Περιοδεία του Στέφανου Σαμοΐλη σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 11:52

Περιοδεία του Στέφανου Σαμοΐλη σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα

Η πρώτη διαπίστωση μας είναι ότι αυτή η πολύ διαφημισμένη συγκοινωνιακή σύνδεση των Ιόνιων Νησιών που θα αποτελούσε την ενωτική γραμμή και την γραμμή συνοχής για το Ιόνιο, μετά από πολλές δεκαετίες παραμένει εξαγγελία, αφού είσαι αναγκασμένος από Κέρκυρα για να πας Ζάκυνθο να διασχίσεις όλη την Δυτική Ελλάδα, να περάσεις Πελοπόννησο και από το πορθμείο της Κυλλήνης να περάσεις για Ζάκυνθο

Η ακτοπλοϊκή γραμμή που έχει δρομολογηθεί είναι μόνο για την τουριστική περίοδο και διαρκεί περίπου δέκα ώρες από Κέρκυρα έως Ζάκυνθο

Αλήθεια, κ. Θ. Γαλιατσάτε αυτή είναι η ευτυχία που αισθανθήκατε το Μάιο του 2018 όταν μιλούσατε για γραμμή συνοχής και ενότητας του Ιονίου

Στη Ζάκυνθο ο Στέφανος Σαμοΐλης συνοδευόμενος από τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο Τζώρτζη Σιγούρο και τα τοπικά στελέχη του συνδυασμού αλλά και της ΛΑΕ Πέτα Δημήτρη και Διονύση Κακολύρη, επισκέφτηκαν το εμπορικό κέντρο του νησιού συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες και έγιναν αποδέκτες των τεραστίων προβλημάτων της περιοχής και του νησιού από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η χαμηλή εμπορική κίνηση με αντίστοιχα οικονομικά αποτελέσματα που αθροιζόμενα στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές γίνονται δυσβάστακτα και ανυπέρβλητα.

Επισκεπτόμενοι το νοσοκομείο Ζακύνθου, το νεώτερο στην χώρα και ένα από τα πλέον σύγχρονα, που όμως έχει οδηγηθεί σε πλήρη υπολειτουργία, με τραγικό αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών και λόγω μη επαρκούς στελέχωσης των μονάδων του.Το Ανυπότακτο Ιόνιο στηρίζει τις αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου, για την επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου και την επαναλειτουργία παιδιατρικής κλινικής και της μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)..

Τονίστηκε η ανάγκη συγκρότησης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μιας Περιφερειακής διοίκησης, συνοδοιπόρο και μπροστάρη στους αγώνες των εργαζομένων για δημόσια υγεία και με την λειτουργία δημοσίων κοινωνικών δομών, με την ενεργή συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, στελεχωμένης με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό με σταθερή και μόνιμη εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς.

Στην Κεφαλονιά, ο Στέφανος Σαμοΐλης συνοδευόμενος από την συντονίστρια της ΛΑΕ Κεφαλονιάς Αγγελίνας Γιαννοπούλου και στελέχη του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, επισκέφτηκε το Αργοστόλι όπου συζήτησε με κατοίκους και έτυχε θερμής υποδοχής και αποδέκτης των ανησυχιών τους για τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον και η οικονομία του νησιού.

Επίσης από πολλούς πολίτες του Αργοστολίου τέθηκε έντονα το θέμα της δημοκρατίας στην λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού καθώς και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Στην Λευκάδα ο Στέφανος Σαμοΐλης συνοδευόμενος από το μέλος του Π.Σ. της ΛΑΕ Χρ. Παπαδόπουλο και τους Παναγιώτη Ζαβιτσιάνο και Φίλλιπο Περδικάρη, επισκεφτήκαν τις δημόσιες ιδιοκτησίες που έχουν περιέλθει στο Υπερταμείο και αφορούν εκπαίδευση , υγεία, πυρόσβεση.

Αυτό που χρειάζεται να στηλιτευτεί είναι ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πέρα από τις γενικόλογες διαμαρτυρίες για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει κάνει τίποτα για να υπερασπιστεί την δημόσια περιουσία . Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κτηρίου της τοπικής Περιφερειακής Ενότητας στο οποίο συστεγάζεται και ο Δήμος Λευκάδος. Το κτίριο έχει αναγερθεί με δάνειο το οποίο αποπληρώνεται από την ΠΙΝ και την ίδια στιγμή περιέρχεται στο Υπερταμείο.

Το κλιμάκιο του «Ανυπότακτου Ιόνιου» συζήτησε με Λευκαδίτες πολίτες καθώς και με επαγγελματίες του εμπορικού κέντρου της πόλης, οι οποίοι σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η Περιφερειακή αρχή, για άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Επτανησίων, η σκληρή πραγματικότητα δυστυχώς την διαψεύδει.

Το “Ανυπότακτο Ιόνιο” δηλώνει ότι παλεύει με συνέπεια για μια περιφέρεια των Ιονίων Νήσων που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών της.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/03/2019