Επιτυχής η συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής των αποδήμων στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 18:38

Επιτυχής η συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής των αποδήμων στην Κεφαλονιά

Κωδικοποίηση ανά θέμα και περαιτέρω διεργασίες που θα τεθούν υπόψη της νέας περιφερειακής αρχής από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Με την ελπίδα οι στέρεες βάσεις επικοινωνίας και συνεργασίας που τέθηκαν πέρσι στο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω και από τη νέα Περιφερειακή αρχή, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής συναντήθηκαν το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 στο Αργοστόλι.

Ομογενείς, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και ομοσπονδιών από όλη τη γη, συναντήθηκαν μετά από ένα χρόνο για να θέσουν τις βάσεις του 2ου Συνεδρίου που προγραμματίζεται για το 2020. Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, οικοδεσπότης των εκδηλώσεων, τους καλωσόρισε και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τη νέα περιφερειακή αρχή για τα όσα έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί αλλά και για εκείνα που οι ομογενείς ζητούν από τις αρχές στα Ιόνια νησιά και τη χώρα μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης ως Συντονιστής της Αφρικανικής Ηπείρου, Βασίλειος Ματαράγκας Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Αγγελική Χιόνη, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “ΟΔΥΣΣΕΥΣ”, Σωτήρης Αντύπας, πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων “Ο ΑΙΝΟΣ”, Μόντρεαλ Καναδά καθώς και το μέλος του εν λόγω συλλόγου Νικόλαος Σπαθής, Γεώργιος Φιλιππάτος εκπρόσωπος του Συλλόγου Νέας Υόρκης “ΚΕΦΑΛΟΣ”, Γεώργιος Μιχαλάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων και Ιθακησίων Σωματείων “ΟΚΙΣ”, ενώ στην επιτροπή ακόμη μετέχουν οι κ.κ. Γεράσιμος Κλωνής πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας και Ιωάννης Παργινός Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής Ι. Καποδίστριας.

Αποφασίστηκε το επόμενο Διεθνές Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο και ως καλύτερη περίοδο για αυτό ορίστηκε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2020. Οι μετέχοντες στην επιτροπή θα αναμένουν την ενημέρωση της νέας περιφερειακής αρχής και εν συνεχεία θα θέσουν υπόψη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τις προτάσεις και την κωδικοποίηση ανά θέμα, όπως τα έχουν επεξεργαστεί καθώς και τις ιδέες τους για να υπάρξει τουλάχιστον η ανάλογη συμμετοχή με εκείνη του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “ΟΔΥΣΣΕΥΣ” πραγματοποίησαν εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τους ακαδημαϊκούς Δρ. Σπύρο Βρυώνη και Δρ. Ανδρέ Γερολυμάτο, δύο εξέχοντες Κεφαλλονίτες της διασποράς, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα διεθνή fora & τα ακαδημαϊκά μέτωπα για τα δίκια του Ελληνισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου και την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Βαγγέλης Κεκάτος και ο επίτιμος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας “ΟΔΥΣΣΕΥΣ” Μαρίνος Χιόνης.

Για το έργο και τη δράση του Δρ. Ανδρέ Γερολυμάτου μίλησε ο πρ. Νομάρχης Κεφαλονιάς Μάκης Μεταξάς ενώ για το έργο και τη δράση του Δρ. Σπύρου Βρυώνη η κα. Εύη Λειβαδά διάβασε ομιλία της Προϊσταμένης Δ/νσης Ευρώπης της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού Εύας Παπαδάτου.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νικόλας Βαλλιανάτος και Γιώργος Τσιλιμηδός και εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων, συλλόγων και ομοσπονδιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κεφαλονιά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς – Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα και υπηρεσιακούς παράγοντες για τα έργα ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη, με έμφαση στο έργο του λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης, παρουσία και του αναδόχου του έργου.

IMG 20190810 200746IMG 20190810 200746IMG 20190810 200746IMG 20190810 200746IMG 20190810 200746