Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει...

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 15:05

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει...

 

  Σειρά συναντήσεων σε υπουργεία και φορείς για ζητήματα λειτουργίας και οργάνωσης του Δήμου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος την Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε:

 Με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού κα Καρρά και τον Αντιπρόεδρο κ. Σταματόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία του Δήμου Αργοστολίου με την Εταιρεία σε θέματα προβολής ταινιών με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, στη δημιουργία μονοπατιών πολιτισμού και στην παραχώρηση των έργων του ζωγράφου Γεράσιμου Στέρη στην υπό ίδρυση Δημοτική Πινακοθήκη Αργοστολίου.
 Με τον κ. Φωκά Γεράσιμο, πρόεδρο του ομίλου Electra Hotels and Resorts, με σκοπό την προσφορά του απαραίτητου πάγιου εξοπλισμού για την μεταφορά των τροφίμων του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου από τον Άγιο Ανδρέα στο νέο κτίριο.

20191024 134847
 Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη. Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας λόγω της διάσπασης και ζήτησε οικονομική ενίσχυση προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
 Με τον Πρόεδρο κ. Ξενόφο, το Διευθύνων Σύμβουλο κ. Λαμπίρη , τον Υπεύθυνο Έργου κ. Καραμανέα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου σχετικά με την άμεση αξιοποίηση της Μαρίνας Αργοστολίου.
 Με την Γενική Διευθύντρια της Εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ κα Μιχαλοπούλου σχετικά με το παλιό κτίριο της Αστυνομίας στο Αργοστόλι, αδιάθετα οικόπεδα στον Πόρο, Ξενία και Τραπεζάκι.

Τέλος την Παρασκευή με το Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου μας κ. Στυλιανό Παυλάτο συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα Ίδρυση και λειτουργία Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους ΟΤΑ και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και με την υποστήριξη της EXPERTISE FRANCE, στο πλαίσιο του προγράμματος τεχνικής βοήθειας που παρέχεται στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τη Γαλλική Κυβέρνηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα.

20191025 105507

ΗΜΕΡΙΔΑ 25102019

 Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου:

 Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Τσιλιμιδός και κ. Μινέτος καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Σπαθής συμμετείχαν στη σύσκεψη για την επιτάχυνση του τρέχοντος ΕΣΠΑ στο ΕΠ ΠΙΝ 2014 – 2020 και την προετοιμασία του ΕΣΠΑ 2021 -2027 που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Στη σύσκεψη η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα και ο Διευθυντής της Διαχειριστικής Αρχής κ. Κώστας Ασπιώτης ενημέρωσαν για την πορεία του προγράμματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε εντοπίστηκαν οι εκκρεμότητες των ήδη ενταγμένων έργων και δράσεων στο ΕΣΠΑ με τους συμμετέχοντες να τονίζουν την σημασία του συντονισμού και της επιτάχυνσης των διαδικασιών, για την αξιοποίηση των πόρων, αλλά και της προετοιμασίας για την επόμενη περίοδο.

 Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου:

 Ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιλιμιδός συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Πέτρο Αγγελόπουλο στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν φορείς της Αυτοδιοίκησης, της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης. Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν η μεταφορά των μαθητών προς τις σχολικές μονάδες, η στέγαση των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, η κάλυψη των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών και γενικότερα η καλή και ομαλή λειτουργία των σχολείων.

 Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου:

 Στα πλαίσια συνεργασίας του Δημάρχου Αργοστολίου με τον επίτιμο πρόξενο της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Βίκτωρα Ρουχωτά, πραγματοποιήθηκε η 1η Καλλιτεχνική Συνάντηση γνωριμίας & ανταλλαγής απόψεων μεταξύ Κεφαλονιτών και Σέρβων εικαστικών. Όλοι οι Κεφαλονίτες εικαστικοί συμμετείχαν στη συνάντηση και γνωρίστηκαν με Σέρβους συναδέλφους τους. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο τέως πρύτανης της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Βελιγραδίου κ. Milos Sobajic, ένας παγκοσμίου φήμης εικαστικός.

 

Καλλιτεχνική Γνωριμία

 Με την υπ’ αριθμ. 78/3132/16-10-2019 απόφαση Δημάρχου, ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου ο κ. Νικόλαος Φραντζής, ένα έμπειρο στέλεχος της αυτοδιοίκησης, τόσο ως αιρετός όσο και ως υπάλληλος, με βαθιά γνώση των αυτοδιοικητικών διεργασιών και των αναγκών που έχουν προκύψει από τη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς.

 Τέλος στο εντατικοποιημένο και συνεχές πλαίσιο καθαρισμού και ευπρεπισμού των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και καθαριότητας του κήπου του Νάπιερ, της Πλατείας Βαλλιάνου και των πεζόδρομων της, του Λιθοστρώτου, της οδού Τσιγάντε με την βοήθεια του δασαρχείου, της παιδικής χαράς των Φαρακλάτων κ.α.

20191025 082700

20191025 084039

Από το Γραφείο Δημάρχου

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ