Σωτήρης Κουρής: Οι δεσμεύσεις μου για την ΠΑΛΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 19:30

Σωτήρης Κουρής: Οι δεσμεύσεις μου για την ΠΑΛΙΚΗ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣΠεριφερειακος Σύμβουλος ΠΙΝτ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ´ Ιθάκης

Οι δεσμεύσεις μου για την ΠΑΛΙΚΗ

Ο αγαπητός κ Σπύρος Παγώνης μας παρουσίασε μια μακροσκελέστατη αποτίμηση για το έργο της Περιφερειακής Αρχής του κ Θ. Γαλιατσατου για το Ληξούρι και την Παλικη για την περίοδο των 5 ΧΡΟΝΩΝ διαχείρισης της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ .

Επειδή οι πολίτες της Παλικής , του Ληξουρίου , αλλά και οι επισκέπτες ΔΕΝ έχουν δει το έργο αυτό ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ .

Επειδή η αποκατάσταση των Δημοσίων και Ιδιωτικών υποδομών στην Παλική ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ μετά τους σεισμούς του 2014 , ΔΕΝ έχει αρχίσει .

Επειδή και νοήμονες είμαστε και γνώστες , ας δούμε τι μας απαρίθμησε αναλυτικά ο κ. Σ . Παγώνης .

Από την αναλυτική παρατήρηση των πινάκων των έργων της Παλικής συγκεντρωνουμε το ποσό που έχει καταγράψει για εργα και δράσεις και το οποίο είναι 68.314.928 € εκ των οποίων υλοποιήθηκαν ή είναι στην διαδικασία υλοποίησης εργα συνολικού προϋπολογισμού 4.568.928€, εντός των οποίων βέβαια είναι και η αποκατάσταση του Μαντζαβινατείου ποσού 1.860.000€ ( υπογράφηκε σύμβαση 901.000€ ), που προέρχεται από την δωρεά της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ το 2014 ( περιφερειάρχης ο κ. Γ. Σγουρός).

Δηλαδή υλοποιείται το 6,69% του συνολικού ποσού της Πενταετίας .

Το 93,31 % σαφώς μένει στις υποσχέσεις .

Αυτό δυστηχως είναι το έργο της πενταετίας για την Παλική της Περιφερειακής Αρχής του κ. Θ. Γαλιατσατου . Αποδεικνύεται και στην πράξη ότι και η Περιφερειακη Αρχή είναι αναποτελεσματική , όπως ακριβώς και το κόμμα που την στηρίζει . Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφερειακη Αρχή πέντε χρόνια τώρα δίνουν μόνο υποσχέσεις χωρίς ουσιαστικό έργο και το βασικότερο, η αποκατάσταση των υποδομών που πλήγωσαν από τους σεισμούς του 2014 δεν έχουν ακόμη αρχίσει .

Επειδή εχουμε νέα δεδομένα στην τοπικη αυτοδιοίκηση στην Κεφαλονιά μας με την δημιουργία του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΙΚΗΣ , η οντότητα του οποίου ήταν θέση ζωής για μένα και αγωνιζόμουν από το 2010 εως σήμερα για την δημιουργία του .

Επειδή λόγω δημοκρατικών αρχών μου και της στάσης ζωής που διατηρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση , θα σεβαστώ απόλυτα τίς νέες Δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν τον Μάιο του 2019.

Επειδή θεωρώ ότι κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της Παλικής πρέπει να γίνεται σε συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με ολους τους Τοπικούς Φορείς και ιδιαίτερα με τον Νέο Δήμο Παλικής .

Επειδή όλες οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι στα χαρτιά και στίς υποσχέσεις χωρίς να έχει προχωρήσει καμμία υλοποιησή τους .

Δεσμεύομαι ότι εάν εκλεγώ ,

θα επανεξετάσω το συνολικό προγραμμά του ΟΧΕ ΠΑΛΙΚΗΣ , τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ για τα σχολεία της Παλικής και τίς χρηματοδοτήσεις του Προγραμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τα εργα τις Παλικής σε συνεργασία με την Νέα Δημοτική Αρχή της Παλικής και θα σεβαστώ τίς αποφάσεις του Δημοτικου Συμβουλίου του νέου Δήμου Παλικής τίς οποίες θα υλοποιήσω στο ακέραιο .

Δεσμεύομαι ότι θα υλοποιήσω στο ακέραιο και εντός της επόμενης Περιφερειακής Περιοδου όλο το έργο που δεν έχει υλοποιηθεί σύμφωνα με τίς σχετικές αποφάσεις του Νέου Περιφερειακού Συμβουλίου .

Δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσω όλα τα κονδύλια των υποδομών που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Φεβρουάριο του 2015 ώστε να υλοποιηθούν τα εργα αποκατάστασης από τους σεισμούς .

Δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσω επιπλέον κονδύλια για να σταθεί στα πόδια του ο Νέος Δήμος Παλικής .

Δεσμευομαι ότι σημαία μου θα είναι η διατήρηση του Τμήματος Ήχου και Μουσικων Οργάνων του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στο Ληξούρι , και η διεκδίκηση τμήματος Σεισμολογίας .

Σωτήρης Κουρης

Αργοστόλι 22/4/2019


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250