Η θέση του Μιχάλη Γάκη σχετικά με την λειτουργία του Μύρτου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 10:04

Η θέση του Μιχάλη Γάκη σχετικά με την λειτουργία του Μύρτου

Επιστολή

Αγαπητοί συμπολίτες ,

με έκπληξη διαβάζω σε σχετική συνέντευξη σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με την λειτουργία του Μύρτου. Αναφέρομαι σε πρόσφατη συνέντευξη  του Δημάρχου Αργοστολίου , κύριου Μιχαλάτου όπου απορεί πως τελείωσαν οι προμήθειες της καντίνας του Μύρτου ενώ λειτούργησε τις ίδιες ημέρες με άλλες χρονιές και δεν παρουσίασε καμμία αύξηση εσόδων.

Φαίνεται ότι όλοι ξέχασαν ότι ο Μύρτος προ 3 ετών ήταν το κεντρικό θέμα ακόμα και σε Αθηναικές εφημερίδες  γιατί λειτουργούσε υπό παράνομο καθεστώς,άνοιγε μετά βίας 1η Αυγούστου και παράλληλα  δεν εμφάνιζε κανένα κέρδος αλλά ¨χασούρα¨όπως χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί σε συζήτηση επί του θέματος με την τότε Βουλευτή του νησιού μας κυρία Θεοπεφτάτου.   Προ 2 ετών ο Μύρτος παρ' όλες τις "φιλότιμες"προσπάθειες μερικών ,με έναρξη λειτουργίας πάλι την 1η Αυγούστου,εμφάνισε κέρδη τα οποία αυξήθηκαν και την επόμενη χρονιά με έναρξη λειτουργίας πάλι την 1η Αυγούστου.

Την φετινή χρονιά μετά από πολλά χρόνια η καντίνα του Μύρτου άνοιξε 15 Ιουνίου και το σημαντικότερο είναι ότι ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προηγούμενο εισπράξεων με αυτές να ξεπερνούν στις 30 Αυγούστου τις 400.000 με το ίδιο ακριβώς ποσό προμηθειών!Εισπράξεις ρεκόρ τελευταίας δεκαετίας με το ίδιο ποσό εξόδων!

Τα στοιχεία που σας αναφέρω μου έγιναν γνωστά 30 Αυγούστου και ενώ ο Μύρτος συνέχιζε να γεμίζει τα ταμεία του Δήμου ξεπερνώντας και τις 400.000.

Προς τι λοιπόν οι  ψευδείς πληροφορίες για δήθεν ίδια έσοδα με τις προηγούμενες χρονιές?

Απορούν πως οι προμήθειες της καντίνας του Μύρτου τελείωσαν όταν 20 ημέρες πριν, τους είχα προειδοποιήσει για τον πρωτοφανές φετινό τζίρο και τον διαφαινόμενο κίνδυνο και όλοι αρνιόντουσαν να βρουν μια λύση.

Τις προηγούμενες χρονιές ο Μύρτος δεν άνοιγε ή έκλεινε εν μέσω καταγγελιών και όλοι μου έλεγαν ότι η λύση είναι δικό μου πρόβλημα.

Φέτος και  με όλες τις θετικές εξελίξεις (νομιμοποίηση καντίνας σε νέο χώρο,ρεκόρ εσόδων, έγκαιρη έναρξη λειτουργίας)μπορεί να μου πει κάποιος γιατί  η καντίνα υπολειτουργεί από 1η Σεπτεμβρίου και κλείνει προ της προβλεπόμενης ημερομηνίας με ευθύνη του ίδιου του Δήμου μας; Είναι αποδεκτό, η πιο διάσημη παραλία του νησιού μας να  μην μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της ούτε νερό; 

Μόνο έκπληξη μπορώ να εκφράσω για το γεγονός ότι το θέμα  που απασχολούσε, τουλάχιστον έτσι φαινόταν, σχεδόν αποκλειστικά το Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία χρόνια, τελικά δεν άξιζε λίγο παραπάνω προσοχή.

 Ο προηγούμενος Δήμος παρ΄όλες τις σοβαρές παραλείψεις κατάφερε να σας παραδώσει τον Μύρτο καλύτερο από ότι ήταν τα τελευταία 10 χρόνια και εσείς δίνοντας στην δημοσιότητα ψευδή στοιχεία ψάχνετε δικαιολογίες για την πρόωρη διακοπή λειτουργίας του.

Ειλικρινά δεν θέλω στην παρούσα φάση να σχολιάσω τίποτα παραπάνω ωστόσο η παραπλάνηση των συμπολιτών μας μόνο πίκρα μου προκαλεί.

Θεωρώ τους Κεφαλλονίτες ιδιαίτερα έξυπνους για να επεξεργαστούν τις πληροφορίες και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Γάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης. 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250