Αδελφοποίηση Δήμου Κεφαλλονιάς με Sergiev Posad Μόσχας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 18:10

Αδελφοποίηση Δήμου Κεφαλλονιάς με Sergiev Posad Μόσχας

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν, από 22 έως και 25 Οκτωβρίου 2012, όλες οι διαδικασίες Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Κεφαλλονιάς και του Δήμου Sergiev Posad - Moscow. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ.Αλέξανδρος Παρίσης, μετά από σύμφωνη Απόφαση και των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, συνυπέγραψε την Πράξη Αδελφοποίησης με τον Δήμαρχο κ.Vladimir Korotkov σε μία Επίσημη Τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Sergiev Posad με σκοπό την ανάπτυξη των Πολιτιστικών, Τουριστικών και Επενδυτικών σχέσεων μεταξύ των δύο Δήμων.

Την Αποστολή, που υποδέχτηκε ο Α/Δήμαρχος κ.Ilya Barbakadze, συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Ρωσο-Κεφαλληνιακής Φιλίας κ.Δ.Ζαφειράτος, ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ.Σ.Τραυλός, ο Δήμαρχος Μανδρας – Ειδυλλίας κ.Γ.Δρίκος και η κ.Natalia Rol, Διευθύντρια Europroject.
Η Εκδήλωση καλύφθηκε από όλα τα ΜΜΕ της περιοχής και μέσα από μία εκτενή Συνέντευξη Τύπου συνοδευόμενη από ειδικό οπτικοακουστικό υλικό έγινε σημαντική προβολή του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Ο κ.Παρίσης, σε μία σειρά από συνεντεύξεις στην Ρώσικη τηλεόραση, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, παρουσίασε τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς, που συνδέουν τις δύο χώρες δίνοντας έμφαση στους ανεγνωρισμένους από την Ρώσικη Κυβέρνηση Αδελφούς Λυχούδη, που έλκουν την καταγωγή τους από την Κεφαλλονιά και προσκάλεσε αντιπροσωπεία Δημοσιογράφων να επισκεφτούν το Νησί.

Ο κ.Κεκάτος ανέπτυξε τις δυνατότητες Τουριστικής Ανάπτυξης, που θα ισχυροποιηθούν με την κατευθείαν αεροπορική σύνδεση της Κεφαλλονιάς με την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και την αναμενόμενη λειτουργία Ταξιδιωτικού Πρακτορείου στο Νησί με ειδίκευση στον Ρώσικο Τουρισμό .

Ο κ.Τραυλός, συμμετείχε σε Συμβούλια Εργασίας και Συσκέψεις με Ομολόγους του και Στελέχη από τον χώρο των κατασκευαστικών επενδύσεων.
Ο κ.Ζαφειράτος, παρουσίασε το ιστορικό της Αδελφοποίησης, τη θρησκευτική συγγένεια των δύο λαών και το Μνημείο της Ρωσο-Κεφαλληνιάκης Φιλίας, που κοσμεί τον προαύλιο χώρο του κτιρίου Υποδοχής Κρουαζιερόπλοιων.

Ο κ.Δρίκος, υπογράμμισε τη σημασία της Αδελφοποίησης σε θέματα Επιμελητηρίων και Εκπαίδευσης.

Οι δύο Δήμαρχοι, αφού αντάλλαξαν Τιμητικές Πλακέτες και δώρα, στις ομιλίες τους υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας σε Θρησκευτικό, Πολιτιστικό, Τουριστικό και Επιχειρηματικό επίπεδο μεταξύ των δύο Αδελφοποιημένων Δήμων.

Στη συνέχεια οι Αντιπροσωπίες και των δύο Χωρών επισκέφτηκαν το ιερό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας του Αγίου Σεργίου όπου αφού προσκύνησαν, ξεναγήθηκαν στους ιερούς χώρους και τις Βιβλιοθήκες της Μονής.

Την επομένη, κατέθεσαν Στέφανα στο Μνημείο των Αδελφών Λυχούδη, στη Μόσχα και ακολούθησε ξενάγηση στις Αίθουσες του Κρεμλίνου και σε Εκκλησιαστικούς χώρους και Μουσεία.

Η επιτυχής προεργασία, που συμπεριελάμβανε, μεταξύ των άλλων , συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Ρωσο-Κεφαλληνιακής Φιλίας κ.Δ.Ζαφειράτο, επισκέψεις στην Κεφαλλονιά ανώτατων Διπλωματικών Ακολούθων της Ρώσικης Ομοσπονδίας, Συσκέψεις Εργασίας με Στελέχη των δύο Δήμων, συνεργασία με τις ανάλογες Υπηρεσίες, συμμετοχή του Νησιού στους εορτασμούς της Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά και επίσκεψη προετοιμασίας του Α/Δημάρχου κ.Ε.Κεκάτου προ εξαμήνου στην Ρωσία, οδήγησαν στο ποθούμενο αποτέλεσμα.

Ο κ.Παρίσης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ.Ζαφειράτο και όλους όσους εργάστηκαν επιτυχώς για την ολοκλήρωση της Αδελφοποίησης και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον Δήμαρχο κ.Vladimir Korotkov για την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας και την εγκάρδια φιλοξενία του ιδίου και των Μελών της Αποστολής του.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ