Το ΚΚΕ Παλικής καλεί στη στήριξη του υποψήφιου δήμαρχου Δημήτρη Μαντζουράτου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 13:20

Το ΚΚΕ Παλικής καλεί στη στήριξη του υποψήφιου δήμαρχου Δημήτρη Μαντζουράτου

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ της Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης  του ΚΚΕ

 

Ο Λαός του Ληξουριού και της Παλικής να αναδείξει σε δημοτική αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση με Δήμαρχο το Δημήτρη Μαντζουράτο.

Εργαζόμενες- εργαζόμενοι,  Νέοι και νέες

Μπροστά στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Παλικής, φαίνεται να τοποθετούνται με μεγάλη ευθύνη κόντρα στο ρεύμα που διαμορφώνει ένας ισχυρός προπαγανδιστικός μηχανισμός όλων των αστικών παρατάξεων και κομμάτων, που επιδιώκουν διακαώς να μην έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις.

 Απέναντι στο εμπόριο ελπίδας, στην “Realpolitik” των μνημονίων, του "λιτού βίου" και της εγκατάλειψης της περιοχής, διαμορφώνεται  ένα ισχυρό λαϊκό ρεύμα και παράλληλα ένα ισχυρό ενδεχόμενο, να αναδειχθεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρώτη δύναμη και ενισχυμένο, διεκδικώντας την δημοτική αρχή στο Δήμο Ληξουρίου.

Προειδοποιούμε το λαό ότι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα κάνουν ότι μπορούν για να ανατραπεί αυτή η προοπτική χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα αθέμιτα και θεμιτά. Θα κάνουν τα πάντα για να στηριχθούν τα δικά τους τα συμφέροντα που βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί:

  • Όποιον αισθάνεται αριστερός και προοδευτικός να μην εγκλωβιστεί σε ψεύτικα διλήμματα, αλλά να τιμήσει τις αγωνιστικές παραδόσεις, δίνοντας συνέχεια στο σήμερα. Να μην υποκύψει στις πιέσεις και, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο, να ισχυροποιήσει το  ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στο Δήμο Ληξουρίου, όπου βρίσκουν τη θέση τους πρωτοπόροι αγωνιστές.
  • Το λαό να αξιοποιήσει τη μέχρι τώρα πείρα του από την εχθρική γι’ αυτόν κεντρική και τοπική διαχείριση φτωχοποίησης του λαού και ερημοποίησης της ευρύτερης περιοχής της Παλικής, συμβάλλοντας με την ψήφο  του στην νίκη των λαϊκών δυνάμεων στο Δήμο Ληξουρίου.
  • Το λαό να περάσει στην αντεπίθεση και γυρίζοντας σελίδα, να εκλέξει μια δημοτική αρχή που θα είναι ασυμβίβαστη και στην ''άλλη όχθη'' από τους εχθρούς του. Μια Δημοτική Αρχή που δεν θα διστάσει να απειθαρχήσει, που δεν θα είναι παρατηρητής στην αντιλαϊκή πολιτική. Δεν θα διστάσει, να συγκρουστεί στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και των εργαζομένων και του λαού, παίρνοντας μέτρα ανακούφισης (μείωση των ανταποδοτικών τελών και της φορολογίας κ.α), να σταθεί στο πλάι των επαγγελματιών  και των αυτοαπασχολούμενων,  που καταστρέφονται από τους μεγάλους καρχαρίες του κεφαλαίου, να στηρίξει τους  αγρότες - κτηνοτρόφους και ψαράδες που ξεκληρίζονται.
  • Την εργατομάννα Παλική των αγωνιστικών παραδόσεων, των ριζοσπαστών, των πέντε εκτελεσμένων από τους ναζί, των εκατοντάδων εξορισθέντων και βασανισμένων, των  σύγχρονων ξωμάχων και μικροεπαγγελματιών που μοχθούν να επιβιώσουν, των εκατοντάδων νέων που βιώνουν τις συνθήκες εγκατάλειψης στις σεισμόπληκτες σχολικές υποδομές, των νέων που μεταναστεύουν, καταθέτοντας την εργατική-πνευματική τους δύναμη και το ταπεραμέντο τους στην ξενιτιά, να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να εκλεγεί δημοτική αρχή των εκπρόσωπων και των συμφερόντων που ευθύνονται για τα βάσανά τους..

Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Ο Λαός και η νεολαία της Παλικής πρέπει και μπορούν να αλλάξουν σελίδα, στην μιζέρια και την εγκατάλειψη που τους επιφύλαξαν χρόνια τώρα, κυβερνήσεις Περιφέρεια και Δημοτικές αρχές. Να σηκώσουν το ανάστημά τους,  να αναμετρηθούν με τους "σωτήρες" που έλεγαν ότι το χρήμα έρεε αλλά ποτέ δεν έφτανε να καλύψει τις ανάγκες τους.

Στην εμπειρία του λαϊκού κινήματος που ξεδιπλώθηκε τοπικά το προηγούμενο διάστημα με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές για την αποκατάσταση των συνεπειών των σεισμών του 2014, (σχολεία, εργατικές κατοικίες, Μαντζαβινάτειο, δημαρχείο, θέατρο, Ιακωβάτειος, οδικό δίκτυο κ.α.), για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων ενάντια σε όλα τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, μπορεί να συνυπολογιστεί  σήμερα και η  θετική για το λαό και τους εργαζόμενους πείρα που έχει συσσωρευτεί, από την θητεία των κομμουνιστών δημάρχων σε όλη τη χώρα.

Οι εμβληματικές τους πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών (ανεργία, ηλεκτρονικοί  πλειστηριασμοί σπιτιών, ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών και αποτροπή διακοπής ρεύματος για φτωχά νοικοκυριά, η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για χαμηλά εισοδήματα, η μείωση των ανταποδοτικών τελών και ιδιαίτερα σε πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, πραχτική συμπαράσταση στους άστεγους και πεινασμένους, κατασκευή έργων υποδομής κ.α.), μπορούν σήμερα να αξιοποιηθούν από το λαό για να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. 

Πρώτα ο λαός και οι ανάγκες του!

Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου και έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν την ικανοποίηση των αναγκών της εποχής τους.

Σηκώνοντας το ανάστημά τους, να κλείσουν την πόρτα στους εχθρούς τους.

Να αναδείξουν όσο πιο ψηλά γίνεται τη Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και να εκλέξουν Αγωνιστή Δήμαρχο, γιατί δικαιούνται να έχουν νίκες.

Να απαντήσουν δυναμικά σε όσους τους θέλουν βουβούς, προσκυνημένους, και διαιρεμένους, γιατί αυτοί καταλαβαίνουν ότι, αν ο λαός είναι ενωμένος και αποφασισμένος, αν  κατανοήσει ότι για τα βάσανά του υπεύθυνοι είναι μια οικονομική ολιγαρχία και τα πολιτικά στηρίγματά της, θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ   13/5/2019            Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς- Ιθάκης του ΚΚΕ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250