H εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του Διονύση Αραβαντινού για τις εξορύξεις στο Ιόνιο (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 17:35

H εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του Διονύση Αραβαντινού για τις εξορύξεις στο Ιόνιο (video)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου

Εκτενή ανάλυση των ολέθριων επιπτώσεων που έχει για το περιβάλλον και τα θαλάσσια οικοσυστήματα η εξόρυξη υδρογονανθράκων, έκανε στο δημοτικό συμβούλιο Ληξουρίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ληξούρι Παλική, δράση Προοπτική», Διονύσης Αραβαντινός.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αραβαντινός τόνισε την επίπτωση που θα έχουν στην περιοχή του Ιονίου οι εξορύξεις για παγκοσμίως σπάνια και ιδιαίτερα ευάλωτα είδη που έχουν την περιοχή του Ιονίου ως σπίτι τους . Επίσης αναφέρθηκε στις συνέπειες ενός ατυχήματος (με δεδομένη στην σεισμικότητα της περιοχής) για τον τουρισμό, την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες από την εκτεταμένη ρύπανση που θα προκύψει.

Αναφέρθηκε τέλος στην γνωστή Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και τα όσα αυτή τόνισε για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο κ. Αραβαντινός είπε χαρακτηριστικά ότι: «είναι αξιακή παραδοχή ότι πρέπει να ζήσουμε άνθρωπος και φύση αρμονικά, κάτι τέτοιο όμως με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων δεν είναι εφικτό. Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.  Θέλουμε ένα Ιόνιο ζωντανό και πρέπει τα πράγματα να τα αντιμετωπίσουμε – όπως είπε η Τούνμπεργκ - με την σοβαρότητα σαν να  "καίγεται το σπίτι μας". Να μην ξεχνάμε ότι οι θάλασσές μας και η ακτογραμμή μας είναι στοιχεία της πολιτιστικής μας ταυτότητας» ήταν τα λόγια του.

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου.

Πηγή video: Lixouri.gr

https://www.youtube.com/watch?v=ozCW3URXIxs




00 inkefalonia general ad 300X250