Κινητοποίηση στην Ιθάκη για τα προβλήματα της υποστελέχωσης των σχολείων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 21:09

Κινητοποίηση στην Ιθάκη για τα προβλήματα της υποστελέχωσης των σχολείων

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης τις 25-10-2019 , μετά από εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφασίστηκε ομόφωνα , κινητοποίηση και διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων του νησιού , για τις ελλείψεις καθηγητών από τα σχολεία της Ιθάκης δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα 30-10-2019 στις 13:30 με συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Κλειστές από τις 12:30 έως και τις 15:00 ήταν οι υπηρεσίες του Δήμου και του Επαρχείου Ιθάκης για τον ίδιο λόγο. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμαρχος Ιθάκης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ.

Από τους ομιλητές τονίστηκε η απαράδεκτη κατάσταση που αφορά στη μη λειτουργία του τμήματος ένταξης στο Γυμνάσιο Ιθάκης παρά τις ανάγκες που υπάρχουν για εξειδικευμένο προσωπικό , όπως και η έλλειψη καθηγητών Γαλλικής φιλολογίας μουσικής και καλλιτεχνικών. Εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα που θα σταλεί σε κάθε αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα , στα ΜΜΕ και στα κόμματα.

Από τους παρευρισκόμενους αποφασίστηκε η συνέχιση των παρεμβάσεων και των κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες: