Δήμος Αργοστολίου: «Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στην ανέγερση βενζινάδικου στην περιοχή της Πλάκας (εικόνες + video)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 10:10

Δήμος Αργοστολίου: «Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στην ανέγερση βενζινάδικου στην περιοχή της Πλάκας (εικόνες + video)

Έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση η οποία διήρκησε σχεδόν πεντέμισι ώρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, είπε «όχι» στην ανέγερση πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πλάκα Αργοστολίου, ικανοποιώντας τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής. 

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κάτοικοι της περιοχής και μηχανικοί, οποίοι όταν πήραν το λόγο και εξέφρασαν την αντίθεση τους στην δημιουργία του βενζινάδικου.

Από την διαδικασία πάντως, φάνηκε ξεκάθαρα η ανεπάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Παρίση, η οποία άφησε το ζήτημα να φτάσει σε αυτό το σημείο και ουδεμία ευθύνη έχει η νέα Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου, (όπως εντέχνως προσπάθησαν να επιρρίψουν οι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς»), η οποία έχει αναλάβει τον Δήμο Αργοστολίου εδώ και μόλις 13 ημέρες!

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος παρουσίασε μια σειρά από έγγραφα, στα οποίαφάνηκε ότι ο πρώην ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς και η Δημοτική Αρχή Παρίση, δεν έκανε όπως έπρεπε την δουλειά του!

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου 

https://www.youtube.com/watch?v=bfrJJjCTNUw

Την αρχική εισήγηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» Νίκος Ανουσάκης, ενώ στο τέλος της συνεδρίαση κατέβηκε προς ψήφιση κοινή πρόταση που διαμορφώθηκε από την παράταξη του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και διαβάστηκε απο τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τσιλιμιδό, την παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά», την παράταξη του κ. Μάκη Φόρτε «Για την Επόμενη Μέρα» και την παράταξη «Κεφαλονιά Νησί για όλους» του κ. Παντελειού.

H πρόταση που κατατέθηκε απο τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό

https://www.youtube.com/watch?v=gg5j7ZxcFIk

Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέβασε την δική της πρόταση και αυτή εναντίον της δημιουργίας του βενζινάδικου, ωστόσο πλειοψήφησε και πέρασε η πρόταση των υπολοίπων παρατάξεων, με την θετική ψήφο και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου, Θοδωρή Αλυσανδράτου (η Τοπική Κοινότητα κατά την συνεδρίασή της είχε πει ομόφωνα «Όχι» στην δημιουργία του πρατηρίου Υγρών Καυσίμων».

Στην συνεδρίαση, ακούστηκαν δια μέσω του δικηγόρου του επιχειρηματία Ανδρέας Νικολετάτου, τα επιχειρήματα για την δημιουργία του βενζινάδικου της περιοχής.

Στην πρόταση που τελικά πέρασε υπήρχαν μεταξύ άλλων σημεία για την προσπάθεια «ανάκλησης της οικοδομικής άδειας του συγκεκριμένου πρατηρίου υγρών καυσίμων», ενώ στην πρόταση συμπεριελήφθη το «να σταματήσουν οι εργασίες στο σημείο».

dim 1dim 2dim 3dim 4dim 5dim 6dim 7dim 8dim 9dim 10dim 11dim 12dim 13dim 14dim 15dim 16dim 17dim 18dim 19dim 20dim 21dim 22dim 23dim 24dim 25dim 26dim 27dim 28dim 29dim 30dim 31dim 32dim 33dim 34dim 35dim 36dim 37