Μήνυμα δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 09:31

Μήνυμα δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Εβδομήντα δύο ολόκληρα χρόνια μετά την 28η Οκτωβρίου 1940 και η χώρα μας, οι πολίτες της αλλά και το νησί μας, βρίσκονται σε μία εξίσου δύσκολη κατάσταση όπως και τότε.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο ελληνισμός υφίσταται τον κίνδυνο του περιορισμού της εθνικής του κυριαρχίας, της ηθικής εξόντωσης, της διάλυσης του κοινωνικού και οικονομικού του ιστού.

Οι Έλληνες τότε, κόντρα στις προβλέψεις, αντιτάχθηκαν με σθένος και αυτοθυσία απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.

Και το έπραξαν ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να παραμερίσουν τις διαφορές τους προκειμένου να συνασπισθούν ενάντια στον εχθρό.

Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Πρέπει λοιπόν, επικαιροποιώντας το συμβολισμό και τα ιδεώδη του ΄40, να ανασυνταχθούν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου. Απαιτείται μια ΝΕΑ, ΜΕΓΑΛΗ, ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα θέσει στην άκρη τον ατομικισμό και θ΄ αγωνιστεί με γνώμονα το σεβασμό στον άνθρωπο και στις κοινωνικές αξίες.

Πρέπει επιτέλους να βγουν μπροστά οι καλύτεροι από όλους τους χώρους.
Να λοιπόν, για εμάς "πεδίο δόξης λαμπρόν " ώστε τηρουμένων των αναλογιών ν΄ αποδείξουμε ότι με ομοψυχία, οργάνωση, σύνεση, δικαιοσύνη κι αποτελεσματικότητα μπορούμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά και να καταστήσουμε τους πολίτες της πατρίδας μας εθνικά και ιστορικά υπερήφανους και δικαιωμένους.

Αλέξανδρος Παρίσης
Δήμαρχος Κεφαλλονιάς