HELPE ENERGEIES GIF BANNER 728x90

 

Απολογισμός Εξαμήνου Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 09:49

Απολογισμός Εξαμήνου Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς

Αναλυτικό Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια της, ανά 6μηνο Τακτικής Συνάντησης του Αντιδημάρχου Λειβαθούς, κ.Ε.Κεκάτου, με όλους τους κ.κ.Προέδρους και τα Μέλη των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς, πραγματοποιήθηκε η «3ης Απολογιστικής Σύσκεψη», την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2011, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ιδρύματος Γ.& Μ.Βεργωτή, στα Κουρκουμελάτα.

Σκοπός της καθιερωμένης πλέον Σύσκεψης ήταν :

να επιβεβαιωθεί ο βαθμός συνεργασίας των Τοπικών Συμβουλίων με την Δημοτική Αρχή και τις ανάλογες κατά περίπτωση Υπηρεσίες

να επισημανθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και οι τρόποι αντιμετώπισης τους

να εντοπισθούν έγκαιρα τυχών αδυναμίες επικοινωνίας ή ενδεχόμενες αργοπορίες στην εκτέλεση των διαφόρων έργων

να υπάρξει ενημέρωση σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες για την ισσόροπη και αρμονική ανάπτυξη, στο Δημοτικό Διαμέρισμα, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη γνώση των εμπλεκομένων Στελεχών και Παραγόντων

να προγραμματισθεί η προετοιμασία για την επερχόμενη Τουριστική Περίοδο.

Στην Σύσκεψη προσεκλήθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, οι :

κ.Σ. Κουρής, Α/Περιφερειάρχης

κ.Σ. Ματιάτος, Α/Δήμαρχος

κ.Δ. Κοκκόσης, Πρόεδρος ΟΚΑΠ

κ.Α. Κωνσταντάκης, Πρόεδρος ΚΕΔΗΚΕ

που διευκρίνισαν αναλυτικά τα Θέματα των αρμοδιοτήτων τους , όπως π.χ. η λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του ΚΑΠΗ, η λειτουργία και συντήρηση των Αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής, η ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων, η μέριμνα των απόρων μέσω των θεσμοθετημένων Υπηρεσιών Πρόνοιας του Δήμου και η φροντίδα της καθαριότητος και του περιβαλλοντολογικού εξωραϊσμού .

Την Εκδήλωση επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους, οι Επικεφαλείς της Αντιπολίτευσης του Δήμου :

κ.Μ. Κοτσιλίνης

κ.Θ. Μιχαλάτος

κ.Ν. Γκισγκίνης

και φυσικά όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων :

Βλαχάτων :       κ.Α.Χαραλαμπάτος

Κεραμειών :     κ.Λ.Γεράλδος

Λακύθρας :       κ.Ι.Κωνσταντάτος

Μεταξάτων :     κ.Ε.Μοσχόπουλος

Περατάτων :     κ.Ε.Βαγγελάτος

Πεσσάδας :       κ.Π.Μπελίτσης

Σβορωνάτων :   κ.Π.Πούλος

Σπαρτιών :         κ.Μ.Μαφρέδας

Καραβάδου :     κ.Ι.Μαρτσέλος

Λουρδάτων :     κ.Δ.Μαγουλάς

Μουσάτων :      κ.Ν.Γεωργόπουλος

Επίσης παραβρέθηκαν και συμμετείχαν Πρόεδροι και Μέλη Αθλητικών Συλλόγων, Πολιτιστικών Σωματείων, Εθελοντικών Οργανώσεων και Παράγοντες της Τουριστικής Βιομηχανίας της περιοχής.

Συγκεκριμένα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι : Παλιολινός (Κλείσματα – Σπαρτιά),

Αίνος (Βλαχάτα), Κόκκινος Βράχος (Σιμωτάτα), Εύμαιος, Πλάτανος (Λουρδάτα). Τραγουδίστρα (Περατάτα), Σπάρτο (Σπαρτά), Αγία Πελαγία (Σβορωνάτα) Αγροτικός Σύλλογος (Μουσάτα).

Η Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Τουριστικών Καταλυμάτων Λειβαθούς, κ.Μ.Γαλιατσάτου.

Οι Πρόεδροι των Ποδοσφαιρικών Σωματείων 21ας, κ.Ι.Λυκούδης και Φωκάτων, κ.Ν.Φωκάς.

Ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδος Δασοπροστασίας κ.Σ.Μοσχόπουλος.

Εκπρόσωποι των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι εύστοχες επισημάνσεις από τα Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι διευκρινήσεις από τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες ,ο εποικοδομητικός διάλογος και η δυνατότητα γόνιμης επικοινωνίας των Συναδέλφων μεταξύ τους δημιούργησαν το κατάλληλο και ασφαλές πλαίσιο συνεργασίας τόσο με την Δημοτική Αρχή όσο και με την Α/Περιφέρεια.

Πιο αναλυτικά ο Α/Περιφερειάρχης κ.Σ.Κουρής ,ενημέρωσε επισταμένως για ξεχωριστές ενότητες, που ετέθηκαν απο τον κ Ε. Κεκάτο και τους παρευρισκόμενους Πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και Φορέων:

-Λιμάνι Πεσσάδας : έχει ανατεθεί στο μελετητή κ. Δ. Σβορώννο η επέκταση Λιμενοβραχίονα.

-Αγκυροβόλιο Αγίας Πελαγίας : έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, χρειάζονται κοινές ενέργειες για υλοποίηση πυροσβεστικών έργων αξίας 100.000 ευρώ και επέκταση Λιμενοβραχίονα με ογκόλιθους ποσού 300.000 ευρώ. Ο κ. Κουρής δεσμεύτηκε να βοηθήσει σε λύση ώστε να πάρει άδεια λειτουργίας το Αγκυροβόλιο και να γίνει ασφαλές για τα σκάφη.

Επίσης ετέθησαν τα ακόλουθα Θέματα, που διευκρίσθησαν :  

1ο Θέμα :

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για διαπλάτυνση δρόμου Αδράκι- έως οικισμό Καρούζα όπου αφήνουν οι ιδιοκτήτες και γίνεται προσπάθεια για αποχαρακτηρισμό του τμήματος διαπλάτυνσης από δ/νση Δασών.

Τέθηκε από Πρόεδρο Μουσάτων κ. Ν. Γεωργόπουλο η αναγκαιότητα βελτίωσης της 1ης στροφής Ποριαράτων που υπάρχει απαλλοτρίωση και δεσμεύτηκε να την συμπεριλάβει σε άλλη μελέτη, άμεσα.

2o Θέμα :

Ολοκληρώθηκε η μελέτη επαρχιακού δρόμου (Λιμάνι Πεσσάδας) και θα δημοπρατηθεί.

3o Θέμα :

Υπάρχει μελέτη και ανάδοχος για εκτέλεση του έργου Ηλεκτροφωτισμός Διασταύρωσης Σιναπιά.

4o Θέμα :

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει παραδοθεί σε χρήση η κατασκευή πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμου από Αεροδρόμιο έως διασταύρωση με επαρχιακή οδό.

5o Θέμα :

Το ανωτέρω έργο του οδικού άξονα Κρανιάς είναι στην δικαιοδοσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και δεν έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια ώστε να ολοκληρωθεί και να προχωρήσει ο σχεδιασμός του δρόμου διπλής κατεύθυνσης έως τον οικισμό Τραυλιάτων .

6o Θέμα :

Έχει αναλάβει η Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς σε συνεργασία με τις ανάλογες Κεντρικές Υπηρεσίες και έρχεται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες ώστε να παραχωρήσουν άνευ οικιοθελώς λωρίδα γης για διαπλάτυνση. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι μέχρι την περιοχή ΜΟΝΟΛΙΑ η επέκταση είναι εφικτή.

7o Θέμα :

Υπάρχει μελέτη αξιοποίησης του οικοπέδου της Περιφέρειας στη θέση ΑΓΡΙΛΟΣ του οικισμού Βλαχάτων καθώς και δρομολογείτε και λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα των όμβριων.

8o Θέμα :

Για την συντήρηση του επαρχιακού δικτύου και λοιπών δρόμων έχει παραγγελθεί ασφαλτόμειγμα 80 τόνων και σε συνεργασία με τους εργαζομένους στην Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς θα γίνει το καλύτερο δυνατό για αποκατάσταση του οδικού δικτύου ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν.

Ο κ.Κεκάτος, επεσήμανε, τέλος, την αποτελεσματικότητα και προθυμία στην άμεση εξυπηρέτηση όλων των Υπηρεσιακών Στελεχών και κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας από τον Προϊσταμένου της Δημοτικής Ενότητας, κ.Α.Μινέτου , τον Γεωπόνο, κ.Α.Παπαγγελόπουλο, τον Αρχιεργάτη ,κ.Λ.Συλιβέρδη, αλλά και όλων των Υπαλλήλων και Εργατών, στους οποίους έκφρασε τις ευχαριστίες του.

Την Εκδήλωση ολοκλήρωσε «εορταστικό κέρασμα», που επιμελήθηκε ο κ.Ε.Μοσχόπουλος προς τιμήν όλων των Καλεσμένων.

Ακολούθως ο κ.Κεκάτος σε ειδική συνάντηση Εργασίας ενημέρωσε, τόσο τον Δήμαρχο κ.Α. Παρίση, όσο και τον Βουλευτή κ.Σ. Μοσχόπουλο για όλα τα Θέματα που τέθηκαν στην 3η Απολογιστική Σύσκεψη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στο Ιδρυμα Γ.& Μ.Βεργωτή για την φιλοξενία της Σύσκεψης, σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία και ενεργό συμμετοχή τους την Συνάντηση και στις Κεντρικές Υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ