Ποιος θρίαμβος; Οριακή και εύκολα ανατρέψιμη η επικράτηση Παρίση στον πρώτο γύρο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 19:18

Ποιος θρίαμβος; Οριακή και εύκολα ανατρέψιμη η επικράτηση Παρίση στον πρώτο γύρο

Παρά την τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια του ίδιου του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και του επιτελείου του, να μας πείσει ότι το αποτέλεσμα του α’ γύρου των αυτόδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αργοστόλιου, αποτελεί έναν περιφανή θρίαμβο για την παράταξή του, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Η θριαμβολογία Παρίση, σταματάει εκεί που αρχίζει η «αλήθεια» της κάλπης. Και η κάλπη έδειξε ότι στον Δήμο Αργοστολίου, έχουμε ένα απολύτως οριακό αποτέλεσμα, μεταξύ των δύο παρατάξεων που πέρασαν στον β’ γύρο. Της «Ισχυρής Κεφαλονιάς του κ. Αλέξανδρου Παρίση και της «Δημοτικής Συμπολιτείας» του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Και ναι μεν η παράταξη του κ. Παρίση κατάφερε να τερματήσει οριακά πρώτη στον α’ γύρο, έχει όμως την «καυτή ανάσα» στο σβέρκο της «Δημοτικής Συμπολιτείας» του Θεόφιλου Μιχαλάτου, που ακολουθεί με διαφορά μόλις 300 ψήφων σε σύνολο περίπου 9.000 ψήφων που συγκέντρωσαν συνολικά και οι δύο παρατάξεις.

Μάλιστα, είναι ένα εκλογικό αποτέλεσμα που έρχεται να επιβεβαιώσει – και πάλι η κάλπη- που ήθελε την «ψαλίδα» που υπήρχε στο μέσα Αργοστόλι μεταξύ των δύο παρατάξεων το 2014, να έχει πλέον μειωθεί δραματικά υπέρ του κ. Μιχαλάτου το 2019.

Στην πραγματικότητα και οι ίδιοι ξέρουν ότι η μάχη της επόμενης Κυριακής είναι μια μάχη όπου οι πιθανότητες επικράτησης του νυν Δημάρχου είναι μηδαμινές.

Τα ποσοστά της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» κατέγραψαν «ταβάνι» ενώ οι δεξαμενές άντλησης νέων ψηφοφόρων από άλλες παρατάξεις είναι σχεδόν άδειες.

Την ίδια ώρα ο Θεόφιλος είναι ο υποψήφιος ο οποίος θα κρατήσει τη δυναμική του πρώτου γύρου ενώ στο πρόσωπό του θα συγκεντρωθεί το μέτωπο ενάντια στην αλαζονική – αυταρχική Δημοτική Αρχή.

Άλλωστε, όσο περνά ο καιρός το σύνθημα «να φύγουν» ακούγεται από τα χείλη ακόμη περισσότερων Δημοτών.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο επιτελείο της «Δημοτικής Συμπολιτείας» εκτιμούν ότι η επικράτηση της επόμενης Κυριακής θεωρείται άνετη, καθώς όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οπότε για ποιο θρίαμβο μιλάει ο κ. Παρίσης, από την στιγμή που το αποτέλεσμα είναι οριακό και εύκολα ανατρέψιμο από τον κ. Μιχαλάτο.

Εκτός και αν ο Δήμαρχος στον μεγάλο του φόβο μην καταποντιστεί, θεωρεί ακόμα και την ισχνή διαφορά μερικών δεκάδων ψήφων ως περιφανή θρίαμβο!

Η συνέχεια επί της οθόνης σας στον β’ γύρο…

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250