Δημοτικό Συμβούλιο: Νοσεί η υγεία, νοσεί και η...ομοψυχία

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 14:39

Δημοτικό Συμβούλιο: Νοσεί η υγεία, νοσεί και η...ομοψυχία

Τελικά περισσότερο προβληματισμένοι φύγαμε από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, παρά ικανοποιημένοι ότι κάτι βγήκε σε ένα φλέγον θέμα όπως είναι αυτό της υγείας.

Διότι αποδείχθηκε δυστυχώς, ότι εκτός από την υγεία στο νησί μας, νοσεί και ο ομοψυχία και ομοφωνία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων για ένα τόσο σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους μας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και ναι μεν οι φορείς που μίλησαν, κατέθεσαν τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν πάνω στην υγεία, δυστυχώς δεν μπόρεσε χθες να υπάρξει γόνιμος διάλογος. Οι σύμβουλοι φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, οι... κοκορομαχίες ήταν σε ημερήσια διάταξη και ήταν εξαιρετικά λίγες οι ουσιαστικές και μεστές κουβέντες που ακούστηκαν. Φυσικά αυτό δεν είναι βαραίνει μόνο τη Δημοτική Αρχή, αλλά όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Μάλιστα, το θέμα της υγείας λίγο έλειψε νε «τιναχθεί στον αέρα» από νωρίς και να αναβληθεί, καθώς δεν ήταν παρόντες στην αίθουσα οι διοικητές των νοσοκομείων, τους οποίους κάποιοι σύμβουλοι αποζήτησαν ώστε να μπορέσει να γίνει κουβέντα.
Τελικά, μετά από αντεγκλήσεις, εντάσεις και διακοπές (για το αν γνώρισαν οι διοικητές των Νοσοκομείων την ύπαρξη του δημοτικού συμβουλίου για την υγεία και δεν ήρθαν ή δεν γνώριζαν και δεν προσκλήθηκαν), ξεκίνησε η διαδικασία.

Μετά από παρέλευση 5 ωρών συζήτησης πέρασε το ψήφισμα που εισηγήθηκε ο κ. Κεκάτος (κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προστέθηκε και άρθρο που αφορούσε την κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, αλλά και τον «απόπλους»).

Στο ουσιαστικότερο σημείο της χθεσινής συνεδρίασης μαζί με το ψήφισμα ορίστηκε και μία 7μελής επιτροπή αποτελούμενη από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκο Κοτσιλίνη, τον επικεφαλή του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σπύρο Σακαλή και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Πανταζή Πανταζόπουλο, η οποία θα προσπαθήσει να διεκδικήσει πράγματα σχετικά με την υγεία.

Κατά την ψηφοφορία Λευκό ψήφισε ο Νίκος Ανουσάκης θεωρώντας όπως τόνισε πως όλη αυτή η κίνηση «θα έχει πενιχρά αποτελέσματα», ενώ παρών δήλωσε από την αρχή της συνεδρίασης ο Παναγής Ρασσιάς.

Δείτε όλο το δημοτικό συμβούλιο μαγνητοσκοπημένο κλικάροντας στα video και πηγαίνοντας στα τελευταία βίντεο δεξιά στην μπάρα
Παρακάτω ακούστε κάποιες από τις τοποθετήσεις και δείτε τις φωτογραφίες από το συμβούλιο

 Κekatos

Τοποθέτηση Β. Κεκάτου για την υγεία by inkefalonia.gr 2012 (2)

Sakalis

Τοποθέτηση Σπύρου Σακαλή για την Υγεία by inkefalonia.gr 2012 (2)

Pantazopoulos

Τοποθέτηση Π. Πανταζόπουλου για την υγεία by inkefalonia.gr 2012 (2)

Maroulis

Τοποθέτηση Α. Μαρούλη "Απόπλους" για την υγεία by inkefalonia.gr 2012 (2)

Dimarxos

Τοποθέτηση Α. Παρίση για την υγεία by inkefalonia2012 (3)

Kampitsis

Τοποθέτηση Β. Καμπίτση για την υγεία by inkefalonia2012 (3)

Grigoropoulos

Τοποθέτηση Στ. Γρηγορόπουλου για την υγεία by inkefalonia2012 (3)

Mixalatos

Τοποθέτηση Θ. Μιχαλάτου για την υγεία by inkefalonia2012 (3)

Ventouras

Τοποθέτηση Ν. Βεντούρα για την υγεία by inkefalonia2012 (3)

Katsaiti

Τοποθέτηση Ε. Κατσαϊτη για την υγεία by inkefalonia2012 (3)

Theofilatos

Τοποθέτηση Β. Θεοφιλάτου για υγεία by inkefalonia2012 (3)

Aravantinos

Τοποθέτηση Δ. Αραβαντινού για την υγεία by inkefalonia2012 (3)

savvaog

Τοποθέτηση Σ. Σαββαόγλου για την υγεία by inkefalonia2012 (3)