Συναντήσεις Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε Δημαρχείο Αργοστολίου και Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 12:46

Συναντήσεις Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε Δημαρχείο Αργοστολίου και Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (εικόνες)

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στον εορτασμό του πολιούχου του νησιού Αγίου Γερασίμου. 

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης, ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Δημαρχείο Αργοστολίου με τον Δήμαρχο κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Στην συνάντηση το παρών έδωσαν, ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Νίκος Κουρκουμέλης, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σπύρος Σαμούρης, η αντιδήμαρχος Λειβαθούς και Ομαλών κα Κρυσταλλία Μιχαλάτου, το μέλος της ΤΚ Αργοστολίου κ. Νίκος Σουπιωνάς, καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

DSC 0390

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, χάρισε ως συμβολικό δώρο στον Υπουργό Τουρισμού, Αρχαία Kεφαλληνιακά νομίσματα, σύμβολα της Τετράπολης (Σάμη,Πρόννοι,Κράνη,Πάλη). Ακολούθως τονίστηκαν από τους δύο δημάρχους τα προβλήματα των δύο νησιών με τον Υπουργό να στέκεται ιδιαίτερα στην κατάσταση που βρίσκεται η Μαρίνα Αργοστολίου τονίζοντας πως πρέπει να βρεθούν τρόποι αξιοποίησής της.
Ακολούθησε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Εκεί τον περίμεναν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Κουρής, ενώ το παρών έδωσαν οι Δήμαρχοι Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, καθώς και φορείς του τουρισμού.

DSC 0406

Και εδώ ο κ. Θεοχάρης μίλησε πως η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των νησιών, στοχεύοντας όπως τόνισε στην δημιουργία υδατοδρομίων, αλλά και στην αξιοποίηση των Μαρίνων των νησιών. Αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα επεσήμανε πως η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να πληγεί ο τουρισμός και το τουριστικό προϊόν των νησιών. Στο κλείσιμο της συνάντης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταυρος Τραυλός χάρισε στον κ. Θεοχάρη, ένα βιβλίο με την ιστορία του Υποβρυχίου Περσέα.

Ο κ. Θεοχάρης θα έκλεινε την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά με συνάντηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Αργοστόλι.  

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπο του Δήμου Αργοστολίου τονίζονται τα εξής για την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη 

Σήμερα 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αργοστολίου παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, του Δημάρχου Ιθάκης κ. Διονυσίου Στανίτσα, των Αντιδημάρχων κ.κ. Κουρκουμέλη, Τσιλιμιδού, Σαμούρη, Μιχαλάτου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου & Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Σπαθή και του Προέδρου της Ένωσης των Ξενοδόχων κ. Τιμοθεάτου.

Ο Δήμαρχος κ. Μιχαλάτος καλωσόρισε τον Υπουργό και του ανέφερε ότι οι Δήμοι στην Κεφαλονιά, λόγω της διάσπασης, παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους. Είναι όμως σημαδιακό ότι η πρώτη επίσκεψη Υπουργού στο Δήμο μας είναι του κ. Θεοχάρη, Υπουργού της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας.

Εν συνεχεία τέθηκαν στον Υπουργό τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τουρισμός στο νησί μας (Μαρίνα Αργοστολίου, κλειστό Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, μη ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων, φορολόγηση, έλεγχοι από ΣΕΠΕ, αστεροποίηση) και ζητήθηκε η συνδρομή του προκειμένου να δοθούν λύσεις σε αυτά.

Ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι τα νησιά της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης έχουν δυνατότητες για ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη αλλά πρέπει να επιλέξουν τι είδους τουρισμό επιθυμούν και να στοχεύσουν σε αυτόν. Όσο αφορά τη Μαρίνα Αργοστολίου το νέο νομοσχέδιο προβλέπει απλοποίηση της διαδικασίας για τη χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας και η νέα διαδικασία που σχεδιάζεται για την αστεροποίηση πρόκειται να λύσει οριστικά τα προβλήματα. Πρόσθεσε δε ότι για τη φετινή τουριστική περίοδο η διαφήμιση της χώρα μας θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και σκοπός του Υπουργείου είναι η στόχευση στον τουρισμό εμπειρίας. Οι επαγγελματίες του κλάδου θα πρέπει να δρουν συνεργατικά και όχι ανταγωνιστικά. Κλείνοντας τόνισε ότι ισορροπία σημαίνει ότι τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες να είναι ευχαριστημένοι από τη συνύπαρξή τους.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος στη δική του τοποθέτηση ανέφερε ότι το νησί θα πρέπει να προσανατολιστεί στον ειδικό τουρισμό και να μεριμνήσει να φτιάξει το νοσοκομείο του παρέχοντας μια πρωτοβάθμια μονάδα υγείας που θα εξυπηρετεί άμεσα. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει προσανατολισμός στις πράσινες επενδύσεις προκειμένου η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR

DSC 0362DSC 0371DSC 0373DSC 0377DSC 0379DSC 0399DSC 0400DSC 0401DSC 0404DSC 0411DSC 0424DSC 0433DSC 0435