Παρκινγκ στο Αργοστόλι: Επικοινωνιακή προεκλογική ρουκέτα της Δημοτικής Αρχής με… χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι χρόνων!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 14:38

Παρκινγκ στο Αργοστόλι: Επικοινωνιακή προεκλογική ρουκέτα της Δημοτικής Αρχής με… χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι χρόνων!

«Ζήσε Μάη μου» αναφώνησαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης,ακούγοντας την πρόταση της Δημοτικής Αρχής

 «Ζήσε Μάη μου» αναφώνησαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ακούγοντας την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για εξεύρεση θέσεων στάθμευσης, στην πόλη του Αργοστολίου.

Το όλο … πρότζεκτ χαρακτηρίστηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ως «Επικοινωνιακή προεκλογική ρουκέτα ή πασχαλινή φωτοβολίδα της Δημοτικής Αρχής», ακούγοντας την εισήγηση δια στόματος του αναπληρωτή δημάρχου Διονύση Λυκούδη, όσον αφορά την παραχώρηση οικοπέδου Νοσοκομείου στον Δήμο Κεφαλονιάς για δημιουργία πάρκινγκ στο Αργοστόλι.

Και ναι μεν και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν θετικά, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση, ωστόσο σύμφωνα με τους πιο … πρόχειρους υπολογισμούς αυτό το πρότζεκτ για να ολοκληρωθεί θα χρειαστεί τουλάχιστον έξι χρόνια και το οποίο θα έπρεπε να έχει αρχίσει να υλοποιείται ήδη, λαμβάνοντας υπόψη και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η πόλη του Αργοστολίου .

Μινέτος «Χρειάζεται αναθεώρηση το Γενικό Σχέδιο Πόλης. Η αναθεώρηση κρατάει το λιγότερο τέσσερα χρόνια»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Μινέτος τόνισε στην τοποθέτησή του πως: «πουθενά δεν επιτρέπεται να υπάρχει πάρκινγκ εντός οικοδομικού τετραγώνου», καθώς όπως τόνισε «απαγορεύεται να αλλάξεις χρήση σε οικοδομικό τετράγωνο στο Αργοστόλι και αυτό γιατί χρειάζεται να γίνει αναθεώρηση του Γενικού Σχεδίου Πόλεως. Η αναθεώρηση κρατάει το λιγότερο τέσσερα χρόνια. Ουσιαστικά δηλαδή σε έξι χρόνια θα τελειώσει το πάρκινγκ! Όμως τι κάνουμε έξι χρόνια υπάρχουν άλλοι τρόποι να προσφέρουμε πάρκινγκ στην πόλη;»

https://www.youtube.com/watch?v=cWJkhOLxHPY

Ο Δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπύρος Σαμούρης, αναφέρθηκε ότι και ο ίδιος 12 χρόνια πριν είχε κάνει ανάλογη κίνηση «χτυπώντας την πόρτα της διοίκησης του Νοσοκομείου» για το συγκεκριμένο ακίνητο». 

«Είσαστε 10 χρόνια στην εξουσία παραλάβατε ένα Αργοστόλι με 450 θέσεις στάθμευσης και έχετε καταφέρει να έχετε καταργήσει τις 250 θέσεις. Και έρχεστε λίγο πριν τις εκλογές να μας πείτε ότι ενδιαφέρεστε να λύσετε το πρόβλημα της στάθμευσης. Μήπως η δημοτική αρχή να στραφεί σε άλλου είδους λύσεις και να δημιουργήσει θέσεις πάρκιγνκ και εκτός πόλης».

https://www.youtube.com/watch?v=LZ4ofVLwuGc

Για «Επικοινωνιακή ρουκέτα ή πασχαλινή φωτοβολίδα της Δημοτικής Αρχής» έκανε λόγο ο Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, τονίζοντας πως το ζήτημα έρχεται παραμονές εκλογών και είναι άγνωστο εάν και πότε θα υλοποιηθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπόλοιπες τοποθετήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης, που «βλέπουν» πως ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης (;) μπορεί να ξεπεράσει την πενταετία.

Το θέμα πέρασε απο το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο είναι άγνωστο αν και πότε θα υλοποιηθεί! 

 DSC 0651DSC 0652DSC 0655DSC 0657