Η ΑΝΑΣΑ παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της για Κεφαλονιά και Ιθάκη (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 14:44

Η ΑΝΑΣΑ παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της για Κεφαλονιά και Ιθάκη (εικόνες)

Παλιά και νέα πρόσωπα στον συνδυασμό του κ. Γαλιατσάτου 

Την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, επέλεξε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, για να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της ΑΝΑΣΑ για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου. 

Ο κ. Γαλιατσάτος, αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό σε πράγματα και καταστάσεις που έχουν συμβεί στα Ιόνια νησιά επί θητείας του, ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα που – όπως τόνισε – είναι μία μίξη παλιών και νέων προσώπων.

Αλφαβητικά λοιπόν τα ονόματα που ανακοίνωσε ο κ. Γαλιατσάτος ήταν τα εξής:

Για την Κεφαλονιά

Τον Τάκη Βασιλάτο, τον Σπύρο Γαλιατσάτο, τον Παναγή Δρακουλόγκωνα, την Κάκια Παπαχρήστου και την Σουζάνα Πεφάνη, επιβεβαιώνοντας πλήρως και το ρεπορτάζ του Inkefalonia.

Για την Ιθάκη

Την Ιωάννα Κουβαρά και τον Σπύρο Τσιντήλα.

Όπως τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και άλλα ονόματα.

Στον απολογισμό των πεπραγμένων που έκανε στα χρόνια της θητείας του, o κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως: «Προσπαθούμε και έχουμε κάνει τα Ιόνια Νησιά να είναι ένας ελκυστικός και βιώσιμος τόπος» ήταν τα πρώτα λόγια του και συνέχισε: «Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εικόνα συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και προσπαθούμε να φέρουμε κοντά στα νησιά. Έγινε αυτό στο κομμάτι του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και θα το συνεχίσουμε και ακόμα περισσότερο. Και συνεχίζουμε και στο θέμα του άξονα Βορρά – Νότου για το Ιόνιο. Παράλληλα, ενισχύσαμε θεσμικά την Περιφέρεια, ώστε να λειτουργήσει ως συμπαγής περιφερειακή λειτουργία. Παράλληλα, υπάρχουν και ζητήματα κοινωνικής πολιτικής που θέλουμε να επιδώσουμε. Να ξέρετε 33 δομές σε όλα τα Ιόνια Νησιά στηρίζονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο , ΚΗΦΗ. Επίσης δώσαμε μάχη για την Δημόσια Περιουσία. Και το σημαντικότερο είναι ότι θεωρούμε όλους τους δήμους παιδιά της Περιφέρειας και δεν ασχοληθήκαμε με το ποιος είναι ο Δήμαρχος σε κάθε νησί. Αν το κάναμε αυτό θα ήταν επιζήμιο και θα αντανακλούσε στους πολίτες. Ως εκ τούτου στηρίξαμε όλες τις δημοτικές αρχές. Έχουμε παράλληλα και έναν ισχυρό μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας που έχει την εμπειρία να αντεπεξέλθει και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Στηρίζουμε και την Πυροσβεστική με χρηματοδότηση που φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμό, ενώ ενισχύουμε και την έρευνα».

Στην συνέχεια και σε ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως: «Η ΑΝΑΣΑ, όπως λέει και το όνομα της είναι μία Ανεξάρτητη Περιφερειακή Παράταξη που έχει ξεκινήσει την πορεία της το 2009 και συνεχίζει έως και σήμερα με τα ίδια πιστεύω, διότι στελεχώνεται από ανθρώπους που δεν ανήκουν σε κάποια κομματική παράταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια στηρίζει την προσπάθειά μας και ευχαριστούμε γι’ αυτό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στο ψηφοδέλτιό μας θα υπάρχει απόλυτη ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας και αναφερόμενος σε ερώτηση γιατί τα έργα του οδικού δικτύου της Παλικής δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, ο κ Γαλιατσάτος, τόνισε πως σε αυτό ευθύνεται η περιφερειακή Αρχή του κ. Σπύρου : «Η Προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, είχε το 2014 εκχωρήσει το δικαίωμα των έργων στο Υπουργείο. Αν δεν είχε εκχωρήσει αυτό το δικαίωμα τότε τα έργα της Οδοποιίας στην Παλική θα τα είχε αναλάβει η Περιφέρεια και θα είχαν ολοκληρωθεί». 

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0139DSC 0140DSC 0142DSC 0143DSC 0144DSC 0150DSC 0152DSC 0153DSC 0155DSC 0157DSC 0159DSC 0161DSC 0162DSC 0165DSC 0169DSC 0170DSC 0172DSC 0176DSC 0177DSC 0186DSC 0188

 




00 inkefalonia general ad 300X250