούμερο ένα καυτό πρόβλημα του νησιού, αφού συνδέει την πρωτεύουσα με το κεντρικό λιμάνι του Πόρου.

Στη συνέχεια τέθηκε το ερώτημα στον Αντιπεριφερειάρχη για τη στάση που επιδεικνύει όσον αφορά το θέμα των φοιτητών στο Ληξούρι και την αναστολή του τμήματος Εθνομουσικολογίας. Τάχθηκε αλληλέγγυος με τους φοιτητές, ενώ τόνισε ότι θέλει ένα τμήμα βιώσιμο και ελκυστικό για την περιοχή. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, είπε, πρέπει να δώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το τι σκοπεύει να κάνει με τα δύο τμήματα σε Ληξούρι και Λευκάδα. Σ΄αυτό το σημείο πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει συζητήσει με τον Πρύτανη για την κατασκευή Φοιτητικών Εστιών μέσω ΣΔΙΤ.

Τέλος, όσον αφορά τον τουρισμό στο νησί, ο κ. Τραυλός επιζητά ποιοτικό τουρισμό και όχι μαζικό και μας αποκάλυψε τις ενέργειες που έχει κάνει για να προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ στο National Geographic και στο History channel, σχετικά με τη μεγάλη ιστορία του Περσέα και του πρώτου ανθρώπου που κατάφερε να αναδυθεί από ναυάγιο και οι Κεφαλλονίτες στάθηκαν στον Άγγλο ναυαγό φύλακες Άγγελοι αφού τον περισυνέλεξαν και τον έκρυβαν με κίνδυνο της ζωής τους, υπό τον φόβο των Ιταλών. «Έχουμε ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο και κρυμμένους θησαυρούς και εκεί πρέπει να πατήσουμε» ανέφερε.

Ο κ. Σταύρος Τραυλός ευχαρίστησε τους παρουσιαστές για την πρόσκληση και υποσχέθηκε ότι θα βρίσκετε σε συνεχή επαφή με το INKEFALONIA για την άμεση ενημέρωση των πολιτών.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης



Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του inkefalonia.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.




00 inkefalonia general ad 300X250