Βαγγέλης Ανδρεάτος: «Ξεκινάμε δουλειά. Καθαρίζουμε λεκάνες απορροής. Κάνουμε έργα»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 09:13

Βαγγέλης Ανδρεάτος: «Ξεκινάμε δουλειά. Καθαρίζουμε λεκάνες απορροής. Κάνουμε έργα»

Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Βαγγέλης Ανδρεάτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει από την μεριά του την εικόνα που αντίκρισε στην Αγία Ευφημία την μέρα της κακοκαιρίας.

Πριν από όλα αυτά ο κος Ανδρεάτος έκανε μια μικρή αναδρομή η οποία βοήθησε στο να καταλάβει κάποιος, πως γίνεται κάθε φορά η περιοχή να μετράει πληγές μετά από καταιγίδες. Ένα σοβαρό θέμα είναι η υπερβόσκηση, η οποία δεν επιτρέπει στα νερά να απορροφούνται από την βλάστηση. Επίσης και οι ανεμογεννήτριες «κατηγορήθηκαν» για τις πλημμύρες.

Ο κος Ανδρεάτος θέλησε να είναι πολύ προσεκτικός σε όσα είπε, καθώς και στο παρελθόν όπως είπε ο ίδιος έχει οδηγηθεί και στα δικαστήρια για αποφάσεις που πήρε, που θα ήταν και προς όφελος αρκετών. Επισήμανε πάντως ότι αν θέλουμε να μην έχουμε καθόλου τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να δημιουργηθούν τάφροι.

Ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια και αποφασίστηκε άμεσα να γίνουν κάποια έργα καθαρισμού λεκανών απορροής υδάτων (καθώς γέμισαν) και έργα τα οποία θα αποτρέψουν στο μέλλον, τα άσχημα αποτελέσματα μιας καταιγίδας. Βέβαια τα έργα αυτά θα είναι βελτιωτικά, μέχρι να γίνουν τα κυρίως έργα που θα αποτρέπουν τελείως το ενδεχόμενο μια πλημμύρας, όπως την τελευταία.

www.965.gr




00 inkefalonia general ad 300X250