Ο Δήμος για τη συμμετοχή του στις Εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 13:26

Ο Δήμος για τη συμμετοχή του στις Εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποδεχόμενος Επίσημη Πρόσκληση από το Σύλλογο «Κέφαλος» Νέας Υόρκης και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «Οδυσσεύς» για συμμετοχή στις Εκδηλώσεις τους, ο Δήμος της Κεφαλονιάς, εκπροσωπήθηκε από τον Α/δήμαρχο κ.Ε.Κεκάτο.Συγκεκριμένα ο κ.Κεκάτος, ο οποίος μετέφερε το Χαιρετισμό του Δημάρχου κ.Α.Παρίση, συμμετείχε τόσο στις Εργασίες του 10ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, όσο και στις εορταστικές Εκδηλώσεις για την 40η Επέτειο του ιστορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, «Κέφαλος».

HPA3Πιο αναλυτικά, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του «Κέφαλου» κ.Ν.Αλυσανδράτος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Ι.Χιόνης, τα Μέλη των Συμβουλίων τους και εκπρόσωποι της παροικίας καλοδέχτηκαν την Αποστολή από την Κεφαλονιά, που αποτελούσε ο Α/Περιφερειάρχης κ.Ε.Κουρής, ο Πρόεδρος των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Καθ.Ν.Μαραβέγιας και ο Προϊστάμενος του Τ.Ε.Ι. Καθ.Α.Κονιδάρης.
Την επόμενη όλοι οι καλεσμένοι συμμετείχαν στο 10ο Συνέδριο, τις εργασίες του οποίου πλαισίωσε και ο ομογενής Καθηγητής και Ερευνητής των Robert Wood Johnson Medical School και Rutgers University κ.Π.Γεωργόπουλος.
Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες Εισηγήσεις και Διαλέξεις, οι διακεκριμένοι Ομιλητές ανέλυσαν διεξοδικά το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, που αφορούσε την καταγραφή & δικτύωση των απανταχού Κεφαλλήνων & Ιθακησίων και την Οικονομική Κρίση και Διασπορά.
Η εποικοδομητική συζήτηση που επακολούθησε επικεντρώθηκε μεταξύ των άλλων στη δημιουργία και λειτουργία Summer Schools στα Τ.Ε.Ι. στην Κεφαλονιά ,με σκοπό την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας για τα παιδιά των Ομογενών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.
Την πλούσια ιστορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας της κ.Κ.Βαγγελάτος, με αναλυτικό οπτικοακουστικό υλικό.
Μετά τις εργασίες του Συνεδρίου ακολούθησαν οι διαδικασίες Εκλογής νέου Προεδρείου της Ομοσπονδίας, όπου το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την ανανέωση της θητείας του επιτυχημένου Προέδρου κ.Ι.Χιόνη.
Ακολούθως, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, κ.Γ.Ηλιόπουλος, δέχτηκε την Αποστολή από την Κεφαλονιά σε μία Επίσκεψη Εργασίας στο Προξενείο, όπου τέθηκαν όλα τα θέματα, που αφορούσαν την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών της Παροικίας με την Ελλάδα.
Το βράδυ της ιδίας μέρας σε μία ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα ο Σύλλογος «Κέφαλος» γιόρτασε την 40η Επέτειό του, τιμώντας όλους τους διατελέσαντες Προέδρους του Διοικητικού Συμβουλίου του, όπου μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος του κ.Αλυσανδράτος, προσέφερε δώρα και αντάλλαξε Τιμητικές Πλακέτες με τους Επίσημους Καλεσμένους από την Κεφαλονιά.
Τέλος, την Κυριακή όλοι οι Καλεσμένοι συμμετείχαν στον Εκκλησιασμό του Ιερού Ναού του Αγίου Γερασίμου στο Manhattan και οι Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με Γεύμα Αποχαιρετισμού στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εκκλησίας.
Η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς συγχαίρει το νέο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Χιόνη για την επανεκλογή του στο Αξίωμα του Προέδρου και ευχαριστεί τον Πρόεδρο του «Κέφαλου» κ.Αλυσανδράτο, τα Μέλη των Συμβουλίων και τους Ομογενείς για την εγκάρδια φιλοξενία των Επίσημων Καλεσμένων από την Κεφαλονιά και εύχεται πολυετή ποιοτική πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα στον ιστορικό Σύλλογο «Κέφαλος».