ΑΝ.Α.Σ.Α: Άνθρακες οι θησαυροί… του κ. Κόνσολα και της κ. Μενδώνη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 10:28

ΑΝ.Α.Σ.Α: Άνθρακες οι θησαυροί… του κ. Κόνσολα και της κ. Μενδώνη

Η Περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα ανίκανη να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις που η ΠΙΝ έχει κατοχυρώσει

Πέρασε η εβδομάδα αυτή με επισκέψεις δυο κυβερνητικών κλιμακίων στην Κέρκυρα. Το πρώτο από το υπουργείο Τουρισμού με επικεφαλής τον κ. Κόνσολα και το δεύτερο από το υπουργείο Πολιτισμού με επικεφαλής την κ. Μενδώνη και 17(!) ακολούθους.

Συναντήσεις επί συναντήσεων, συνεντεύξεις, δηλώσεις επί δηλώσεων, συσκέψεις και πολλές πολλές φωτογραφίες, είναι αυτά που μπορεί κανείς να σημειώσει από τις επισκέψεις αυτές!
Και βέβαια ιδιαίτερες συζητήσεις με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές.

Ποιο είναι όμως το "ταμείο" για την Κέρκυρα; Τι καινούργιο, θετικό, προέκυψε για τον τόπο και τους πολίτες;

Κόνσολας:
Για το μέγα θέμα των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω πτώχευσης της Thomas Cook "ουδέν νεώτερον". Λόγοι παρηγορίας και κατανόησης μόνον.

Από κοντά και η περιφερειάρχης η οποία, αντί να απαιτήσει την υλοποίηση των σχετικών θέσεων για την μείωση των συνεπειών, που αποφάσισε πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της ΑΝΑΣΑ, περιορίστηκε σε ευχολόγια, προφανώς για να μην ενοχληθεί ο υπουργός και η κυβέρνηση.

Μενδώνη:
Μίλησε και εμφανίστηκε "γενναιόδωρη" απέναντι στην Κέρκυρα με όσα έτοιμα, αδειοδοτημένα και χρηματοδοτημένα βρήκε, κυρίως από την δραστηριότητα της Περιφερειακής Αρχής της ΑΝΑΣΑ.

Καθησύχασε τις Φιλαρμονικές στέλνοντας τες στην χρηματοδότηση της ΠΙΝ από την πρόσκληση ΕΣΠΑ ΙΟΝ 81 (Ιούλιος 2019).

Επισκέφθηκε μια σειρά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς να προτείνει οτιδήποτε. Αλήθεια δεν τα γνώριζε η κ. Μενδώνη; Μέχρι προχθές δεν ήλεγχε την πολιτιστική δημιουργία και την πολιτιστική υποδομή της χώρας ως Γενική Γραμματέας του ίδιου υπουργείου;

Για το Αχίλλειο είπε, ορθά, ότι είναι υπόθεση της ΕΤΑΔ και ότι το υπουργείο της εκτελεί δυο μόνο υποέργα. Τα οποία, προσθέτουμε εμείς, χρηματοδοτούνται και αυτά από το ΠΕΠ της ΠΙΝ (Ιούλιος 2019).

Για την Villa Rossa, που και αυτή είναι υπόθεση της ΕΤΑΔ, είπε ότι επιτρέπει(!) στην ΠΙΝ να εκτελέσει το έργο. Επιχείρησε δηλαδή να εμπλακεί σε μια υπόθεση που ήδη έχει εγκρίσεις των υπηρεσιών του υπουργείου της, εμφανιζόμενη ότι προωθεί το έργο, με την ανοχή της σημερινής περιφερειακής αρχής. Αλήθεια ποιος της ζήτησε τέτοια άδεια;

Συμπερασματικά, "ώδινεν όρος και έτεκε μυν". Ήλθαν, είδαν και απήλθαν, χωρίς να προκύψει απτή στήριξη στις μεγάλες ανάγκες της "πολιτιστικής" Κέρκυρας.

Μόνο πρωτοσέλιδα δηλώσεων κενών περιεχομένου αφ’ ενός, και ιδιοποίηση των δράσεων και σχεδιασμών της Περιφερειακής Αρχής της ΑΝΑΣΑ αφ’ ετέρου.

Από κοντά η Περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα να σιγοντάρει την ανέξοδη ρητορεία των δυο υπουργείων, ανίκανη να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις που η ΠΙΝ έχει κατοχυρώσει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ