Οι αποφάσεις της 5ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 10:16

Οι αποφάσεις της 5ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου (εικόνες)

Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Αργοστολίου - Υπουργίου Εθνικής Αμυνας για την ενίσχυση της Γεφυρας Μπέιλι στον Πόρο 

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου, με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ήρθε ψήφισμα από τον αντιδήμαρχο Ελειού – Πρόννων κ. Νίκο Κουρκουμέλη, όσον αφορά τον Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο των Τζαννάτων.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου, κ. Οδυσσέας Γαλιατσάτος πήρε τον λόγο και ζήτησε την στήριξη του Σώματος.

«Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα ο τάφος θα καταρρεύσει. Ή θα το αναστηλώσουμε ή θα το ξαναχώσουμε. Δεν πρέπει να έχουμε ένα μνημείο σε αυτή την κατάσταση» ήταν τα λόγια του.

- Το ψήφισμα πέρασε Ομόφωνα. (Κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

Ακολούθως έγινε επερώτηση της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», σχετικά με επιστροφή Χρηματοδότησης Δήμου Αργοστολίου προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τα μέτρα ανακούφισης πληγέντων στην περιοχή Νυφίου Θηνιάς.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος απάντησε ως εξής: «Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν μας ζήτησε να συνδράμουμε οικονομικά ως Δήμος Αργοστολίου. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου. Έγινε πριν λίγες ημέρες μία συζήτηση συντονισμού των δημάρχων με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα σε αυτές τις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία».

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Τροποποίηση της απόφασης 172/19 Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεφ/νιάς για την παραχώρηση χρήσης πρώην Δημοτικού Σχολείου Κατελειού στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κετελειού-Μαρκόπουλου «ΜΑΡΚΟ-ΠΟΛΟ».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος Γ. Τσιλιμιδός

Αποφασίστηκε δεκαετής παραχώρηση, με την ανάληψη του πολιτιστικού συλλόγου της κάλυψης των λειτουργικών εξόδων του ακινήτου.

- Πέρασε ομόφωνα η παραχώρηση

2.Παραχώρηση ακινήτου «Αγροτολέσχη Αγίας Ειρήνης» ιδιοκτησίας Δήμου Αργοστολίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Αράκλι» για στέγαση έδρας και χρήση.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος N. Κουρκουμέλης

Και εδώ αποφασίστηκε η δεκαετής παραχώρηση ακινήτου

- Πέρασε Ομόφωνα η παραχώρηση

3. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα για ένα (1) ειδικά διασκευασμένο τραπέζι εντός καταστήματος « Λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν κυρίως τρόφιμα, ποτά ή καπνό, Δραστηριότητες παροχής ποτών»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Τμήμα Αδειοδοτήσεων και ρύθμισης Εμπορικών δραστηριοτήτων Δ/νσης Οικον. υπηρεσιών.

- Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία – «Λευκό» ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση

4. Παραχώρηση πρώην Δημοτικού Σχολείου Καπανδριτίου στον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Προοδευτικό Σύλλογο Καπανδριτίου «ΟΙ ΠΡΟΝΟΙ»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος Ν. Κουρκουμέλης

Δήμαρχος Αργοστολίου: «Εισηγούμαι να δοθεί στο σύλλογο και θα συνδράμει με υλικά ο δήμος Αργοστολίου για να φτιαχτεί η στέγη».

- Ομόφωνα αποφασίστηκε η παραχώρηση

DSC 1000

5. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αργοστολίου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με «Υλοποίηση του Έργου-Αποκατάσταση Λειτουργικών Προβλημάτων Γέφυρας Μπέλεϋ-Πόρου

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος Δ. Μινέτος

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Διονύσης Μινέτος : «Θα τοποθετηθούν δύο μεσόβαθρα κάτω από την γέφυρα των 28 μέτρων, ώστε να προστατευθεί η γέφυρα και να αντέχει. Η κατασκευή θα στηρίξει την γέφυρα στην μέση. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στείλει ένα προσχέδιο προγραμματικής σύμβασης, ο δήμος Αργοστολίου θα καταβάλει ποσό 8.800 ευρώ, το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 22.000 ευρώ. Βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή. Μια συμφέρουσα προγραμματική σύμβαση για τον Δήμο Αργοστολίου. Θα αποτελέσει μία μόνιμη λύση. Ας γίνει πρώτα αυτό και μετά με την ησυχία μας να σχεδιάσουμε μία δεύτερη και μία Τρίτη γέφυρα στην περιοχή».

Την επιτροπή παρακολούθησης θα αποτελούν: Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος και ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για Όλους» Αλέξανδρος Παντελειός.

- Ομόφωνα πέρασε η εισήγηση σε ότι αφορά το έργο. Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε λευκό όσον αφορά την επιτροπή παρακολούθησης.

6. Ορισμός Εκπροσώπου του Δήμου Αργοστολίου στη Γενική Συνέλευση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-Π.Ε ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ &ΙΘΑΚΗΣ-ΔΗΜΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος

Τακτικό Μέλος ορίστηκε η κα Μίνα Γαβριελάτου και αναπληρωτή τον κ. Διονύση Τρωιάνο

- Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία– «Λευκό» ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση

7. Σύσταση Επιτροπής Φυσικού Εδάφους για το έργο: «Βελτιώσεις κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε Ζόλων, σύμφωνα με το άρθρο 151 παρ.1 του Ν.4412/2016
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Αντιδήμαρχος Δ. Μινέτος

- Το θέμα πέρασε ομόφωνα

8. Συγκρότηση Επιτροπής Εκτίμησης Αξίας Ακινήτων, Καταλληλότητας και Καταμέτρησης των προς αγορά ή μίσθωση ακινήτων α) σύμφωνα με το νόμο 3463/2006 (άρθρο 186 παρ.4 και 5) και β) το Π.Δ/γμα 270/1981 (άρθρο 7παρ.1)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Πρόεδρος Δ.Σ. Α.-Ν. Βαλλιανάτος

Τακτικό μέλος: Μίνα Γαβριελάτου με αναπληρωτή τον κ. Μιχάλη Μοσχονά

Τακτικό μέλος: Αλέξανδρος Παντελειός με αναπληρωτή τον κ. Δημήτρη Κεκάτο

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία – «Λευκό» ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση

9.Συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 του Προεδρικού Διατάγματος 270/1981
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Πρόεδρος Δ.Σ. Α.-Ν. Βαλλιανάτος

- Το θέμα αποσύρθηκε

 DSC 1001DSC 1002DSC 1003DSC 1004DSC 1005DSC 1007DSC 1008DSC 1009DSC 1010DSC 1011DSC 1012DSC 1013DSC 1016DSC 1017DSC 1019DSC 1021DSC 1022DSC 1024DSC 1028DSC 1032DSC 1035DSC 1038DSC 1039 1DSC 1039 4