Επερώτηση Σωτήρη Κουρή για τον οδικό άξονα Αεροδρόμιο - Κρανιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 11:33

Επερώτηση Σωτήρη Κουρή για τον οδικό άξονα Αεροδρόμιο - Κρανιά

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων 

 ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΡΑΝΙΑ .

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Με την υπ αριθμ. 3-1/2019 απόφαση του το ΠΣ ομόφωνα αποφάσισε και επιβεβαίωσε την πρόθεση σας να προτείνει την χρηματοδότηση της δημιουργίας του νέου οδικού άξονα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΡΑΝΙΑ .

Είναι μια επιβεβαίωση των προσπαθειών μου για την δημιουργία αυτού του σπουδαίου αναπτυξιακού έργου την μελέτη του οποίου χρηματοδότησα και προκυρηξα το 2013 .

Επειδή το έργο αυτό θα πάρει την πορεία για την ολοκλήρωση του και θα αποτελέσει ουσιαστικό οδικό άξονα του νόμου μας .

Επειδή όμως το έργο αυτό για να γίνει λειτουργικό χρειάζεται αφ ενός και τα συνοδά αναπτυξιακά του συμπληρωματικά έργα που είναι ο δρόμο ΚΟΜΒΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ αφ ενός και τον ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ αφ ετέρου .

Επειδή το έργο ΚΟΜΒΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ , το οποίο διαχειρίστηκα και εγώ , ενώ άρχισε επι Νομαρχίας κ Δ . ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των γνωστών δυσκολιών των απαλλοτριώσεων και της διχογνωμίας της ΔΤΕ της ΠΕΚΙ και των παρόδιων ιδιοκτητών . Παρ όλες τις αποφάσεις του ΠΣ τις οποίες πήρατε για την απεμπλοκής του έργου ,στις οποίες έχω διαφωνήσει βεβαίως για τους χειρισμούς σας, το έργο αυτό έχει παραμείνει στάσιμο.

Επειδή η μελέτη του ΝΕΟΥ ΛΙΝΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ είναι στην τελική της φάση Ιδιαίτερα όταν παραδόθηκε στο ΥΠΟΜΕΔΙ στο γενικότερο σχέδιο ανάπλασης του λιμανιού .

Επειδή πιστεύω ότι και εσεις δεν θα θέλατε ο οδικός άξονας ΚΟΜΒΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΚΡΑΝΙΑ να είναι ένα έργο χωρίς αρχή και τέλος .

Σας ερωτώ .

Να μας ενημερώσετε για την πορεία του έργου ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΟΜΒΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ , θα συνεχιστεί , τώρα μάλιστα που το νέο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς ήδη εξηχρονίζεται με εργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων .

Να μας ενημερώσετε για την πορεία υλοποίησης του Νέου Λιμανιού του Αργοστολίου την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει το. ΥΠΟΜΕΔΙ και στο οποίο έχουν παραδοθεί όλες οι μελέτες έως την τελική τους φάση της ΠΕΚΙ.

Τέλος να μας ενημερώσετε για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων αυτών τα οποία είναι εργα πνοής για την Κεφαλονιά.

Σωτήρης Κουρής




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ