Η Ρόδη Κράτσα ορκίστηκε νέα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 10:29

Η Ρόδη Κράτσα ορκίστηκε νέα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων (εικόνες + video)

Ευχαρίστησε Γαλιατσάτο και Σπύρου για το έργο τους στην ΠΙΝ. Παρόντες ο ΓΓ του ΥΠ. Εσωτερικών, οι τρεις βουλευτές Κέρκυρας και οι τρεις νέοι Δήμαρχοι.

 Παρουσία του ΓΓ Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών Νάσου Μπαλέρμπα και των τριών βουλευτών Κέρκυρας έγινε η ορκωμοσία της νέας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα και των νέων περιφερειακών συμβούλων.

«Ισχυρή» παρουσία της εκκλησίας, την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος ενώ παρών ήταν και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος π. Ιωάννης Σπιτέρης. Θρησκευτικός όρκος για την πλειοψηφούσα παράταξη καθώς και τις παρατάξεις του Αλ. Αλεξάκη και της Χρυσής Αυγής, πολιτικός για τις παρατάξεις του Θόδωρου Γαλιατσάτου και του Στ. Σαμοΐλη, δικό τους όρκο ανέγνωσαν το ΚΚΕ και η παράταξη της Βέρας Κορωνάκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα να δηλώνει ότι «η πρόκληση της επόμενης ημέρας είναι η επούλωση των πληγών από τη δημοσιονομική κρίση» και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, με στόχο να δοθούν ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον προκάτοχό της στην ΠΙΝ Θόδωρο Γαλιατσάτο αλλά και τον Σπύρο Σπύρου γιατί προσπάθησαν να παράγουν έργο σε δύσκολη περίοδο και υπό δυσχερείς συνθήκες και αναλαμβάνοντας η ίδια το τιμόνι της Περιφέρειας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη των προβλημάτων και την παραγωγή έργου.

https://www.youtube.com/watch?v=HoTR73bxxx0

Στην εκδήλωση που έκλεισε με πολιτιστικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική Μάντζαρος παραβρέθηκαν:
Ο ΓΓ Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών Νάσος Μπαλέρμπας, οι βουλευτές Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, Αλέκος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, ο σύζυγος της Περιφερειάρχη και πρ. Υπουργός Απ. Κράτσας, οι Δήμαρχοι Μερόπη Υδραίου, Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρ. Μωραΐτης, η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, ο Πρύτανης Β. Χρυσικόπουλος, ο αντιπρύτανης Θ. Παππάς,, ο περιφερειακός δ/ντης εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Π. Αγγελόπουλος, η τοπική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας: ο Αστυνομικός Δ/ντης Κέρκυρας Μάνθος Γιαννούλης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Ρίζος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας Γιάννης Κοντός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης, του ΤΕΕ Νίκος Τρίαντος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θ. Παγκράτης , του ΟΛΚΕ Σπ. Στεφανίδης, του Εμπορικού Συλλόγου Κ. Μουζακίτης, των ξενοδόχων Μπάμπης Βούλγαρης και του ΟΕΒΕΚ Κώστας Κιτσάκης, ο πρώην Νομάρχης Στ. Πουλημένος, οι πρώην Δήμαρχοι Σπ. Κροκίδης και Κώστας Χαλικιάς, οι πρόεδροι των Φιλαρμονικών της πόλης, , νεοεκλεγέντες και νυν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενοι της ΠΙΝ, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Κέρκυρα Σπύρος Καλογιάννης κ.α.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στελέχη της περιβαλλοντικής κίνησης Fossil Free Corfu πραγματοποίησαν διαμαρτυρία αναρτώντας πανό «οι εξορύξεις χτυπάνε την πόρτα μας, πάρτε θέση».

Πηγή: corfupress.gr

DSC 8366 1 696x464DSC 8396DSC 8397DSC 8441DSC 8454DSC 8459DSC 8463DSC 8465DSC 8467DSC 8469DSC 8471DSC 8472IMG 20190826 202959IMG 20190826 203247IMG 20190826 203659IMG 6742IMG 6742IMG 6742IMG 6742IMG 6742IMG 6742




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ