Χειμαρρώδης ο Νικόλας Βαλλιανάτος: «Η κοινωνία ξέρει να διαλέγει και να σκέπτεται» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 10:59

Χειμαρρώδης ο Νικόλας Βαλλιανάτος: «Η κοινωνία ξέρει να διαλέγει και να σκέπτεται» (Ηχητικό)

 Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9 

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο Νικόλας Βαλλιανάτος στον ραδιοφωνικό σταθμό inkefalonia 103,9 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου. Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου «Δημοτική Συμπολιτεία» μίλησε για τις ανοίκειες επιθέσεις και τον πόλεμο λάσπης που δέχεται ο επικεφαλής της παράταξής του από την παράταξη Ισχυρή Κεφαλονιά, αλλά και τα σχέδιά του στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του Αργοστολίου, εν όψει της εκλογής τους για τη Δημαρχία του Αργοστολίου.

«Η κοινωνία ξέρει να διαλέγει και να σκέπτεται»

Έκρινε το αποτέλεσμα του α΄ γύρου πολύ καλό και τη δεύτερη Κυριακή μάλιστα επισήμανε ότι θα είναι νικηφόρο. «Προτεραιότητα έχει η επαναλειτουργία του Καφενείου της Καμπάνας, το οποίο η δημοτική αρχή αποφάσισε να κλείσει, υποστηρίζοντας ότι είναι χρεωμένο και δεν μπορεί να λειτουργήσει. Με σωστή διαχείριση λοιπόν, θα βρίσκανε τα χρήματα να διατηρήσουν τη λειτουργία του γιατί τα παιδιά που εργάζονταν εκεί το είχαν μεγαλύτερη ανάγκη και ας μειώνανε κάποιες δαπανηρές πολιτιστικές λαϊκές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν».

«Δεν έχουν δώσει βάρος σε σοβαρά ζητήματα»

Αναφέρθηκε σε ημιτελή έργα όπως το γηροκομείο, τον Θαλασσόμυλο που είναι έτοιμος να καταρρεύσει από την εγκατάλειψη , τη μετατροπή του Δημαρχείου σε Δημοτική Πινακοθήκη για το σκοπό εξάλλου που αγοράστηκε πριν χρόνια. «Σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια θα εισέπραττε ο Δήμος με τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το κέντρο Αργοστολίου, από το να υπάρχει και να κάθεται ο Δήμαρχος σε μια καρέκλα με 5 υπαλλήλους, ενώ υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο παλιό Δημαρχείο» ήταν τα λόγια του κ. Βαλλιανάτου.

«Δεν υπάρχει θέληση-Κάποιοι συγκεκριμένα δεν θέλουν να γίνονται γιατί υπάρχουν άλλα συμφέροντα»

«Πριν χρόνια κάναμε αγώνα για να αποδοθεί στον Δήμο η παραλία του Πλατύ Γιαλού και έχουμε φτάσει σήμερα και τα τελευταία εννέα χρόνια να μην την αξιοποιούμε»

Στάθηκε ιδιαίτερα στον "πόλεμο" και την "επίθεση" που δέχεται ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Κατηγορούν τον Θεόφιλο ότι είναι επιχειρηματίας. Είναι ο πρώτος Δήμαρχος στον κόσμο που είναι επιχειρηματίας; Αυτοί που το κάνουν έχουν μεγαλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα. Έχουν έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων γι΄αυτό το κάνουν, χτυπάνε κάτω από τη ζώνη. Είναι ντροπή, είναι απρέπεια είναι ατιμία να εμπλέκουν οικογενειακά και επαγγελματικά ζητήματα οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Δεν έχουν επιχειρήματα».

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής συζητήθηκε το γεγονός ότι ο Δήμος μέχρι σήμερα υποστηρίζει συγκεκριμένα 2-3 επιχειρηματίες και ότι αγοράζει από συγκεκριμένα άτομα και δεν χειρίζεται κυκλικά τα οικονομικά ώστε να ωφελούνται όλες οι επιχειρήσεις από τον Δήμο, όπως άλλωστε είναι και το πρέπον.

Στο τέλος της συν'εντευξης  τόνισε ότι ακόμη και αν δεν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος θα είναι κοντά σε όλους με την εμπειρία του σε όποιον την χρειαστεί.

Παρακάτω ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη