Σπύρου από την Κεφαλονιά: Είμαστε αντίθετοι στην υπεροψία - Στέλνουν αλεξιπτωτιστές να διαχειρισθούν τα προβλήματα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 11:45

Σπύρου από την Κεφαλονιά: Είμαστε αντίθετοι στην υπεροψία  - Στέλνουν αλεξιπτωτιστές να διαχειρισθούν τα προβλήματα

Παρασκευή 1 Μαρτίου και 11 το πρωί,την αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς-Ιθάκης ,επέλεξε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Σπύρος Σπύρου γαι να δηλώσει και επίσημα την υποψηφιότητα του.

Ενα χώρο οικείο για τον ίδιο όπως δήλωσε,από τον οποίο ως Περιφερειάρσης Ιονίων Νήσων, μοιράστηκε με τους συνεργάτες του και τα ευχάριστα αλλά και τα δυσάρεστα με τους πολίτες , παραπέμποντας στην περίοδο των σεισμών του 2014.

Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ως ανεξάρτητος πλέον διεκδικεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές την Περιφέρεια ,αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων απο το κόμμα της ΝΔ.

Σχετικά ανέφερε:

“Την κομματική πειθαρχία την σέβομαι όταν υπάρχει συννενόηση και αποδοχή των αποφάσεων της βάσης.

Είμαστε αντίθετοι στις λογικές υπεροψίας, στη λογική κάποιοι άλλοι να αποφασίζουν για εμάς, στέλνοντας αλεξιπτωτιστές να διαχειριστούν την καθημερινότητα μας  με επιστράτευση ατόμων ξεκομμένα από την πραγματικότητα των νησιών μας”.

Στην ερώτηση για το εάν κάποιοι η κάποιος ενεπλάκη στην επιλογή υποψηφίων για την Περιφέρεια, απέφυγε την ονοματολογία, έχει όμως βαρύνουσα σημασία η αναφορά του:”υπάρχει και η θεία δικαιοσύνη”

“Είχα την τόλμη να σηκώσω το κεφάλι ψηλά και με τους συνεργάτες μου να αντισταθούμε σ αυτούς που θέλησαν να μας γυρίσουν πίσω, στην εποχή των αρμοστών.

Αφουγκραζόμενοι την επιθυμία των πολιτών αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την Περιφέρεια.

Ο Συνδιασμός μας “ΙΟΝΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” είναι ανοιχτός στην κοινωνία.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μένει ακομμάτιστη.”

Στην συνέχεια, έκανε αναδρομή στην δική του θητεία ως Περιφερειάρχης και στα έργα που δρομολόγησε,εξήγησε το γιατί έγιναν οι απεντάξεις έργων(Γηροκομείο Αργοστολίου), αναφέρθηκε στο λιμάνι του Πεσαετού Ιθάκης και στο πως κρίθηκε έκπτωτος ο εργολάβος και στην χρονοτριβή που ακολούθησε, για το ότι του καταλογίζει ο νυν Περιφερειάρχης κ Θόδωρος Γαλιατσάτος ότι του δέσμευσε απο το τρέχον πλαίσιο στήριξης 55 εκατομύρια, είπε ευτυχώς που το έπραξα , γιατί έχει να εκτελεί έργα.

Ανφέρθηκε εν τάχει στα έργα που εγκρίθηκαν κατά την θητεία του στην Κεφαλονιά (Γυμνάσειο-Λύκειο στον Περιφερειακό Αργοστολίου, χάρακας,κ.λ.π.).

Στο ότι συμφώνησε για την εκτέλεση έργων απο το ΥΠΟΜΕΔΙ, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη σε εξέλιξη μετά 5 χρόνια απο τους σεισμούς του 2014, απέδωσε ευθύνες στην σημερινή Περιφερειακή αρχή για το ότι δεν πίεσε καταστάσεις.

Καινούργιο έργο στην Κεφαλονιά και στην ιθάκη, δεν υπάρχει100 εκατομμύρια παραμένουν από το πλαίσο στήριξη ανεκμετάλευτα και άλλα 100 απο εσωτερικούς πόρους, το 2021 με 2027έρχεται το επόμενο πρόγραμμα ενίσχυσης και ενώ όπως είπε πρότεινε στον κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο να συμμετάσχει στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για τον σχεδιασμό του,εκείνος δεν συμμετείχε.

Το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία θα το κοινοποιήσει προσεχώς όπως ανέφερε ωστόσο έδωσε κάποιες κατευθύνσεις που θα αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, το οδικό δίκτυο,Πόρου, Κρανιάς,σχολεία-Υγεία.

Δεν παρουσίασε υποψήφιους του Συνδιασμού του, θα το πράξει προσεχώς, όμως η παρουσία των: κ.Τζόγιας Γρουζή (Ελλειός), της κ.¨Αντζελας Λουκέρη (Ληξούρι), του κ.Γεράσιμου Μιχελή(Πύλαρος) είναι βέβαιο ότι δεν ήταν τυχαία.

Επίσης το παρών έδωσε ο κ. Τέρης Σταματάκης και ο κ.Σπύρος Ιωάννου δικηγόρος απο την Κέρκυρα, ο οποίος δεν αρνήθηκε την ένταξη του στον Συνδιασμό του κ.Σπύρου.

Ελευθερία Κουλουριώτη

DSC 0000DSC 0000DSC 0000