Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΠΕΔΙΝ - Ποιοί εκλέχθηκαν από την Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 14:19

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΠΕΔΙΝ  - Ποιοί εκλέχθηκαν από την Κεφαλονιά

 

 Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, εν μέσω αντιπαραθέσεων, η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ).


Η καταμέτρηση έφερε τα εξής αποτελέσματα:

Ψηφοδέλτιο Μερόπης Υδραίου: 23 ψήφοι - 3 έδρες (Καλούδης Γεώργιος 18, Μεταλληνός Δημήτρης 18, Τρούσας Διονύσης 14)
Ψηφοδέλτιο Αλέκου Παρίση: 15 ψήφοι - 2 έδρες (Παρίσης Αλέξανδρος 13, Σπαθής Στυλιανός 11)
Ψηφοδέλτιο Γιάννη Τρεπεκλή: 12 ψήφοι - 2 έδρες (Τρεπεκλής Γιάννης 12, Γρηγορόπουλος Κώστας 9)
Ψηφοδέλτιο Μάκη Φόρτε: 12 ψήφοι - 2 έδρες (Μ. Φόρτες 9, Δρακονταειδής Κώστας 7)
Ψηφοδέλτιο Λαϊκής Συσπείρωσης: 8 ψήφοι - 1 έδρα (Πιέρρης Γιάννης 6)

Η ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου θα κριθεί από τις επιλογές των αριστείνδην μελών, που είναι οι Δήμαρχοι των Ιονίων Νήσων.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΙΝ συμμετέχουν αυτοδίκαια οι 11 δήμαρχοι και 10 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ το νέο διοικητικό συμβούλιο, θα πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν για τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έπειτα και από την εφαρμογή του Κλεισθένη...

Εν τω μεταξύ, ενταση δημιουργήθηκε στις εκλογές της ΠΕΔΙΝ, λόγω της απουσίας του Αντιδημάρχου Νότιας Κέρκυρας Γιώργου Σαγιά που ήταν εκλέκτορας και απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας. Στη θέση του Γ. Σαγιά προσήλθε για να ψηφίσει ο αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Σωκράτης Ανδριώτης που είχε εκλεγεί αναπληρωματικός. Αυτο προκάλεσε αντιδράσεις από τη πλευρά της παράταξης "Επτανησίων Κοινωνία" (ψηφοδέλτιο Υδραίου - Καλούδη), οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως υπάρχει νομικό κώλυμα, καθώς ο Γ.Σαγιάς δεν είχε ενημερώσει για την απουσία του πριν την έναρξη τη ψηφοφορίας.

Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη και του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Καλούδη.

https://www.youtube.com/watch?v=naWQeNowd5E

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου κατέθεσε ένσταση στη Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί από τη Γενική Συνέλευση.

Η εφορευτική επιτροπή ενέκρινε τη συμμετοχή του κυρίου Ανδριώτη με ψήφους 2 υπερ και 1 κατά. Οι τόνοι στη συνέχεια ανέβηκαν όταν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έδειξε το πρακτικό της σημερινής Γενικής Συνέλευσης στο οποίο φαινόταν να είναι παρών ο Γιώργος Σαγιάς.

Ακολούθησε αντιπαράθεση της Μερόπης Υδραίου με τον Κώστα Λέσση, επίσης σε υψηλούς τόνους.

Πηγή: enimerosi.com

 


Ετικέτες: